ksiazki o fotografii
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
Popieram giltoniel'a.
Freeman i jego podejście do światła w fotografii i nie tylko są niezwykle cennymi wskazówkami. Co prawda zacząłem lekturę całkiem niedawno ale po kilkudziesięciu stronach książka według mnie godna polecenia.
PozdrawiamKomentarz
-
Również mogę polecić Światło i oświetlenie w fotografii cyfrowej Freemana. Trzeba przyznać, że ten człowiek jest bardzo płodny. Jakby policzyć ile napisał książek to ...
Ciekawsza moim zdaniem może być jednak książka, która wyjdzie pod koniec marca:
Light - Science and Magic autorstwa: Hunter Fil, Biver Steven, Fuqua Paul. Z recenzji jakie czytałem na amazonie to chyba nie ma lepszego podręcznika dotyczącego światła na rynku.
PozdrawiamKomentarz
-
-
No to zgodnie z obietnicą Pana z wydawnictwa - Książka o fotografowaniu. Wydanie III rozszerzone - Andrzeja A. Mroczka, bo o niej mowa :wink: - miała być 9 stycznia i jest !!!Może nie wszyscy zauważyli, ale JUŻ JEST
Wygląda przy tym na to, że Helion nie rozesłał powiadomień, na które można się było zapisać
Tak czy siak, ja, zgodnie z wcześniejszą deklaracją, zakupiłem i czekam już na pana z paczką 8)
Tak więc pędzę jutro do księgarni - może tam też już będzie.
Chyba ten kto ma prawa autorskie do tej książki powinien zapłacić jakieś honorarium
za reklamę na CB. Myślę, że mają dzięki nam nieźle zwiększoną sprzedaż :-)
A w TYM SKLEPIE kosztuje 62.1 zł zamiast 96 złCanon EOS 1000D EF-S 18 - 55 mm Kit + EF 55 - 200 mm f/4.5-5.6 II USMKomentarz
-
Zamiast 69 a nie zamiast 96. Chyba nie wyjdzie znacząco taniej, bo w Helionie przesyłka jest za darmo. Mój egzemplarz już w drodze. APP, dzięki za cynk!A w TYM SKLEPIE kosztuje 62.1 zł zamiast 96 zł
Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Przewidywany czas realizacji zamówienia: 2 - 61 dni (edusklep), pytanie czy warto jeśli ktos ma poprzednią wersję, czekam na opinie
Komentarz
-
-
-
Mi ta książka uświadomiła kilka podstawowych czynności związanych z komponowaniem, pokazała jak można rozumieć to co się widzi i dlaczego tak się dzieje
Gorąco polecam.500D
Komentarz
-
Hmm.. Może to nie "książka", ale można sobie poczytać; Polecam Styczniowy numer czasopisma "Digital Foto Video", Jest naprawdę pare fajnych artykułów, test Canona 5D MkII, Canona EF 85mm f/1.2L USM, ciekawie opisane dzialanie autofocusa w aparacie (co już bylo kilka razy) oraz to co mnie najbardziej zaciekawiło: "Mity i kity o ogniskowej 50mm" Czyli powiększenie i kąt widzenia, a także rozdzielczość, jasność i rozpietośc tonalna naszych oczu..
Komentarz
-
Dziś doszła wspomniana wcześniej "zapisowa" informacja o dostępności "Książki o Fotografowaniu".
Heh, sama książka też dziś doszła
Nie wiem na ile merytorycznie zawartość zyskała/straciła względem poprzedniego wydania, ale książka jest ładniej wydana i chyba warto było poczekać :-)
Co do zakupów, Helion umożliwia darmową dostawę, a do tego gratis dostałem jeszcze jedną książkę (z wąskiej listy, ale jednak) 8)Ostatnio edytowany przez APP; 5125.Komentarz
Komentarz