Ubezpieczenie sprzetu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • molsar
    Bywalec
    • 2006
    • 216

Zamieszczone przez PajonK85
    Korzystał ktoś z ubezpieczenia w Vobisie? Oferują taką usługę za nieduże pieniądze i coś mi to wygląda podejrzanie, ubezpieczając sprzęt warty parę tysięcy płacimy ok 200zł za 2lata, a w tym jest wszystko, przeciw kradzieży uszkodzeniu itp. Link do stronki
    szkoda, ze tylko zakupiony u nich
    ja daremnie poszukuje ubezpieczenia sprzetu przenosnego jako osoba prywatna i nic z tego...
    (od kradziezy rozboju, zniszczenia...)

Komentarz

• sprocket73
      Początki nałogu
      • 2008
      • 489

To ja może opowiem anegdotkę w ramach lekkiego odprężenia.
      Niedzielne popołudnie, słońce świeci, wychodzę na łono natury z moim kiepskim sprzętem trochę popstrykać. Mieszkam na krańcu osiedla, za nim są łąki-nieużytki, a z 500 metrów dalej las. Idę w stronę lasu i na łące widzę coś dziwnego: niezliczone kółka zryte oponami i przewrócone na dach spalone auto. Pstrykam parę fotek, gdy od strony pobliskich garaży dochodzą mnie strzępy słów "patrz kur... zdjęcia robi kur...". Spoglądam w tamtą stronę, widzę jakieś sylwetki za krzakami, postanawiam się szybko oddalić. Idę tą wielką półkilometrową łąką i słyszę, że od strony garaży jedzie coś w moim kierunku, odwracam głowę - dwóch łysych karków jedzie na motorze bez kasków prosto na mnie. Dookoła nie ma żywego ducha, na body przypięte 10-22, reszta w torbie... myślę sobie no szkoda... Podjechali i jeden pyta się "Przepraszam Pana, czy Pan jest z gazety bo widzieliśmy że robi Pan zdjęcia, a ja jestem właścicielem tego spalonego samochodu... wczoraj mi go z pod bloku ukradi". Odetchnąłem z ulgą, powedziałem, że nie jestem z gazety, tak tylko sobie pstrykam, wysłuchałem opowieści o samochodzie, wyraziłem empatię z powodu straty. Chłopaki odjechali a ja dalej sobie pstrykałem. I to było moje najbardziej mrożące krew w żyłach przeżycie jeżeli chodzi o obawę o sprzęt.
      SPROCKET
      80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
      Moja wycieczkowa galeria

Komentarz

• PajonK85
        • 2009
        • 13

Zamieszczone przez molsar
        szkoda, ze tylko zakupiony u nich
        ja daremnie poszukuje ubezpieczenia sprzetu przenosnego jako osoba prywatna i nic z tego...
        (od kradziezy rozboju, zniszczenia...)
        No własnie nie tylko kupionego u nich, można ubezpieczyć sprzęt kupiony gdzie indziej, pod warunkiem że zrobi sie to do 30 dni po zakupie (w sklepie mówili nawet ze pół roku)
        Canon 50D +BG-E2 + 18-55, 28-135, 75-300, 50/1.8, 85/1.8, 430EX

Blog

Komentarz

• molsar
          Bywalec
          • 2006
          • 216

Zamieszczone przez PajonK85
          No własnie nie tylko kupionego u nich, można ubezpieczyć sprzęt kupiony gdzie indziej, pod warunkiem że zrobi sie to do 30 dni po zakupie (w sklepie mówili nawet ze pół roku)
          aha no to dla takich ludkow to fajna sprawa...
          niestety juz troszeszcze wiecej minelo...

Komentarz

• tomdz
            Uzależniony
            • 2007
            • 637

Wiecie może gdzie można ubezpieczyć sprzęt na czas wakacyjnych podróży (po Europie)? Wydawało mi się, że kiedyś nie było z tym problemu, a teraz nic nie mogę znaleźć...
            Body, stałki, zoomik

Komentarz

• papierek
              • 2011
              • 10

czytajac jednego z ostatnich postow cos mnie wzielo i wszedlem na stronke avivy i faktycznie jest opcja ubezpieczenia sprzetu ( jesli prowadzisz dzialalnosc)

ale czytajac warunki ubezpieczenia : Ochroną ubezpieczeniową objęte są ...ble ble ble...polegające na jego utracie, uszkodzeniu lub zniszczeniu w wyniku
              zaistnienia jakichkolwiek zdarzeń losowych, z zastrzeżeniem wyłączeń
              zawartych w §25.
              a w paragrafie 25 czytam miedzy innymi o szkodach powstałych wskutek kradzieży zwykłej. co to znaczy kradzież zwykła???
              Rozumiem ze muszze dostac po mordzie i najlepiej zeby polamali mi rece wtedy bedzie ok?czy jak?

tez mam pewne obawy chodzac z torba 4x droższa od mojego samochodu i przy mojej wadze hehe jestem lakomym kąskiem dla...i jak ich nazwac hmm (nie chce obrażac dresów bo dres to też człowiek) ...kradziejów

jak u was wyglada sprawa ubezpieczenia sprzetu?

Komentarz

• krzysd
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 42

Zamieszczone przez tomdz
                Wiecie może gdzie można ubezpieczyć sprzęt na czas wakacyjnych podróży (po Europie)? Wydawało mi się, że kiedyś nie było z tym problemu, a teraz nic nie mogę znaleźć...
                na ile wiem zawsze był z tym problem, sprzęt foto i elektronika były wyłączona z ubezpieczenia, Szukając ubezpieczenia nw wyjazd w tym roku na stronie alianza znalazłem informację, że już niema wyłączeń, tu jest informacja z ich strony www:
                Czy polisa chroni sprzęt elektroniczny taki jak aparat fotograficzny, laptop lub kamera?

Tak. Aby objąć ochroną ubezpieczeniową przenośny sprzęt elektroniczny zabierany w podróż zagraniczną należy wybrać ubezpieczenie zawierające w pakiecie ubezpieczenie bagażu podróżnego.
                LINK

O ile dobrze wiedzę to można ubezpieczyć do 2500Euro link

Więc powoli zbliżamy się do europy, chociaż u nich "na zachodzie" takie ubezpieczenie to normalka od wielu lat

www.foto-action.pl
                Galerie zdjęć z wyścigów: WSMP DSMP WPP

Komentarz

• michalab
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1580

Odp: Ubezpieczenie sprzetu

Mobileo w BNP

kwota ubezpieczenia to 6k obejmuje tylko sprzęt kupiony jako nowy i nie mający więcej niż 5 lat, ale zawsze coś - nie widzę ograniczenia terytorialnego, ale przyznaję, że nie przeczytałem całego OWU.
                  Zapraszam

Komentarz

• becekpl
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 4318

oferta dla tych co wyjeżdżają głownie poza Europe
                    jest to ubezpieczenie podróżne bardzo porzadne, ale przy okazji zwracają za sprzęt
                    w wersji podstawowej 1700 ojro do 350 za sztuke(koszt ok. 70 ojro), w rozszerzonej 2500 ojro do 500 za sztuke(74 ojro)
                    można tez dokupić ubezpieczenie do 700 ojro od sztuki-trzeba podać markę i nr seryjny a kosztuje to dodatkowo 14 ojro od przedmiotu
                    może to tez być laptop czy inny ipad
                    ja właśnie wykupiłem, cenę końcową można jeszcze zbić promo kodami z netu
                    Travel insurance for independent travellers. Buy, extend and claim online, even after you’ve left home.

kliknij pomógł
                    Ostatnio edytowany przez becekpl; 27958.
                    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• epiata
                      • 2017
                      • 3

Czasy się zmieniły i sprzęt można ubezpieczyć naprawdę na dobrych warunkach

Komentarz

• Macios
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 692

Hej,
                        ubiegaliście się może o odszkodowanie za kradzież/uszkodzenie sprzętu foto? Jeśli tak, to jakie są wasze doświadczenia z konkretnymi firmami? Nie znalazłem takiego wątku, a myślę, że warto o tym napisać - zbliża się czas wyjazdowy
                        galeria

Komentarz

Pracuję...