Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rypson
    Bywalec
    • 2007
    • 225

jesli ktos mysli choc odrobine powaznie o zdjeciach w studiu... to odradzam jakie kowiek wynalazki w stylu zarowki blyskowe, halogeny zeby zaoszczedzic w kosztach... wszystko to beda stracone pieniadze... inwestujcie tylko i wylacznie w glowice blyskowe, lampy studyjne chodzby te najtansze, na poczatek wystarczy... dwie glowice po 150w w zupelnosci wystarcza do domowego studia.....

Komentarz

• emiel
      Coś już napisał
      • 2007
      • 59

tia wujek dobra rada
      sigpic

Komentarz

• RICO
        Coś już napisał
        • 2008
        • 62

A co myślicie o tych lampach?Wiem,są słabe ale wystarczyłyby dwie takie mocniejsze? https://www.funsports.pl/product_inf...products_id=97
        30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdoły

Komentarz

• sergi
          Początki nałogu
          • 2004
          • 413

no tak jak jest napisane w opisie - do fotografowania małych i średnich przedmiotów wystarczą
          5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
          :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
          :: Motywy wordpress

Komentarz

• Picia
            Początki nałogu
            • 2006
            • 337

wysłałem na SS pierwsze 10 zdjęć i dostałem maila, że zdjęcia zostały zaakceptowane. w moim profilu też pisze że zdjecia dodane. natomiast jak wejde do swojej galeri tych zdjęć nie ma. co zrobić ? te zdjecia nie będą dodane do galerii ? wysłać je jeszcze raz?

Komentarz

• tomekde
              Bywalec
              • 2006
              • 159

RICO
              dwie takie żarówki z powodzeniem oświetlą namiot (75x75)
              do stołu przydałaby się trzecia na tło + ewentualnie czwarta pod blat
              do niewielkich przedmiotów 45Ws spokojnie daje radę, spokojnie też oświetlisz portret (od pasa w górę max, na pewno nie całą postać) ale musisz dać ze dwie na modela (z softami + ewentualnie blenda doświetlająca) + ze dwie na tło do przepalenia

Picia
              zdjęcia nie od razu są w galerii, nie dodawaj ich ponownie - zaczekaj

osobiście nie uważam że kupowanie żarówek w zakresie 45 - 68 Ws to jakaś porażka
              do zdjęć packshotowych często może być to wręcz zbyt duża moc (zakładam minimum dwa źródła światła) wymagająca zbyt dużego przymykania obiektywu
              oczywiście niewątpliwą zaletą lamp (choćby najtańszych) jest możliwość regulacji siły błysku, w przypadku żarówek regulacje robi sie odległością a to nie zawsze się sprawdza
              należy jednak zdać sobie sprawę z cen tych dwóch rozwiązań - wtedy dla wielu wybór staje sie oczywisty a w przyszłości zawsze można żarówki wykorzystać do przepalania tła (ja właśnie tak robię)
              Ostatnio edytowany przez tomekde; 4550.
              pozdrawiam
              Tomek

Komentarz

• pito
                Bywalec
                • 2005
                • 147

Mam problem ze stockxpertem, caly moj profil zniknal, mam tylko maila powitalnego z czasu kiedy zakladalem u nich konto, zero $, tak jakby wszystko wykasowali. Macie jakies problemy z tym stockiem czy u Was wszystko gra?
                Wczesniej mialem problemy z zalogowaniem, nie przyjmowal hasla a teraz to juz zupelna czystka...

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez pito
                  Mam problem ze stockxpertem, caly moj profil zniknal, mam tylko maila powitalnego z czasu kiedy zakladalem u nich konto, zero $, tak jakby wszystko wykasowali. Macie jakies problemy z tym stockiem czy u Was wszystko gra?
                  Wczesniej mialem problemy z zalogowaniem, nie przyjmowal hasla a teraz to juz zupelna czystka...
                  u mnie wszystko działa... napisz do ich helpdesku albo zapytaj się na ich forum. My tu raczej nie jesteśmy w stanie pomóc...
                  Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• pito
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 147

Widocznie jakies chwilowe problemy techniczne bo juz wszystko dziala OK, tyle ze system musial wygenerowac nowe haslo ale juz sobie ustawilem na stare
                    $ wrocily

Komentarz

• lengel
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 16

fotki ss

Zamieszczone przez Picia
                      wysłałem na SS pierwsze 10 zdjęć i dostałem maila, że zdjęcia zostały zaakceptowane. w moim profilu też pisze że zdjecia dodane. natomiast jak wejde do swojej galeri tych zdjęć nie ma. co zrobić ? te zdjecia nie będą dodane do galerii ? wysłać je jeszcze raz?

A gdzi można zobaczyć te fotki ??
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Porażka, w SS mi odrzucili fotki, komentarz był tylko do 4, dziwne, w innych stockach mi je przyjeli lipa.
                      Ostatnio edytowany przez lengel; 15873. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• robgr85
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1719

Zamieszczone przez lengel

baza zdjęć i galerii użytkowników jest aktualizowana raz na jakiś czas (chyba 24h) i dlatego zdjęcia pojawiają się z opuźnieniem.
                        Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• rypson
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 225

Zamieszczone przez lengel
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Porażka, w SS mi odrzucili fotki, komentarz był tylko do 4, dziwne, w innych stockach mi je przyjeli lipa.

Niestety SS to nie inne stocki... tam trzeba miec duzo szczescia zeby ci zaakceptowali zdjecia

Komentarz

• emiel
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 59

hej
                            Fotolia wymaga potwierdzenia konta,
                            problem tym ze nie dostalem maila z linkiem potwierdzająco a link w profilu "Re-send the confirmation e-mail" nie dziala, tzn po kliknieciu nie dostaje zadnego maila z Fotolii.
                            Zaladowalem kilka fotek przez http ale zdjecia nie są oceniane bo konto nie jest potwierdzone, nie mam tez dostępu do ftp.
                            Support ma do powiedzenia jedynie: "We apologize for the inconvenience. Emails are system generated, unfortunately we cannot request that manually."

mieliscie podobne problemy?
                            sigpic

Komentarz

• sergi
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 413

a sprawdzałeś foldery ze spamem?
                              5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                              :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                              :: Motywy wordpress

Komentarz

• emiel
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 59

sprawdzalem,
                                dostaje maile z Fotolii z informacją o nowej wiadomosci od supportu, ale re-confirmation nie dziala
                                sigpic

Komentarz

Pracuję...