Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI) -
masz istotny problem z wyciąganiem wniosków - skoro przekopałeś temat to zapewne wiesz kto włozył link do aukcji na której próbowano skroić na 8kzł kolegę z forum... jakbyś nie wiedział - ja
gdybyś znał mój nick na allegro wiedziałbyś że nie mam problemu z zakupami w sieci - nawet najmniejszego , nie sprawdzam paczek itd itd - kupuję bez szukania "dziwnych" okazji ...intuicja zawiodła mnie tylko raz na mało istotną kwotę (ułamek wartości lustrzanki) - po zgloszeniu na Policji $$ wróciły - nie mam w zwyczaju wyrzucać w kosmos nawet 200 złKomentarz
-
No tak, wszystko to prawda, ale wynka z tego, że wszystkich traktujesz jako potencjalnych kombinatorów. To nie jest już intuicja, tylko podejrzliwośc na maxa. Co będzie jak kogoś niewinnie napiętnujesz - myślałes o tym, że będzie niefajniemasz istotny problem z wyciąganiem wniosków - skoro przekopałeś temat to zapewne wiesz kto włozył link do aukcji na której próbowano skroić na 8kzł kolegę z forum... jakbyś nie wiedział - ja
gdybyś znał mój nick na allegro wiedziałbyś że nie mam problemu z zakupami w sieci - nawet najmniejszego , nie sprawdzam paczek itd itd - kupuję bez szukania "dziwnych" okazji ...intuicja zawiodła mnie tylko raz na mało istotną kwotę (ułamek wartości lustrzanki) - po zgloszeniu na Policji $$ wróciły - nie mam w zwyczaju wyrzucać w kosmos nawet 200 zł
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
tombas,nie miałem żadnego wrażenia taniości,cena była jak najbardziej adekwatna do sprzedawanego obiektywu.
Merde,skorzystał z konta innego Allegrowicza,czyli zabezpieczenia Allegro można między bajki włożyćKomentarz
-
Skoro przejął kontrolę nad kontem, to własciciel powinien to zauważyć i zgłosić. Mógł także Ciebie ostrzec w obliczu tego faktu
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Właściciel,jak sądzę nic o tym nie wiedział,po fakcie zostałem poinformowany z Allegro.
Na Policji dowiedzałem się,że gość przekręcił ludzi na ok.sto tys.Pod ile kont trzeba się podszyć i ile czasu trzeba rajcować po portalu,aby nabrać ludzi na taką kasę?Ostatnio edytowany przez Adamss68; 28631.Komentarz
-
Nie napalać się jak szczerbaty na suchary bo okazja super sie trafia.
Owszem okazje są i będą ale niektórym w ogóle czerwona lampka się nie zapala. Jeśli ktoś sprzedaje coś drogiego i nie udostępnia odbioru osobistego to wybacz ale dla mnie to oszust i krętacz. Od razu zaznaczam że nie mam na myśli sklepów które oferują tylko wysyłke ze względu na zarabianie na przesyłkach...Może ci się wydaje to dziwne ale kupowania na allegro trzeba się nauczyć sam przez to przeszedłem.
Nie wiem jak ktoś może się podszyć pod kogoś, no chyba że ktoś zna loginy i hasła zarówno do poczty uzytkownika jak i allegroKomentarz
-
Właśnie,chodzi mi o to,że Allegro nie zabespieczyło odpowiednio konta użytkownika.Uwierz,aukcja wyglądała tak,że sam byś się nabrał.Nie napalać się jak szczerbaty na suchary bo okazja super sie trafia.
Owszem okazje są i będą ale niektórym w ogóle czerwona lampka się nie zapala. Jeśli ktoś sprzedaje coś drogiego i nie udostępnia odbioru osobistego to wybacz ale dla mnie to oszust i krętacz. Od razu zaznaczam że nie mam na myśli sklepów które oferują tylko wysyłke ze względu na zarabianie na przesyłkach...Może ci się wydaje to dziwne ale kupowania na allegro trzeba się nauczyć sam przez to przeszedłem.
Nie wiem jak ktoś może się podszyć pod kogoś, no chyba że ktoś zna loginy i hasła zarówno do poczty uzytkownika jak i allegro
Czyli reasumując:Zapłaćcie prowizję,a dalej róbcie co chcecie.Ostatnio edytowany przez Adamss68; 28631.Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Możliwe że masz rację,tylko mam z Plicji że podszył się nie tylko pod jedno z konto,i nie bardzo mi się chce wierzyć że wszyscy oni mieli
słownikowe hasła.Ostatnio edytowany przez Adamss68; 28631.Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Przyznam,że informatyk ze mnie żaden,i tu możesz mieć całkowita rację.
Tylko,skoro ktoś powierza portalowi swoje dane,nie ważne jakie hasło sobie wklepuje,ten portal powinien mu zapewnić należytą ochronę swoich danych.
Tym bardziej,że zarabia na nim pieniądze(portal).Komentarz
-
-
Cały czas próbuję ci wytłumaczyć, że "dziura bezpieczeństwa" może nie być winą Allegro. Włamywacz normalnie loguje się mając login i hasło zdobyte w inny sposób. Jak sobie wyobrażasz zapewnienie ochrony w takim przypadku?
Czytnik linii papilarnych? Autentykacja przez wideokonferencję?I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Ja sobie wyobrażam przez certyfikat kwalifikowany :] ... np nie możesz wystawić aukcji bez takowego podpisu.7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.Komentarz
Komentarz