Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marito
    Bywalec
    • 2007
    • 176

Zamieszczone przez MacGyver
    Marketing to, w moim rozumieniu, podkreślanie zalet i umniejszanie znaczenia wad a nie, odpowiednio, wymyślanie fałszywych pierwszych i ukrywanie drugich. Dla mnie to jest oszustwo. Mniej lub bardziej szkodliwe, ale oszustwo!
    Ehhh nie znam się ale coś czuję że kariery w biznesie bys nie zrobił z takim uczciwym podejściem
    Jak widać Polak Polakowi nie równy. Ja wolę znać prawdę, bo wiem jakich dalszych kosztów się po takim aucie spodziewać. Z resztą, raz się naciąłem i używanych aut szukam wyłącznie w komisach przysalonowych, z realnie udokumentowanym przebiegiem i historią serwisową.
    Ano widzisz, sam mówisz że musiałeś się naciąć żeby zmądrzeć.
    He, he, przypomina się słynny ekrowa, który Heliosa opisywał tak jak by on był lepszy od szkieł Leica :-D
    He he przypomniałeś mi, faktycznie jego opisy były rewelacyjne Heliosa jak heliosa ale pamiętam jak opisywał obiektywy od FEDa przerobione do makro - Leici się chowały
    Pytająca koleżanka nie może, bo ma za krótki staż i brakuje jej dorobku.
    To może ograniczyć minimalną liczbę postów do działu "sprzedam" a "kupię" zostawić jak było? tak tylko luźno myslę...
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Zamieszczone przez marito
      Ehhh nie znam się ale coś czuję że kariery w biznesie bys nie zrobił z takim uczciwym podejściem
      Od 13 lat jestem "na swoim" ale fakt, faktem Bentleya i zabytkowego pałacyku nie posiadam :-D
      Koloryzować mi się zdarza, takie życie, no ale nie w tak prymitywny i naciągany sposób.
      A jak na Allegrze wyzbywałem się swoich szkiełek M42 napisałem samą prawdę (bo nawet stwierdzenie że lekko zatłuszczone listki przysłony w Jupiterze to normalka było prawdziwe, ja nie widziałem Jupiego który by nie miał) i wszystko opchnąłem z zyskiem, nawet Orestora 100/2.8, który był totalnie nieznanym szkłem.
      Ano widzisz, sam mówisz że musiałeś się naciąć żeby zmądrzeć.
      Przebieg był duży i o tym wiedziałem, problem wynikał z tego że auto pochodziło z Włoch i poprzedni właściciel serwisował je u kowala a i to niezbyt regularnie.
      To może ograniczyć minimalną liczbę postów do działu "sprzedam" a "kupię" zostawić jak było? tak tylko luźno myslę...
      Zgłosiłem taki wniosek ale został przez "radę najwyższą" odrzucony i nie ma co kontynuować tematu bo jest on zamknięty.
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• marito
        Bywalec
        • 2007
        • 176

Zgłosiłem taki wniosek ale został przez "radę najwyższą" odrzucony i nie ma co kontynuować tematu bo jest on zamknięty.
        Ano nie wiedziałem o tym, ale skoro tak mówisz to faktycznie-siła wyższa.

Komentarz

• Raus
          Bywalec
          • 2008
          • 120

Miał ktoś do czynienia z tym sprzedawcą - http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13270501

Jestem z nim umówiony - ma mi jutro sprawdzić przebieg 5d - niby bardzo malutki bo robił fotki tylko na wycieczkach itd
          Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Komentarz

• marito
            Bywalec
            • 2007
            • 176

Tiaaaaa... na wycieczkach Zadaj mu kilka technicznych pytań i od razu będziesz wiedzialłczy gościu faktycznie zna sie na fotografii i cos tam nim pstrykał czy to poprostu kolejny handlarz.

Komentarz

• Raus
              Bywalec
              • 2008
              • 120

Tiaaaaa... na wycieczkach Zadaj mu kilka technicznych pytań i od razu będziesz wiedzialłczy gościu faktycznie zna sie na fotografii i cos tam nim pstrykał czy to poprostu kolejny handlarz.
              Własnie że faktycznie wygląda na laika! Bo np pisze mi że jedno firmware od nowości w aparacie i nic nie grzebał. A na pytanie czy może mi sprawdzić przebieg na Żytniej skoro jest z Wawy odpowiedział pytając gdzie dokładnie ma podjechać i o co poprosić bo się na tym nie zna. Jutro ma niby ten przebieg sprawdzić
              Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Komentarz

• marito
                Bywalec
                • 2007
                • 176

No kurczę na mój chłopski rozum to nikt nie kupuje 5D do pstrykania na wycieczkach tylko robi to osoba ktora jakieś pojęcie o fotografii juz ma. Obstawiam jednak że to handlarz

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

Opisy przyklejane z reklam owych prasówek, kradzione zdjęcia, handlarz "czym popadnie" jak nic :-) Nie znaczy to że sprzęt jest w złym stanie ale trzeba uważać, bo taki potrafi uszkodzić próbując coś tam "sprowadzić" albo przy pakowaniu (sam miałęm taką sytuację, pisałem już kiedyś o tym).
                  A że używany na wycieczkach, całkiem możliwe, ja swoją piątką też nie fotografuje trawnika pod balkonem :-)

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

No kurczę na mój chłopski rozum to nikt nie kupuje 5D do pstrykania na wycieczkach tylko robi to osoba ktora jakieś pojęcie o fotografii juz ma. Obstawiam jednak że to handlarz
                    Ja kupiłem do pstrykania, również na wycieczkach...
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Raus
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 120

Opisy przyklejane z reklam owych prasówek, kradzione zdjęcia, handlarz "czym popadnie" jak nic :-) Nie znaczy to że sprzęt jest w złym stanie ale trzeba uważać, bo taki potrafi uszkodzić próbując coś tam "sprowadzić" albo przy pakowaniu (sam miałęm taką sytuację, pisałem już kiedyś o tym).
                      A że używany na wycieczkach, całkiem możliwe, ja swoją piątką też nie fotografuje trawnika pod balkonem :-)
                      Ehh chyba nigdy nie kupie tego 5D:-D

Oczywiście ze wszystkim możemy się mylić ale mi też coś od początku nie pasowało. Hmm no i do tego szkła które sprzedaje - 24-70L i 100-400L hmm niby zrobił niecałe 7tys tym body!!

Komentarz

• MacGyver
                        Cenzor
                        • 2006
                        • 7043

Zamieszczone przez Raus
                        Ehh chyba nigdy nie kupie tego 5D:-D
                        Cierpliwości, jeśli chcesz kupić dobrą używkę w dobrej cenie trzeba za nią zapolować, tym bardziej że masz czym robić zdjęcia.
                        Oczywiście ze wszystkim możemy się mylić ale mi też coś od początku nie pasowało. Hmm no i do tego szkła które sprzedaje - 24-70L i 100-400L hmm niby zrobił niecałe 7tys tym body!!
                        Wątpliwe aby był to zestaw używany przez tego człowieka ale to nie znaczy że nie należał do amatora.

Komentarz

• h_stamper
                          • 2009
                          • 4

Tu jest ciekawy "kwiatek": http://allegro.pl/canon-ew-83h-super...407358455.html

Ktoś mu po kilku dniach chyba zwrócił uwagę co to za obiektyw i chłopina próbował się poprawić, ale dalej mu nie wyszło (LKA ;-)

Komentarz

• matti_1989
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 123

Niema co się śmiać. Upatrzysz taką aukcje, dzwonisz do kolesia, że np. za 1200zł bierzesz natychmiast I Pan się zgadza bo nie wie co sprzedaje.

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

Zamieszczone przez matti_1989
                              Niema co się śmiać. Upatrzysz taką aukcje, dzwonisz do kolesia, że np. za 1200zł bierzesz natychmiast I Pan się zgadza bo nie wie co sprzedaje.
                              a za np. pół roku wysyłasz szkło do serwisu i zamiast zwrotu szkła odwiedzają Cię smutni panowie w niebieskich wdziankach i pytają skąd miałeś kradzione szkło
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• pe.en.de
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 321

A widzicie te fotki które sam pstryknął obiektywowi?
                                Czy dalej sądzi ktoś że to zawodowiec? Pomijam już "paprochy".
                                Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Komentarz

Pracuję...