Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Auwo
    Uzależniony
    • 2004
    • 928

Tak przy okazji - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71878825

To aukcja o której pisałem rano.

Komentarz

• Driver
      Zablokowany
      • 2005
      • 786

Ten sam zestaw ? :>
      Moze to jakis chandlarz, targający "szmelce" z brytanii. Kupuje je od murzynów i innych nacji.
      Mam sporo znajomych w anglii. Opowiadali mi jak tam kuopuje się używki spod poły płaszcza.

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Zamieszczone przez Auwo
        Tak przy okazji - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71878825
        To aukcja o której pisałem rano.
        Na sto procent to samo. Rzadkie body, rzadki obiektyw i cholernie rzadka rzecz, jaką jest zewnętrzny battery pack. Do tego również Gdańsk, tylko dziwnym trafem użytkownik i telefon inny! Nie rozumiem, nie oskarżam... po prostu czuję smród :-(
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Auwo
          Uzależniony
          • 2004
          • 928

No i ten sam nie firmowy pasek...

Komentarz

• Driver
            Zablokowany
            • 2005
            • 786

A na innej aukcji "kotek" za prawie 100 Tysków.
            Stawiam że to chandlarz. Nie przeczy to faktu że pwnie nie pyta o pochodzenie kupując na bazarze w anglii.

Komentarz

• kocis
              Początki nałogu
              • 2005
              • 472

Zamieszczone przez hazan
              To ja jeszcze coś napisze - poniewąz przerodziła się w debilna pyskówke to jeśli jeszcze jakaś osoba ubliży koledze o nicku tomek13 dostanie odemnie bana (i nie obchodzi mnie to skąd jest ten sprzęt - wine trzeba udowodnić a nie samosądzić)

Zaraz wypisze liste osób które moga się spodziewać bana.
              Kolega tomek13 sam prowokował do debilnej pyskówki!
              I jak chcesz rozdawać bany to mnie pierwszemu proszę.
              300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• hazan
                Zasłużeni
                • 2004
                • 1719

Dorosli ludzie nie daja sie tak łatwo prowokowac - a jakby ktos o moim ojcu napisal to co o jego to tez przeczytał by wiazanke.
                Pozdrawiam
                Hazan
                Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

• kocis
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 472

Forum jest miejscem wymiany myśli, poglądów, a jak czasu mało to i emocji.
                  Ta sprawa wyglądała na śmierdzącą, ale nie jest. I bardzo się cieszę.
                  Niech to będzie przestrogą dla sprzedających gdziekolwiek i cokolwiek, że nie pójdzie im zbyt łatwo.
                  Dodam jeszcze, że wymóg poprawności zawsze działa na korzyść przestępców.
                  300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• tomek17
                    Zablokowany
                    • 2005
                    • 11

Zamieszczone przez Auwo
                    Nie ma ona absolutnie nic wspolnego ze mna, zbieznosc zupelnie przypadkowa.

PS. Chcialbym przeprosic wszystkich za to, ze poniosly mnie nerwy, a w szczegolnosci FOTOGRAFa.

Komentarz

• Auwo
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 928

Zamieszczone przez tomek17
                      Nie ma ona absolutnie nic wspolnego ze mna, zbieznosc zupelnie przypadkowa.

PS. Chcialbym przeprosic wszystkich za to, ze poniosly mnie nerwy, a w szczegolnosci FOTOGRAFa.

To ja poproszę dokładne zdjęcia paska od aparatu.
                      Bo już po samym pasku kolego widać, że to ten sam sprzęt.
                      A ten paseczek nie jest jakimś typowym rozwiązaniem.

Komentarz

• Angmar
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 105

Zamieszczone przez hazan
                        jakby ktos o moim ojcu napisal to co o jego to tez przeczytał by wiazanke.
                        No proszę... a przeciez podobno:
                        Zamieszczone przez hazan
                        Dorosli ludzie nie daja sie tak łatwo prowokowac
                        Wyraźną sprzeczność w twoich słowach zauważam. Chyba, że ten drugi cytat nie dotyczył ciebie.

Komentarz

• pn_
                          Zablokowany
                          • 2005
                          • 857

Zamieszczone przez Auwo
                          To ja poproszę dokładne zdjęcia paska od aparatu.
                          Bo już po samym pasku kolego widać, że to ten sam sprzęt.
                          A ten paseczek nie jest jakimś typowym rozwiązaniem.
                          Qrde, zejdz z niego, dopiero co go oskarzaliscie o kradziez w Kanadzie, teraz pasek. Ludzie!

Komentarz

• Pikczer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2578

Sledze od wczoraj ten watek i nie powiem, ze czytalo sie to jak dobry kryminal :-o
                            Na Allegro (jak wszedzie) zawsze moze trafic sie cos kradzionego. Ten zestaw jest ewidentnie dziwny, ale zbyt szybko doszlo do samosadu. Czlowiek jednak mocno prowokowal, co tez wydaje sie byc podejrzane. A ten sam towar wystawiony dzis z innymi fotkami, u innej osoby nie rozwiewa domyslow.
                            Zastanawia mnie tylko jedno, czy byl ktos kto zawiadomil policje?
                            Przeciez jesli widzimy z okna jak ktos kogos szarpie i wyrywa torebke, od razu lapiemy (tak mysle) za telefon. A to mogl byc tylko zdenerwowany maz, ktory wkurzony zakupem swojej ukochanej chce odniesc torebke do sklepu.
                            Ta aukcja ewidentnie kwalifikuje sie wlasnie do takiegoz telefonu. Nawet jesli czlowiek niewinny, to sie wytlumaczy i po ptokach.

Komentarz

• Auwo
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 928

Zamieszczone przez pn_
                              Qrde, zejdz z niego, dopiero co go oskarzaliscie o kradziez w Kanadzie, teraz pasek. Ludzie!
                              Kolego pn_ - ja niekogo nie oskarżałem, od tego jest prokurator, więc jeżeli masz zamiar dalej cytować moje wypowiedzi to proszę przemyśl czy słusznie.

tomek17 napisał, że jego aukcja i aukcja do której podałem link nie mają ze sobą nic wspólnego. Ja jestem przekonany, że jednak mają i chciałbym jeszcze tylko zerknąć na pasek aby zaspokoić swoją ciekawość.

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Zamieszczone przez Pikczer
                                Zastanawia mnie tylko jedno, czy byl ktos kto zawiadomil policje?
                                I co im powiesz: "wydaje mi się", "to wygląda na kradzione reporterowi", "cena typowo paserska", "dwie identyczne aukcje" itp...? Przecież to są żadne podstawy do interwencji Policji, to tylko poszlaki... Ciągle czekam na informację od oryginalnego właściciela obiektywu, może to coś pomoże...

Zamieszczone przez Auwo
                                tomek17 napisał, że jego aukcja i aukcja do której podałem link nie mają ze sobą nic wspólnego. Ja jestem przekonany, że jednak mają i chciałbym jeszcze tylko zerknąć na pasek aby zaspokoić swoją ciekawość.
                                Ditto.

Tomek17 ma o tyle pecha, że są tutaj ludzie, którym skradziono podobnej (jak nie większej) wartości sprzęt.. to nieco zmienia punkt widzenia na pewne rzeczy
                                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...