Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

Zamieszczone przez rachwal
    Mamy jeszcze troche zacofany system bankowy. Funkcjonalnosc Paypal w porownaniu np. z USA, jest "lekko" ograniczona ... chodzi tu glownie o mozliwosc bezposrednich wplat "na karte".
    też słyszałem coś na ten temat... myślałem że to problem przeszłości i już wszystko jest w 100% funkcjonalne... jak to w końcu wygląda?

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Nemeo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1757

Mam takie pytanie : o jakiej tematyce zamieszczacie zdjęcia na stockach ? / proszę wymienić w waszym przypadku 3 najbardziej "chodliwe" tematy zdjęć /.

Komentarz

• rachwal
        Bywalec
        • 2006
        • 125

Zamieszczone przez robgr85
        też słyszałem coś na ten temat... myślałem że to problem przeszłości i już wszystko jest w 100% funkcjonalne... jak to w końcu wygląda?
        Nie wiem dokladnie, ale mamy przynajmniej dwa rodzaje kart: platnicze i debetowe, amerykance moga wplacac na karty pieniadze (taka usluga banku).

W PL to nie jest praktykowane odnosnie kart platniczych (chyba!), jedynie co mozesz dostac "na karte" to zwrot z "anulowanej transakcji". Na karty debetowe mozna niby wplacac cos, znalazlem taka usluge w BZ WBK.

Tak czy siak, nie warto sie tym przejmowac, kazdy ma bank account (oprocz Jarka!), wiec z Paypala w pelni moze korzystac od konca ubieglego roku.

Pełny PayPal wreszcie w Polsce
        obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• pixelman

Czy wiecie może co się dzieje na Stocxpert ?. Moje foty czekają w kolejce na akceptację już tydzień .Tego jeszcze nie grali..

pozdrawiam
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Zamieszczone przez Nemeo
          Mam takie pytanie : o jakiej tematyce zamieszczacie zdjęcia na stockach ? / proszę wymienić w waszym przypadku 3 najbardziej "chodliwe" tematy zdjęć /.
          W moim przypadku są to owoce wpadające do wody, dekoracje świąteczne i przedmioty na białym tle.
          Ale generalnie na stockach prym wiodą tematy biznesowe, ludzie, fitness i tym podobne

pozdrawiam
          Ostatnio edytowany przez Gość; 12133. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Alzail
            Uzależniony
            • 2005
            • 574

Mam pytanie ;] czy w StockXpert jak odrzucili mi zdjęcie i napisali żebym wyrzucił nazwy firmowe z opisu da się jakoś tym fotkom zmienić status na "pending" czy muszę od nowa je uploadować?
            350D

Komentarz

• Nemeo
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1757

Zamieszczone przez pixelman
              Czy wiecie może co się dzieje na Stocxpert ?. Moje foty czekają w kolejce na akceptację już tydzień .Tego jeszcze nie grali..
              U mnie jest dokładnie to samo.

Komentarz

• pixelman

Zamieszczone przez Nemeo
                U mnie jest dokładnie to samo.
                Dziękuje to znaczy że są problemy. Trudno trzeba czekać.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez Alzail
                Mam pytanie ;] czy w StockXpert jak odrzucili mi zdjęcie i napisali żebym wyrzucił nazwy firmowe z opisu da się jakoś tym fotkom zmienić status na "pending" czy muszę od nowa je uploadować?
                W takim przypadku trzeba oczywiście usunąć znaki i załadować je z powrotem jako reuploading jest taka opcja. Zresztą na Stockxpert masz to napisane po polsku dobrze poszukaj

pozdrawiam
                Ostatnio edytowany przez Gość; 12133. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• pazurek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1294

pozdrawiam
                  proponuje zmienic linki do stockow na takie ktore by przekierowywaly na Twoje porfolio, albo chociaz ustawialy "referera"... no chyba ze tak po prostu chciales bezinteresownie zareklamowac te serwisy
                  http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• nyk

Witam. Mam okazje przejść na IS na exclusive, ale niestety mam dokładnie 6 zdjęc na dreamstime i musze czekać jeszcze 4 miesiące aż będe je mógł usunąć.IS wymaga aby na innych RF stokach nie sprzedawać żadnych zdjęć. Nie wiem czy ryzykować i przejść na exclusive czy może lepiej poczekać te kilka miesięcy. Może ktoś wie jakie są ewentualne konsekwencje i czy może były już przypadki ukarania za złamanie regulaminu?

Komentarz

• Mala

Zamieszczone przez iblip
                      teraz sytuacja wygląda tak:

wpłacasz zaliczkę (19% od przychodów) do 20 dnia, następnego miesiąca, oraz składasz deklaracje pit 36 i załącznik ZG

Dzieki za informacje.

Ale ja mam jeszcze tak wiele pytań.... U mnie narazie sytuacja wyglada tak: nie mam skonczonych osiemnastu lat a wiec bede zakladac konto na tate jeszcze nie wiem na jakim serwerze. Ja jestem do tego przekonana, poniewaz lubie robic zdjecia a sa one dobre szczegolnie te w terenie a dlaczego nie mialabym zarabiac z czegos co lubie robic. Ale moj tata chce troche wiecej informacji, tzn
                      1. Jak ktos kupi ode mnie zdjecie to co potem sie robi?? Jakie jest moje zadanie?? Jak dana osoba kupi juz to zdjecie to ja musze jej cos napisac itp.
                      2. Dla poczatkujacych sa jakies zyski??
                      3. Moze sie w koncu dowiem w jakiej walucie jest wyplata....
                      4. i czy na karzdym stocku chca jakis dokument torzsamosci?? I jak chca to dlaczego akurat paszport a nie np. dowod osobisty??

Pozdrawiam serdecznie

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez pazurek
                        proponuje zmienic linki do stockow na takie ktore by przekierowywaly na Twoje porfolio
                        Z tym sie zgodze.

albo chociaz ustawialy "referera"
                        A z tym sie nie zgodze bo za referowanie dostaje sie jakies tam grosze, czyli zarabia na clickach z forum przez taki referer, czyli pkt 8 Regulaminu sie klania. Co innego bezinteresowne polecenie serwisu na ktorym kazdy robiacy zdjecia moze probowac cos sprzedac a co innego zarabianie dzieki forum na takim "polecaniu" .

Komentarz

• scooter
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 857

Vitez nie jesteś zbyt zasadniczy z tymi groszami ???

Komentarz

• Alzail
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 574

Zamieszczone przez Mala
                            Dzieki za informacje.

Ale ja mam jeszcze tak wiele pytań.... U mnie narazie sytuacja wyglada tak: nie mam skonczonych osiemnastu lat a wiec bede zakladac konto na tate jeszcze nie wiem na jakim serwerze. Ja jestem do tego przekonana, poniewaz lubie robic zdjecia a sa one dobre szczegolnie te w terenie a dlaczego nie mialabym zarabiac z czegos co lubie robic. Ale moj tata chce troche wiecej informacji, tzn
                            1. Jak ktos kupi ode mnie zdjecie to co potem sie robi?? Jakie jest moje zadanie?? Jak dana osoba kupi juz to zdjecie to ja musze jej cos napisac itp.
                            2. Dla poczatkujacych sa jakies zyski??
                            3. Moze sie w koncu dowiem w jakiej walucie jest wyplata....
                            4. i czy na karzdym stocku chca jakis dokument torzsamosci?? I jak chca to dlaczego akurat paszport a nie np. dowod osobisty??

Pozdrawiam serdecznie

1. nic nie musisz robić
                            2. jak sprzedasz zdjęcia to tak, jeśli chodzi czy warto, wydaje mi się że tak, przez jakieś może 2 tyg mam na SS ponad 20$, może to nie dużo, ale zdjęć też nie mam dużo ( koło 25 ) i dopiero teraz wiem mniej więcej jak zrobić białe było białe, z 1 lampą którą mam.
                            3. wydaje mi się że $, ale nie wiem dokładnie
                            4. Nie na każdym, ale nie pamiętam na którym chcą a na którym nie, paszport dlatego że oni uważają że nie wiem w Polsce to są same podrabiane dowody.... i chcą paszport.

Zamieszczone przez pixelman
                            W takim przypadku trzeba oczywiście usunąć znaki i załadować je z powrotem jako reuploading jest taka opcja. Zresztą na Stockxpert masz to napisane po polsku dobrze poszukaj
                            Czy po polsku czy nie to mała różnica dla mnie, ale przyznam się, nie suzkałem zbyt dokładnie tej opcji
                            350D

Komentarz

• pazurek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1294

Tzn za samo wejscie po linku z refererem sie raczej nic nie dostaje, trzeba zalozyc sobie konto i zaczac kupowac/sprzedawac zeby polecajacy cos zyskal. Tak czy siak, spoko, zeby nie naruszac regulaminu mozna podac link do portfolio i wszyscy beda szczesliwi.
                              http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• Mala

Kto z Was wie na jakich stockach nie trzeba okazac jakiego kolwiek dokumentu tozsamisci??

Komentarz

Pracuję...