Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Przekręty można zgłaszać tylko i wyłącznie w czasie trwania aukcji. Interwencja Allegro będzie tylko wtedy gdy również nastąpi w czasie trwania aukcji, a na to trzeba poczekać kilka dni.
    Ostatnio miałem walkę z jednym przekrętasem za to że mi nieuczciwie postawił negatywny komentarz. Skupuje gnojek uszkodzone podzespoły komputerowe, które próbuje sobie chałupnicznym sposobem naprawiać. Jak mu się naprawa nie uda to straszy sprzedawcę negatywem i chce zwrócić zakupiony sprzęt. Nie dałem się szantażować więc wystawił mi negatywa.
    Pomyślałem że nie puszczę tego płazem gnojkowi i się przyjrzałem jego aukcjom. Sam się podkładał bo wystawiał aukcje z opisem niezgodnym z regulaminem. Po zablokowaniu jednego konta od razu wystawiał towar na następnym i dalej robił te same przekręty. Dopiero po zablokowaniu sześciu kolejnych kont zaczął wystawiać zgodnie z regulaminem.
    Wracając do tematu. Allegro pozwala na zakładanie kilku kont i sprzedawanie z nich równocześnie. Gdy ktoś robi przekręt na jednym to pozostałe zostają nietknięte, jedynym warunkiem jest płacenie prowizji. Szkoda więc czasu na wasze "akcje" bo to nic nie da, a za rozsyłanie "niechcianej poczty" do licytujących można zarobić tylko ostrzeżenie od Allegro :-)
    Digart

Komentarz

• canis_lupus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1252

Przekręt oczywiście zgłosiłem allegro.
      "I love You Cię" Różyczko...
      Galeria ,
      Druga galeria,

Komentarz

• XLesio
        Uzależniony
        • 2008
        • 515

Zamieszczone przez MMM
        Przekręty można zgłaszać tylko i wyłącznie w czasie trwania aukcji. Interwencja Allegro będzie tylko wtedy gdy również nastąpi w czasie trwania aukcji, a na to trzeba poczekać kilka dni.
        W takim razie sporo się zmieniło. Akcja o której wspominałem miała miejsce ok. 3 lat temu. Również dotyczyła sprzętu foto, a sprzedający póbował opchnąć kilka Minoltowskich szkieł MD posługując się opisem i zdjęciami sprzętu kilka razy droższego (świadomie).

za rozsyłanie "niechcianej poczty" do licytujących można zarobić tylko ostrzeżenie od Allegro
        Naprawdę myslisz, że któryś z licytujących poczuł się urażony sytuacją, i złożył administratorom donos o niechcianej korespondencji?
        Chociaż.. To byłoby bardzo Polskie

Na całe szczęście conajmniej canis_lupus puścił cynk. Ja miałem to zrobić dziś rano, a myślę że znalazło się jeszcze parę osób, które ruszyło tę sprawę.
        Ostatnio edytowany przez XLesio; 16566.
        "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
        EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
        C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• Witos
          Coś już napisał
          • 2005
          • 53

A ja osobiście przedzwoniłem do gościa, i mogę powiedzieć tyle ze koleś dalej wlali ściemę. Najpierw powiedział ze błąd w opisie a później że obiektyw jest nadal do kupienia za 180zł. i co najważniejsze ze wszystkie zdjęcia są zrobione tym obiektywem.
          30D+pare szkiełek

Komentarz

• canis_lupus
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1252

Też dzwoniłem, twardo upierał się ze dane w exifie to jakas pomyłka jest
            Galeria ,
            Druga galeria,

Komentarz

• canis_lupus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1252

Jeden z licytujących mi nawet podziękował!
              Galeria ,
              Druga galeria,

Komentarz

• McKane
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2015

Zamieszczone przez MMM
                Ostatnio miałem walkę z jednym przekrętasem za to że mi nieuczciwie postawił negatywny komentarz. Skupuje gnojek uszkodzone podzespoły komputerowe, które próbuje sobie chałupnicznym sposobem naprawiać. Jak mu się naprawa nie uda to straszy sprzedawcę negatywem i chce zwrócić zakupiony sprzęt. Nie dałem się szantażować więc wystawił mi negatywa.
                Pomyślałem że nie puszczę tego płazem gnojkowi i się przyjrzałem jego aukcjom. Sam się podkładał bo wystawiał aukcje z opisem niezgodnym z regulaminem. Po zablokowaniu jednego konta od razu wystawiał towar na następnym i dalej robił te same przekręty. Dopiero po zablokowaniu sześciu kolejnych kont zaczął wystawiać zgodnie z regulaminem.
                Wracając do tematu. Allegro pozwala na zakładanie kilku kont i sprzedawanie z nich równocześnie. Gdy ktoś robi przekręt na jednym to pozostałe zostają nietknięte, jedynym warunkiem jest płacenie prowizji. Szkoda więc czasu na wasze "akcje" bo to nic nie da, a za rozsyłanie "niechcianej poczty" do licytujących można zarobić tylko ostrzeżenie od Allegro :-)
                Ja zawsze zgłaszam ściemy i zawsze jest jakaś reakcja. Najczęściej nie jest tak źle jak opisujesz ale lepiej zgłosić niż pozwolić oszustowi działać dalej.
                http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Jestem niemal pewien, że puszkę wystawiał ostatnio ktoś inny, aukcja była dokładnie ta sama, opis, zdjęcia.
                  http://www.allegro.pl/item455385857_...o_11_2009.html

Sprawdziłem i....
                  http://www.allegro.pl/item444041217_...o_11_2009.html

Komentarz

• jmarciniak

Zamieszczone przez himi
                    Jestem niemal pewien, że puszkę wystawiał ostatnio ktoś inny, aukcja była dokładnie ta sama, opis, zdjęcia.

Sprawdziłem i....

hmmm ale co tutaj jest podejrzanego bo jakos nie bardzo rozumiem?:rolleyes:

Komentarz

• axk
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2027

Zamieszczone przez himi

Sprawdziłem i....
                      Być może użytkownik o nick-u Radar1980 kupił body od użytkownika Foto_Wechta i teraz sam chce się go pozbyć. Dla mnie także w tych dwu aukcjach nie ma niczego podejrzanego.
                      EOS + Speedlite

Komentarz

• terminator
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 325

Zamieszczone przez axk
                        Być może użytkownik o nick-u Radar1980 kupił body od użytkownika Foto_Wechta i teraz sam chce się go pozbyć. Dla mnie także w tych dwu aukcjach nie ma niczego podejrzanego.
                        Może nic dziwnego, ale skarbówkę może zainteresować...
                        __________________________________________________ ____
                        " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
                        chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• analogforever
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 675

Zamieszczone przez terminator
                          Może nic dziwnego, ale skarbówkę może zainteresować...
                          Nie wygłupiaj się ,kofident jesteś ,co w tym dziwnego może facet ma dwa konta na allegro i to ta sama osoba,przecież można mieć klika kont oficjalnie.
                          T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Komentarz

• terminator
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 325

Konfidentem nie jestem, ale czy to nie jest lekkie naciąganie rzeczywistości? Który z nas ma dwa lub więcej kont na Allegro? I od razu nasuwa się pytanie: w jakim celu ten sam użytkownik rejestruje drugie, trzecie, piąte konto?
                            __________________________________________________ ____
                            " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
                            chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• axk
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2027

Konfidentem nie jestem, ale czy to nie jest lekkie naciąganie rzeczywistości? Który z nas ma dwa lub więcej kont na Allegro? I od razu nasuwa się pytanie: w jakim celu ten sam użytkownik rejestruje drugie, trzecie, piąte konto?
                              Ale skąd masz pewność iż w/w konta należą do jednej i tej samej osoby?
                              EOS + Speedlite

Komentarz

• analogforever
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 675

Zamieszczone przez axk
                                Ale skąd masz pewność iż w/w konta należą do jednej i tej samej osoby?
                                Po wystawionym towarze i lokalizacji można przypuszczać że to ta sama osoba,chyba że jakiś przypadek ,co to zresztą za różnica ,facet sprzedaje aparat i niech se sprzedaje,dla mnie nic niepodejrzanego .
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                sam mam dwa i bynajmniej nie po to żeby kogoś oszukać.Zawsze zainteresowany może odebrać przedmiot osobiście ,i chyba każdy normalny przy kwocie sprzedaży ok 7kzł tak zrobi.
                                Ostatnio edytowany przez analogforever; 19663. Powód: Automerged Doublepost
                                T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Komentarz

Pracuję...