ksiazki o fotografii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

A to musze poszukac tej sesji bo grafiki nawet tak perfekcyjne jakos mnie nie ruszaja
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• TOKIN
      Początki nałogu
      • 2005
      • 353

A ja Mroczka mam i sobie czytuje i sobie chwalę
      Poza tym seria NG też nie jest zła - np Krajobrazy. Myślę że kupię następne - np. portret.
      Wymieniony wcześniej M. Busselle (mam Fotografia barwna) niestety nie zachwyca tekstem ale jest tam sporo zdjęć które poglądowo można z dużą korzyścia pooglądać.
      Mroczka kupowałam u tego sprzedawcy:
      http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=565315
      a teraz widzę że ma jeszcze jedną fotograficzną pozycję : Barchacz Fotografujemy. Jak ustrzec się błędów? - zna to ktoś może? Warto przeczytać?
      TOKIN(ka)
      Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• slonkaap
        Bywalec
        • 2005
        • 218

ksiazki o fotografii

Witam i mam do Was pytanie.Ktora ksiazke lub ksiazki polecacie dla poczatkujacych.Wiem ze byly podobne watki,przeczytalem je i nie do konca uzyskalem odpowiedz.Prosze krotko i sensownie.Jestem poczatkujacym i kazda rada jest dla mnie wazna.Pozdrawiam Slonka A oto moje propzycje o ktore pytam.

Fotografia cyfrowa,Edycja zdjec - Scott Kelby
        Fotografia cyfrowa dla poczatkujacych - praca zbiorowa 4 autorow
        Fotografia cyfrowa Biblia - Dan Simon
        Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Tradycyjnie: Mroczek.
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

MROCZEk, MROCZEK, MROCZEK...
            Instagram

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

A do Mroczka dorzuce National Geographic - Szkola Fotografowania (podstawowa wersja, i ksiazkowa a nie multimedialna).

Komentarz

• thorin
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1990

wielu ludzi potraktuje ta ksiazke jako bardzo gruba ulotke reklamowa, ale jest tam wszystko w tak przejrzysty sposob opisane ze na poczatek powinna byc dobrym kompendium wiedzy, mi przynajmniej kiedys pomogla bardzo...

oto ona:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74582080

Komentarz

• McKane
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2015

Mroczek dla poczatkujacego moze byc nieco przyciezki. Na poczatek moze
                  "FOTOGRAFIA" pod red. AILSY McWHINNIE. Na allegro mozna kupic za 30 zl wiec nie jest to jakis tragiczny wydatek. Ladnie wydane nie za trudne tak akurat moim zdaniem dla poczatkujacego adepta fotografii.
                  http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• minek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1386

Jeśli o fotografii, to unikaj wszystkiego co ma ,,cyfrowe'' w tytule.

Komentarz

• dellti
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 17

Zamieszczone przez minek
                      Jeśli o fotografii, to unikaj wszystkiego co ma ,,cyfrowe'' w tytule.
                      hehe, teraz to będzie trudne ... wczoraj w empiku prawie wszystkie książki o fotografi miały w tytule coś związanego z "fot. cyfrową" (prawie=wszystkie-NG )
                      __________________________________________________ _____

Komentarz

• popmart
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1721

ja mam Tom ANG z Arkady bardzo foajna książka przyzwoicie i podstawach , technikach, motywach i obróbce ... nie oglądalem 100 książek ale wydaje mi sie niezła. Cena wysoka ok 80 PLN acha " Fotografia Cyfrowa " ale to nie taka " komputerowa " książka...

Komentarz

• mirhon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1025

Fotografia cyfrowa,Edycja zdjec - Scott Kelby wyd III - już dostępne w księgarniach, IMHO najlepsza pozycja na naszym runku traktująca może nie tyle o fotografi co o obróbce cyfrowych fotek.
                          Co do Mroczka to mam pytanie. Na ile można skorzystać z tej książki jeśli robi się tylko cyfrze? Po pobieżnym przejrzeniu widzę że dużo jest tam na temat materiałów analogowych błony/slajdy co dla mnie byłoby totalnie bezużyteczną informacją.
                          Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• mirhon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1025

Jeśli chodzi o robienie cyfrą zdjęć to jak na razie najciekawszą pozycją dla mnie jest angielskojęzyczna książeczka:

Jest tam bardzo fajny rozdział mówiący o tym jak interpretować histogramy i jak nauczyć się oceniać fotografowaną scenę pod kątem ewentualnych korekt ekspozycji.
                            Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• slonkaap
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 218

Ksiazki o fotografii

Przepraszam ale zle postawilem pytanie.Wymieniajac 3 tytuly myslalem ze jasne jest ze chodzi o ksiazki dotyczace podstaw fotografii cyfrowej a nie analogowej,poniewaz na temat analogowej mam wiekszosc ksiazek przez Was podanych. Pozdrawiam i licze na podpowiedzi.Slonka
                              Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Komentarz

• arasd
                                Dopiero zaczyna
                                • 2005
                                • 22

Zamieszczone przez McKane
                                Mroczek dla poczatkujacego moze byc nieco przyciezki. Na poczatek moze
                                "FOTOGRAFIA" pod red. AILSY McWHINNIE. Na allegro mozna kupic za 30 zl wiec nie jest to jakis tragiczny wydatek. Ladnie wydane nie za trudne tak akurat moim zdaniem dla poczatkujacego adepta fotografii.
                                Mam i bardzo przystępnie przedstawia podstawy.
                                W sam raz dla laika.

Komentarz

Pracuję...