Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Reno
    Początki nałogu
    • 2004
    • 271

Zamieszczone przez mungo
    No i pierwsze 2$ wpadły do kieszeni Narazie internetowej, po miesiącu obecności na stocku, bo umieszczeniu na stocku dwoch zdjęć. Niestety tylko jedno chcą kupować. www.dreamstime.com

Jakby to przykleić jakoś, albo co. Bo wątek ważny, a nie każdemu chce się szukać
    Gratuluję )
    Najważniejsze, żeby się zaczęły sprzedawać, potem jakoś leci. Jaki masz nick na dreams?

Komentarz

• radzio
      Coś już napisał
      • 2007
      • 58

A ja teraz zadam takie trochę głupie pytanie, ale kto pyta podobno nie błądzi. Mianowicie ogólnie jaką strategię należy obrać, aby zdjęcia były przyjmowane przez adminów? No i jeszcze tematyka zdjęć + sposób robienia. Bo jak ogladałem te foty to jakoś tak ... większość na białym tle :> Czy ogólnie wystarczy żeby fotka byłap przydatna dla firm, grafików itd ?
      Ostatnio edytowany przez radzio; 8875.
      Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
      Moje zdjęcia
      Radzio Jogger - mój blog
      Redlog.pl - blog piłkarski

Komentarz

• mungo
        Uzależniony
        • 2006
        • 535

Zamieszczone przez Reno
        Gratuluję )
        Najważniejsze, żeby się zaczęły sprzedawać, potem jakoś leci. Jaki masz nick na dreams?
        Mój nick to mungos.

Zamieszczone przez radzio
        A ja teraz zadam takie trochę głupie pytanie, ale kto pyta podobno nie błądzi. Mianowicie ogólnie jaką strategię należy obrać, aby zdjęcia były przyjmowane przez adminów? No i jeszcze tematyka zdjęć + sposób robienia. Bo jak ogladałem te foty to jakoś tak ... większość na białym tle :>
        Te dwa dolary zarobiły zdjęcie z wycieczki do Barcelony. http://plfoto.com/1106655/zdjecie.html - to zdjęcie, tylko w kolorowej wersji. I jak na razie wrzucam same z wycieczek po Hiszpanii.

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• miszaqq
          Uzależniony
          • 2006
          • 678

Zamieszczone przez radzio
          A ja teraz zadam takie trochę głupie pytanie, ale kto pyta podobno nie błądzi. Mianowicie ogólnie jaką strategię należy obrać, aby zdjęcia były przyjmowane przez adminów? No i jeszcze tematyka zdjęć + sposób robienia. Bo jak ogladałem te foty to jakoś tak ... większość na białym tle :> Czy ogólnie wystarczy żeby fotka byłap przydatna dla firm, grafików itd ?
          juz kiedys forumowo-stockowy guru czyli matka_wariatka madrze napisala, zaparzyc kawe/herbate* poswiecic pare godzin i poprzegladac co sie sprzedaje a co nie,
          ja tylko dodam ze wiekszosc stocko (jesli nawet nie wszystkie) maja cos takiego jak TOP 50 lub TOP 100 lub TOP KEYWORDS albo kategorie zdjec ktore sa nabardziej poszukiwane, tutaj masz dla shutterstocka:

Shutterstock is a global marketplace for artists and creators to sell royalty-free images, footage, vectors and illustrations. We want to see the world through your eyes.

tak wiec robic, wysylac i czekac na $$, w koncu przyjda
          EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• gutek
            Bywalec
            • 2007
            • 133

a tutaj odpowiednik dla istocka

najczęściej ściągane oraz najwyżej oceniane
            iStock. Visitez le site officiel iStock et découvrez des millions de fichiers exclusifs et libres de droits. Trouvez rapidement le fichier parfait pour votre projet.

oraz lista co chętnie zaakceptują a czego już jest za dużo
            iStock. Visitez le site officiel iStock et découvrez des millions de fichiers exclusifs et libres de droits. Trouvez rapidement le fichier parfait pour votre projet.

tylko wiadomo, jeśli jest ładne/ciekawe ujęcie czegoś z listy niechcianych fotek to i tak akceptują

[Portfolio]

Komentarz

• radzio
              Coś już napisał
              • 2007
              • 58

Zamieszczone przez miszaqq
              juz kiedys forumowo-stockowy guru czyli matka_wariatka madrze napisala, zaparzyc kawe/herbate* poswiecic pare godzin i poprzegladac co sie sprzedaje a co nie,
              ja tylko dodam ze wiekszosc stocko (jesli nawet nie wszystkie) maja cos takiego jak TOP 50 lub TOP 100 lub TOP KEYWORDS
              W sumie racja, jak to człowiek czasami nie myśli . Dzięki za pomoc i gratulacje super fotka
              Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
              Moje zdjęcia
              Radzio Jogger - mój blog
              Redlog.pl - blog piłkarski

Komentarz

• cinkek

Czytając wątek zauważyłem problem zarejestrowania się jeżeli ma się poniżej 18 lat. Ja rozwiązałem to w ten sposób - otóż kiedy rok temu się rejestrowałem ( miałem 16 lat ) wpisałem w formularz dane jednego z moich rodziców, wysyłając również ich dowód tożsamości. Następnie po zakończeniu całej procedury wszedłem do opcji mojego konta i podmieniłem na moje dane - nie wiem jak jest teraz, ale wtedy ( po zmianie danych ) nie zażądali ponownego okazania dowodu tożsamości - możecie spróbować. Na potwierdzenie link do mojego konta na IS

Komentarz

• Picia
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 337

byłby ktoś tak miły i mógłby mnie poprowadzić przez proces wysyłania pierwszych 10 zdjęć na SS przez gg?

naprawde byłbym bardzo wdzięczny za taką miłą pomoc

a jeżeli nie przez gg to chociaż krok po kroku jak wysyłąć fotki przez ftp, i późniejsze opisywanie ze strony.

bo robiłem tak, że wrzucałem przez ftp, wchodziłem na swój profil, później w "Waiting to be submitted" opisywałem fotki i klikałem "remove"

zrobiłem tak 2 razy .. i od dłuższego czasu nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi :/

help

Komentarz

• arturs
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4196

Zamieszczone przez Picia
                    bo robiłem tak, że wrzucałem przez ftp, wchodziłem na swój profil, później w "Waiting to be submitted" opisywałem fotki i klikałem "remove"

zrobiłem tak 2 razy .. i od dłuższego czasu nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi :/

help
                    Nie znam się na stockach ale po mojemu "remove" to coś jak "usuń"/"wycofaj" więc może słuznie nie ma odpowiedzi..
                    Pozdr
                    Artur
                    Ostatnio edytowany przez arturs; 4076. Powód: Automerged Doublepost
                    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Picia
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 337

jezuuu .. jezuuuu .. ale jest głupiiii, głupiii

na faktycznie to znaczy wycofaj, usuń hehehe

http://www.dict.pl/plen?word=remove&lang=PL

Komentarz

• dentharg
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 867

Fotki czekały na zatwierdzenie, a Tyś im je spod nochala zabierał
                        Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• sergi
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 413

no fajna zabawa z tymi microstock'ami

wczoraj wieczorem zarejestrowałem się na shutterstocku (w koncu wyslalem skan paszportu), dzisiaj rano wstawilem 8 fotek z moich okolic i jednej wycieczki, teraz wszedłem w swój profil i nie dość ze zdjęcia zostały już zatwierdzone to już mam 12 "downloadsów"
                          5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                          :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                          :: Motywy wordpress

Komentarz

• Ligi

Masz sie czym cieszyć ;] ja dalej walczę z nimi o dokumenty, mają już ich cały komplet, jak mi znów nie przyjmą to im jeszcze legitymacje studencką i kartę z biblioteki podeśle ;P Na fotoli wrzuciłem trochę zdjęć, wszystkie zaakceptowali ale jakoś niekoniecznie chcą je kupować ;(

A pomysł żeby spisa na jakim serwisie co sie sprzedaje rewelacyjny, tylko trzeba sie będzie zrzuci na sześciopak piwa dla osoby która to wykona

Komentarz

• orte
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 172

sergi, nie powiem, zachęciłeś mnie i się zarejestrowałem właśnie

Komentarz

• krzysp
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 133

Witam,
                                Troszkę sobie poczytałem na temat zarabiania na zdjęciach wystawianych na stockach.
                                Jest jednak jedna sprawa, która budzi moje wątpliwości.

Jak wygląda sprawa wykazywania dochodu ze sprzedaży zdjęć na stockach i opłaceniu podatków z tym związanych? Mam na myśli oczywiście nasz kraj. W dobie wszechobecnej podejrzliwości i "węszenia" spisku takie rozważania chyba nie są bezpodstawne.

Liczę, że znajdą się forumowicze, którzy podejdą do tej sprawy poważnie i nie otrzymam odpowiedzi w stylu, brać pieniądze i nigdzie się tym nie chwalić.

Wystarczy przecież ktoś "życzliwy" i zaczyna się burza ze skarbówką.

Z góry dziękuję za opdowiedzi,
                                Pozdrawiam.
                                link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

Pracuję...