Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • emiel
    Coś już napisał
    • 2007
    • 59

działa wam dreamstime.com?
    może ich za bardzo zaspamowalem w nocy i mnie zablokowali ?
    sigpic

Komentarz

• emiel
      Coś już napisał
      • 2007
      • 59

juz dziala ale jakis swir tam dzisiaj siedzi wiec uwaga...
      sigpic

Komentarz

• rypson
        Bywalec
        • 2007
        • 225

no wlasnie... powalajace nie sa a jak przez rok zarobisz $1000 to juz mozna powiedziec ze udalo ci sie... chociaz to tez ciezko nazwac jakimi kolwiek pieniedzmi wiec stocki lepiej traktowa jako jest bo jest, wpadnie grosz to dobrze nie wpadnie trudno...

Komentarz

• robgr85
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1719

Zamieszczone przez emiel
          juz dziala ale jakis swir tam dzisiaj siedzi wiec uwaga...
          że jak? chodzi o akceptację? Mi ostatni set przechodzi bez żadnych odrzutów :P
          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• emiel
            Coś już napisał
            • 2007
            • 59

tak, o akceptacje, a dokładnie o słowa kluczowe

hmm, czy to dziwne ze użyłem tych samych słów kluczowych dla dwóch bardzo podobnych zdjęć, przedstawiających ta sama scenę w rożnych ujęciach?
            w 2 przypadku zdjęcie zostało odrzucone z powodu nieznajomości tematu przez 'zatwierdzacza' chociaż keywords w 100% reprezentowały temat

to tak w skrócie

Kod:
            [SIZE="1"][FONT="Arial"][COLOR="DimGray"]Your image info contains one or more of the following issues: 
            irrelevant or incomplete title, description/keywords/categories issues, 
            similar/identical title and description, title/description written with capital 
            letters(CAPS LOCK ON). Use only keywords that are the most relevant and 
            specific to the image subject. All the info required for an image is important 
            and has great influence on your sales. That's why you must take your time for
             each image and provide individual, accurate, relevant and comprehensive 
            information. Don't just copy&paste words, don't rush. The more precise the 
            info will be, the more efficient the search will be as well and hence your sales.
             Read more: http://blog.dreamstime.com/search-tag-keywords.[/COLOR][/FONT][/SIZE]
            sigpic

Komentarz

• josif
              Początki nałogu
              • 2008
              • 380

bank- zdjec.com|
              zarobił ktoś coś na tym?

Komentarz

• sergi
                Początki nałogu
                • 2004
                • 413

Zamieszczone przez josif
                bank- zdjec.com|
                zarobił ktoś coś na tym?
                na razie to chyba sam właściciel nie zarobił skoro serwis nafaszerowany jest samymi reklamami adsense.
                5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                :: Motywy wordpress

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

ak, o akceptacje, a dokładnie o słowa kluczowe

hmm, czy to dziwne ze użyłem tych samych słów kluczowych dla dwóch bardzo podobnych zdjęć, przedstawiających ta sama scenę w rożnych ujęciach?
                  w 2 przypadku zdjęcie zostało odrzucone z powodu nieznajomości tematu przez 'zatwierdzacza' chociaż keywords w 100% reprezentowały temat
                  mi się wydaje że raczej chodziło o 'caps lock on'... generalnie nie odrzucają podobnych fotek z tymi samymi keywordami. Zaakceptowali mi ostatnimi dniami set ok 80 fotek o keywordach różniących się 1 do 3ch wyrazów :P
                  Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• emiel
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 59

caps był na pewno off, wiec nie wiem o co chodziło
                    poza tym czasem odrzucają fotkę identyczna jak ta która przeszła weryfikacje i jest identyczna jeżeli chodzi o kolorystykę, naświetlenie itp., różni sie tylko kadrem minimalnie a jako powód podają "poor lighting, incorrect exposure"

ale ponieważ wrzucam fotki z głębokiej szuflady to sie nie przejmuje

a BTW co sie dzisiaj dzieje z dreamstime? wrzuciłem secik ftp-em kilka godzin temu a do tej pory nie widać go w unfinished files
                    sigpic

Komentarz

• rachwal
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 125

Zamieszczone przez josif
                      bank- zdjec.com|
                      zarobił ktoś coś na tym?
                      Bardzo dobry serwis z darmowymi zdjeciami wielkosci na bloga Polecam!
                      obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• emiel
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 59

witam,

Czy zdjecie może zostac niezaakceptowane jeseli na burcie łodzi widnieje numer rejestracyjny (?) ? muszę mieć jakiś dokument PR czy coś takiego? a może muszę wymazać numer łodzi? czy mogę pozostawić bez zmian?

dzieki za podpowiedz
                        [edit]
                        jeszcze jedno, jeżeli twarz modela jest nierozpoznawalna, np. jest sfotografowany z tyłu, muszę mieć MR do tego zdjęcia? jeseli nie mam takiego dokumentu, muszę zamieścić fotkę jako Editorial Image?
                        Ostatnio edytowany przez emiel; 12195.
                        sigpic

Komentarz

• sergi
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 413

Zamieszczone przez emiel
                          witam,

Czy zdjecie może zostac niezaakceptowane jeseli na burcie łodzi widnieje numer rejestracyjny (?) ? muszę mieć jakiś dokument PR czy coś takiego? a może muszę wymazać numer łodzi? czy mogę pozostawić bez zmian?
                          najlepiej wymaż ten numer rejestracyjny, z numerem nie przejdzie

Zamieszczone przez emiel
                          jeszcze jedno, jeżeli twarz modela jest nierozpoznawalna, np. jest sfotografowany z tyłu, muszę mieć MR do tego zdjęcia? jeseli nie mam takiego dokumentu, muszę zamieścić fotkę jako Editorial Image?
                          Nawet jeżeli twarz jest nierozpoznawalna to potrzeba MR. Ale nie na wszystkich stockach. Na SS powinno przejść, na dreamstime też jest szansa.
                          5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                          :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                          :: Motywy wordpress

Komentarz

• emiel
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 59

dzieki za odpowiedz

a kto mi pomoże wymazac zeby to jakos wygladalo ?

dzieki
                            sigpic

Komentarz

• Picia
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 337

powiedzcie mi czy z takimi zdj warto pchać sie w microstocki?

Komentarz

• Malin
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 276

Picia:
                                * to zdjecie z tel,\. komórkowym odpada, ze wzgledu na logo samsunga - nie może być takich rzeczy na stockach
                                * z tymi zdjęciami urzadzenia ala Apple nano może nie przejsc, ale możesz sprobowac. ciekawe co odpiszą inspektorzy
                                * reszta całkiem ładne, także możesz spróbować

Emiel:
                                Możesz spróbować Gaussian Blurem w Photoshopie lekko rozmyć twarz i przyciemnić, tak żeby twarz jeszcze bardziej była mniej czytelna.
                                Regulamin pkt 8

Komentarz

Pracuję...