Przestroga dla kolegów Canonowców

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Diodak
    Uzależniony
    • 2005
    • 696

Zamieszczone przez p13ka
    Psioczycie na kurierów? A pewnie, że tak! Jeżeli zawalają robotę to dlaczego nie. Mamy wolny rynek. Klient nasz pan. Ja tak samo pracuję w usługach i też muszę dbać o klienta, więc tego samego żądam od innych.
    Tym bardziej że za przesyłki kurierskie płaci się niemałą kasę i często słowo "kurier" ma się nijak do tempa dostarczenia przesyłki .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• Michal-Czuba
      Zablokowany
      • 2005
      • 356

Skoro i o GLS to i ja dorzucę swoje 3 grosze - czekałem na paczkę pobraniową (pobranie około 500 zł). Okazało się, że na moim osiedlu mieszka jeszcze jeden Czuba, tyle, że nie Michał, a Grzesiek. Kurier wykazał się nadgorliwością, gdyż zadzwonił do NIEGO (dzień wcześniej dostarczał mu jakąś tam elektronikę) z pytaniem, czy odbierze paczkę pobraniową. On oczywiście odmówił (bo któż z nas przyjął by jakąś pobraniową paczkę za 500 zł) więc kurier nie brał jej wogóle na samochód, a paczka miała powędrować spowrotem do nadawcy. Na szczęście interweniowałem "czemu paczki jeszcze nie ma" i skończyło się taką burzą, że kurier dostarczył mi paczkę prywatnym samochodem po godzinach pracy.

Czy naprawdę ciężko odróżnić Michał Czuba ul. XX 66/66 od Grzegorz Czuba ul. XX 33/33 ? Ten kurier nie potrafił...

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Zamieszczone przez Nelro
        Witam,
        bardzo prosta sprawa do wygrania:
        jeżeli zamawiasz paczkę za pobraniem którą dostarcza kurier to kurier nigdy (słowem NIGDY) nie wyda Ci paczki bez zapłaty – po prostu ją zabierze i zwróci nadawcy
        W tym sęk, ze paczka nie została wysłana za pobraniem.
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez p13ka
          O przepraszam, ja byłem bardzo konkretny i wypowiedziałem się tylko pod adresem jednej firmy, z którą miałem przygodę.
          (choc cytuje p13ke to pisze glownie do mruczka)

Ja rowniez. Opisalem jedna sytuacje, z jedna firma, przy okazji podajac porownania do innych firm (Stolica dzwoni do swoich kurierow i do swoich kliientow na swoj koszt - kilka razy sie zdarzylo to tu moge generalizowac ; Pocztex awizo zostawil w drzwiach wejsciowych klatki i wpadlo w blotko).

Ze co 5 min telefony o paczke i sie kurier nie wyrabia... to wina klientow, ze wymagasz pokory, czy wina firmy, ktora sie organizacyjnie nie wyrabia i to uslugodawca powinien sie lepiej postarac a nie klient?

Rowniez pracuje w branzy uslugowej i stosunki klient-uslugodawca znam dosc dobrze .

Komentarz

• Nelro
            Coś już napisał
            • 2004
            • 87

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            W tym sęk, ze paczka nie została wysłana za pobraniem.
            A racja, jest faktycznie powołany niuansik (przeoczyłem):sad: . Niemniej jednak można się z tego wybronić dość łatwo (choć nie bez nerwów).
            Amatorsko: cyfrowo i analogowo

Komentarz

• AGO
              Początki nałogu
              • 2005
              • 351

Ja mam jak narazie same dobre doswiadczenia z wszelako pojetymi kurierami ... nawet skostniala poczta polska
              Wystarczy ubezpieczyc paczke na wartosc + cos na ostarcie lez i niech sie gubi. Masz w umowie wyraznie napisane ile paczka powinna isc i jesli termin jest nidotrzymany masz prawo do reklamacji, ot co.
              A czytajac watek to najbardziej urzekla mnie historia o DHL'u ... dbaja o klienta, trzeba przyznac.

Komentarz

• kocis
                Początki nałogu
                • 2005
                • 472

Oj z DHL to miałe kilka lat temu niezłe jazdy. Paczki na lotnisku Okęcie potrafiły się zawieruszać na 2 tygodnie i dłużej. Ale żadna nie zginęła.
                300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• C41photocrew
                  Zablokowany
                  • 2005
                  • 528

dzieki piter i nie daj sie!!

Komentarz

• McKane
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2015

Ja po moich doswiadczeniach z Servisco nie dziwie sie juz niczemu. Przesylano mi poprzez te firme kilkukrotnie aparaty i praktycznie zawsze powtarzala sie ta sama historia.

Kurier przyjezdzal okolo 13:00 przy czym nigdy o tej porze nikogo u mnie nie bylo w domu. Zostawial informacje i jechal dalej. Dzwonilem wiec do firmy a potem do niego zeby ustalic godzine kolejnej wizyty po czym dowiadywalem sie ze "oni nie sa na zawolanie" i "beda przyjezdzali jak im pasuje bo tak maja po drodze". W centrali Servisco dowiedzialem sie ze "smieszne jest domaganie sie wizyty kuriera o okreslonej godzinie bo on przeciez nie ma tylko jednej paczki".

Musialem wiec samemu jezdzic do centrali i odbierac paczki - co smieszniejsze musialem byc na okreslona godzine w ktorej dany kurier wracal do bazy (jakby po moim telefonie przed wyjazdem do klientow nie mogl po prostu tej paczki zostawic i nie zabierac ze soba wiedzac ze i tak nie bedzie mnie w domu).

Nigdy wiecej juz nic poprzez nich nie wysylam bo to wiecej klopotu niz pozytku.
                    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• KuchateK
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 4895

A mnie dziwia te wasze obyczaje i zadanie kurierow o okreslonym czasie, w okreslonym miejscu i do tego telefonow...
                      ...

Komentarz

• McKane
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2015

Zamieszczone przez KuchateK
                        A mnie dziwia te wasze obyczaje i zadanie kurierow o okreslonym czasie, w okreslonym miejscu i do tego telefonow...
                        A co Cie w tym dziwi ? Dwa trzy razy kurier nie zastanie nikogo i paczka wraca do nadawcy. Jesli nie ma mozliwosci umowienia sie na wizyte a do centrali jest np 30 KM to kurcze lepiej jechac osobiscie po odbior do nadawcy niz zatrudniac firme kurierska.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

A mnie nie dziwia. W relacji uslugodawca-klient i realiach wolnego rynku kto z tej pary jest panem?

Ogladales Spidermana? Bodajze w 2 czesci jak pizze dostarczal? Pare minut spoznienia i zamowienie nieodebrane, niezaplacone... tez cie to dziwilo? A to w NY przeciez bylo

Komentarz

• KuchateK
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 4895

Realia filmowe to nie rzeczywistosc. Dostarczenie pizzy to nie kurs po miescie z setka paczek.
                            ...

Komentarz

• Tomasz1972
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3042

Zamieszczone przez Vitez
                              A mnie nie dziwia. W relacji uslugodawca-klient i realiach wolnego rynku kto z tej pary jest panem?

Ogladales Spidermana? Bodajze w 2 czesci jak pizze dostarczal? Pare minut spoznienia i zamowienie nieodebrane, niezaplacone... tez cie to dziwilo? A to w NY przeciez bylo
                              Przepraszam bardzo . Spiderman to bajka więć nie porównuj do rzeczywistości . Zamawiam kuriera to ma być !

Komentarz

• McKane
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 2015

Realia filmowe to nie rzeczywistosc. Dostarczenie pizzy to nie kurs po miescie z setka paczek.
                                Z tym ze facet od pizzy musi byc w pol h bo inaczej ta jest zimna. Koles od paczek ma na poprawne dostarczenie bodajze 2 tyg (potem idzie do nadawcy). Oni wola 3 x przyjechac pod zamkniete drzwi niz 1 raz skutecznie. Widzisz w tym jakis sens bo ja zadnego ... ani nie zyskuja czasu na tym ani kasy (wrecz odwrotnie) a traca klientow.

Ale moze po prostu zbyt ograniczony jestem.

Komentarz

Pracuję...