Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Wykonałem telefon, podpytałem troszkę.

1) FVat? : Jest.
    2) Czemu na allegro są komentarze tylko odnośnie TV? : Sprzedałem już ~12 sztuk 5d2, będę wysyłał w środę, więc pewnie w czwartek-piątek pojawią się pierwsze pozytywne komentarze na allegro.
    3) Dlaczego taka niska cena? : Bo dzięki temu 12dniowemu okresowi wysyłki możemy obracać tą kasą, kupować i sprzedawać następny sprzęt... Druga sprawa to to, że faktycznie są to duże, hurtowe ilości ściągane prosto do magazynu.
    4) Czy w razie małej liczby chętnych na dany sprzęt (nie wystarczającej do ściągnięcia hurtowej ilości) dostawa może się przedłużyć?: Nie, bo to co jest na allegro, jest faktycznie na stanie w magazynie.
    5) Gwarancja wypełniona poprawnie? : Tak, pełna gwarancja 12m-cy w Canon Polska, dystrybucja Polska.

Zabija mi ćwieka koleś no

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Micles, kup na próbę i pochwal się.
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

dinderi, kup na próbę i pochwal się.

Ja proponuję zrobić listę chętnych i kupić jedną piątkę na spółę. W razie negatywnego przebiegu sprawy - każdy będzie w plecy 1/n część kasy...

A, mówił jeszcze, że można skorzystać z płatności przez Allegro i mieć ubezpieczenie do 10kzł.

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Ale Ty jesteś z Poznania, zawsze to łatwiej podejść osobiście i sklepać maskę, w razie co.
          Płatnośc Allegro mogłaby być tutaj atutem.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Nie jestem aż takim koksem

Mogę jedynie się przejechać i zobaczyć co tam na tej Warszawskiej 43 jest...

BTW : jak sprawdzić, czy allegrowicz jest faktycznie właścicielem/czy czym tam tej spółki, a nie podszywa się pod kogoś?

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Można sprawdzić po numerze konta, ale trzeba by mieć kogoś w ING. Albo zrobić przelew na mała kwotę, niby przypadkowo i poprosić o zwrot.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Cichy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 7450

Zamieszczone przez dinderi
                Ale Ty jesteś z Poznania, zawsze to łatwiej podejść osobiście i sklepać maskę, w razie co.
                Płatnośc Allegro mogłaby być tutaj atutem.
                Tylko szkopuł taki, że NIE MA MOŻLIWOŚCI odbioru osobistego. Poza tym, jak odebrać coś, co dopiero będzie w ciągu kilku tygodniu od wpłaty ?

Ech, kto się na to nabiera. Był już taki "handlarz" na allegro, nazywał się "Chinaski_2005" - działał na podobnej zasadzie, co ten poznański, czyli wpłata na konto a sprzęt za kilka tygodni do miesiąca. Wysyłał dość długo te aparaty, do czasu. Potem 1,5 miesiąca "żniw" i przepadł z kwotą kilkaset tys PLN na koncie.

Obym się mylił, ale lampka czerwona przy takich zakupach.

www.chinaski.fora.pl -tu więcej, tylko trzeba się zalogować
                O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Zamieszczone przez Cichy
                  Potem 1,5 miesiąca "żniw" i przepadł z kwotą kilkaset tys PLN na koncie.
                  Heh, dokładnie to samo wykombinowałem 15min temu gadając z Goomisiem

micles14 (4638013)
                  może być też tak, że sprzedaje sprzedaje
                  14:06:27 micles14 (4638013)
                  później przez jakieś 2 tygodnie nałyka się kasy
                  14:06:31 i spierdzieli

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Zamieszczone przez Cichy
                    Tylko szkopuł taki, że NIE MA MOŻLIWOŚCI odbioru osobistego. Poza tym, jak odebrać coś, co dopiero będzie w ciągu kilku tygodniu od wpłaty ?
                    Ależ, ja nie pisałem o odbiorze osobistym, tylko ew. osobistym sklepaniu maski

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

Ależ, ja nie pisałem o odbiorze osobistym, tylko ew. osobistym sklepaniu maski
                      Tak jak już pisałem, powiązanie konta na allegro z firmą może być fejkiem.

Komentarz

• Lukaasz
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 75

Racja.. Podobnie zresztą z JapanFoto było, sprawa jeszcze w toku...
                        www.blueveil.eu

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Zamieszczone przez micles
                          Wykonałem telefon, podpytałem troszkę.
                          A zapytaj, czy możliwy byłby odbiór osobisty w magazynie i płatność gotówką przy odbiorze.
                          Skoro wysyłają bezpośrednio z magazynu do klienta (stąd niższe koszty), moga równiez wysłać bezpośrednio na adres firmy Ostaszewski Trade Center, skąd juz nie problem chyba z odbiorem osobistym...

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• HooMaR
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 55

Panowie, to musi być ściema, brak odbioru osobistego to pierwsza oznaka, że to oszust. Dodatkowo na stronie o mnie:

"DZIĘKI ZAKUPOWI DUZYCH HURTOWYCH ILOŚCI, MOZLIWE JEST UZYSKANIE TAK NISKICH CEN DLATEGO HONORUJEMY TYLKO WPŁATY NA KONTO, MAMY WTEDY PEWNOŚĆ ,ŻE ZAKUPIONY TOWAR ZOSTANIE W 100% SPRZEDANY.

TOWAR WYSTAWIONY NA SPRZEDAZ POSIADAMY W 100% NA STANIE MAGAZYNOWYM WIEC PROSIMY W E-MAILACH O NIEZADAWANIE PYTAŃ KIEDY BEDZIE DANY SPRZĘT DOSTĘPNY, OKRES OCZEKIWANIA WIĄŻE SIE TYLKO I WYŁACZNIE Z HARMONOGRAMEM WYSYŁEK KTÓRYM STERUJE SYSTEM KOMPUTEROWY"

Mają sprzęt na magazynie, ale komputer nie pozwala im go wysłać? wtf?
                            No i ogólnie żadnych adresów, maili firmowych, telefonów stacjonarnych.

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

A zapytaj, czy możliwy byłby odbiór osobisty w magazynie i płatność gotówką przy odbiorze.
                              Skoro wysyłają bezpośrednio z magazynu do klienta (stąd niższe koszty), moga równiez wysłać bezpośrednio na adres firmy Ostaszewski Trade Center, skąd juz nie problem chyba z odbiorem osobistym...
                              Ja już jeden telefon wykonałem - teraz ty ;D 513212140
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Jakby co, to mogę pośredniczyć - chyba jestem bardziej wiarygodny, niż ta firma :P
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              W sumie to fajnie byłoby się załapać jeszcze na ten okres, w którym sprzedawca dokłada do interesu, żeby zdobyć zaufanie

I weź tu teraz bądź taki mądry i wyczuj moment! To się nazywa ryzyko ;P
                              Ostatnio edytowany przez micles; 8127. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• HooMaR
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 55

Jestem na etapie zakupu zapasowego body w postaci 7D i ta oferta z gripem mnie zainteresowała, ale wolę jednak zapłacić więcej i mieć pewne źródło. Nie wiem czy nie warto by było zgłosić do allegro tego sprzedającego, by sprawdzili jego wiarygodność. W końcu serwis allegro też z Poznania.

Komentarz

Pracuję...