jesli ktos mysli choc odrobine powaznie o zdjeciach w studiu... to odradzam jakie kowiek wynalazki w stylu zarowki blyskowe, halogeny zeby zaoszczedzic w kosztach... wszystko to beda stracone pieniadze... inwestujcie tylko i wylacznie w glowice blyskowe, lampy studyjne chodzby te najtansze, na poczatek wystarczy... dwie glowice po 150w w zupelnosci wystarcza do domowego studia.....
Zarabianie na zdjeciach
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
A co myślicie o tych lampach?Wiem,są słabe ale wystarczyłyby dwie takie mocniejsze? https://www.funsports.pl/product_inf...products_id=9730D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdołyKomentarz
-
no tak jak jest napisane w opisie - do fotografowania małych i średnich przedmiotów wystarczą5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
wysłałem na SS pierwsze 10 zdjęć i dostałem maila, że zdjęcia zostały zaakceptowane. w moim profilu też pisze że zdjecia dodane. natomiast jak wejde do swojej galeri tych zdjęć nie ma. co zrobić ? te zdjecia nie będą dodane do galerii ? wysłać je jeszcze raz?
Komentarz
-
RICO
dwie takie żarówki z powodzeniem oświetlą namiot (75x75)
do stołu przydałaby się trzecia na tło + ewentualnie czwarta pod blat
do niewielkich przedmiotów 45Ws spokojnie daje radę, spokojnie też oświetlisz portret (od pasa w górę max, na pewno nie całą postać) ale musisz dać ze dwie na modela (z softami + ewentualnie blenda doświetlająca) + ze dwie na tło do przepalenia
Picia
zdjęcia nie od razu są w galerii, nie dodawaj ich ponownie - zaczekaj
osobiście nie uważam że kupowanie żarówek w zakresie 45 - 68 Ws to jakaś porażka
do zdjęć packshotowych często może być to wręcz zbyt duża moc (zakładam minimum dwa źródła światła) wymagająca zbyt dużego przymykania obiektywu
oczywiście niewątpliwą zaletą lamp (choćby najtańszych) jest możliwość regulacji siły błysku, w przypadku żarówek regulacje robi sie odległością a to nie zawsze się sprawdza
należy jednak zdać sobie sprawę z cen tych dwóch rozwiązań - wtedy dla wielu wybór staje sie oczywisty a w przyszłości zawsze można żarówki wykorzystać do przepalania tła (ja właśnie tak robię)Ostatnio edytowany przez tomekde; 4550.pozdrawiam
TomekKomentarz
-
Mam problem ze stockxpertem, caly moj profil zniknal, mam tylko maila powitalnego z czasu kiedy zakladalem u nich konto, zero $, tak jakby wszystko wykasowali. Macie jakies problemy z tym stockiem czy u Was wszystko gra?
Wczesniej mialem problemy z zalogowaniem, nie przyjmowal hasla a teraz to juz zupelna czystka...Komentarz
-
u mnie wszystko działa... napisz do ich helpdesku albo zapytaj się na ich forum. My tu raczej nie jesteśmy w stanie pomóc...Mam problem ze stockxpertem, caly moj profil zniknal, mam tylko maila powitalnego z czasu kiedy zakladalem u nich konto, zero $, tak jakby wszystko wykasowali. Macie jakies problemy z tym stockiem czy u Was wszystko gra?
Wczesniej mialem problemy z zalogowaniem, nie przyjmowal hasla a teraz to juz zupelna czystka...Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
Widocznie jakies chwilowe problemy techniczne bo juz wszystko dziala OK, tyle ze system musial wygenerowac nowe haslo ale juz sobie ustawilem na stare
$ wrocily
Komentarz
-
fotki ss
A gdzi można zobaczyć te fotki ??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Porażka, w SS mi odrzucili fotki, komentarz był tylko do 4, dziwne, w innych stockach mi je przyjeli
lipa.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
hej
Fotolia wymaga potwierdzenia konta,
problem tym ze nie dostalem maila z linkiem potwierdzająco a link w profilu "Re-send the confirmation e-mail" nie dziala, tzn po kliknieciu nie dostaje zadnego maila z Fotolii.
Zaladowalem kilka fotek przez http ale zdjecia nie są oceniane bo konto nie jest potwierdzone, nie mam tez dostępu do ftp.
Support ma do powiedzenia jedynie: "We apologize for the inconvenience. Emails are system generated, unfortunately we cannot request that manually."
mieliscie podobne problemy?sigpic
Komentarz
-
a sprawdzałeś foldery ze spamem?5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
sprawdzalem,
dostaje maile z Fotolii z informacją o nowej wiadomosci od supportu, ale re-confirmation nie dzialasigpic
Komentarz
Komentarz