"Real World Camera Raw i Photoshop CS2 - efektywna obróbka cyfrowych zdjęć" - czy ktoś miał do czynienia z tą pozycją i mógłby o niej coś napisać?
ksiazki o fotografii
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Wlasnie jestem po wstepnej lekturze "Kompozycji..." polecam i to każdemu. Z mankamentow to wyraźnie mi brakuje opisow do zdjec, tak jak to zrobione np. w serii NG.________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel KantKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Szanowni,
Witam Was wszystkich przede wszystkim - ponieważ to mój pierwszy post na tym FORUM.
Zdradźcie mi, proszę - dla kompletnego nowicjusza w obyciu z aparatem - jaką pozycję polecicie ?
PWKomentarz
-
No witam na Forum!!! A o jaką "pozycję" ci chodzi?
Jak dla dotalnego nowicjusza, to może być coklwiek o fotografi, co mówi nie tylko o sprzęcie ale i technikach itp., itd.
np:
"Fotografia Podręcznik" pod red. Ailsy McWhinnie
"Biblia Fatografii" Daniela LezanoEOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.plKomentarz
-
Komentarz
-
Zakupiłem tę książkę i lekko mnie rozczarowała. To taki elementarz, podstawy kompozycji bez szczegółów. Brakuje przykładowych zdjęć do każdego rozdziału wraz z ich analizą pod kątem przekazywanej wiedzy. Te fotografie które są umieszczone nie wiadomo do czego się odnoszą i czasem sprawiają wrażenie przypadkowych co tym bardziej dziwi że całość jest wydana na papierze kredowym który na pewno podniósł cenę książki.
Ogólnie pozycja nie jest zła, dowiedziałem się kilku nowych rzeczy ale lektura zostawia pewien niedosyt.Komentarz
-
Zakupiłem niedawno The Nature Photographers's Complete Guide to Professional Field Techniques napisaną przez John'a Shaw. Lektura jest bardzo wciągająca, a materiał w niej zawarty i sposób przedstawienia sprawia, że jest to najczęściej używana książka w mojej fotobiblioteczce. Jak komuś j.angielski nie straszny to bardzo polecam.EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.plKomentarz
-
Ja mam "Praktyczny kurs fotografii" autor Łukasz Gaweł i jak dla mnie początkującego jest to dobra pozycja.Być albo nie być, o jest pytanie :-DKomentarz
-
czy ktoś może spotkał się z tą książką, może czytał ?
Czytając książkę dowiesz się, jak dobrać odpowiedni sprzęt do wykonywania aktów i jak wydobyć z modelki to coś, co sprawi, że Twoje zdjęcia będą unikalne.
widziałem dziś tą książkę i bardzo mnie zaciekawiła ... więc pytam czy warto kupić ??
EDIT :
tutaj znalazłem jeszcze fragment tej książki w PDF.
ftp://ftp.helion.pl/online/akty/akty-3.pdfOstatnio edytowany przez Gość; 10472.Komentarz
-
Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACROKomentarz
-
Ale to pełne (grube/ogólne) wydanie??
Nówki? Drugie wydanie (z fotografami na okładce czy z babką na koniu)?
Komentarz

Komentarz