Nikon D50+18-55 za 2090zł!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pn_
    Zablokowany
    • 2005
    • 857

Zamieszczone przez MarekC
    Możesz wyjaśnić co miałeś na myśli ??
    Wypadanie 350D z meskiej dloni.

Co mnie dziwi -> Pentaxy tez sa malutkie, a daje sie je trzymac...

Komentarz

• MarekC
      Uzależniony
      • 2005
      • 647

Zamieszczone przez pn_
      Wypadanie 350D z meskiej dloni.

Co mnie dziwi -> Pentaxy tez sa malutkie, a daje sie je trzymac...
      mnie jakoś nie wypada, a moja dłoń raczej nie jest kobieca ani chłopięca ani dziewczęca, jest też prawdziwa... nadal nie wiem o czym piszesz
      Pozdrawiam
      Marek

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

mnie jakoś nie wypada, a moja dłoń raczej nie jest kobieca ani chłopięca ani dziewczęca, jest też prawdziwa... nadal nie wiem o czym piszesz
        pn_ juz tak ma z tym braniem do reki ...to taki nowy rodzaj onanizmu sprzetowego

Komentarz

• pn_
          Zablokowany
          • 2005
          • 857

Nawet na tym forum ludzie narzekali i twierdzili, ze dopiero z gripem daje sie od biedy trzymac...

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez pn_
            Nawet na tym forum ludzie narzekali i twierdzili, ze dopiero z gripem daje sie od biedy trzymac...
            no wlasnie, wiec w czym problem?

Komentarz

• MarekC
              Uzależniony
              • 2005
              • 647

Zamieszczone przez pn_
              a ja nie narzekam, mimo braku gripa. Znam też osobiście innych userów 350d, którzy też mają "prawdziwe męskie ręce" i też nic im z nich nie wypada... po cholerę powielasz czyjeś opinie i niepotrzebnie uogólniasz swe wypowiedzi ??
              Pozdrawiam
              Marek

Komentarz

• mruczek
                Bywalec
                • 2005
                • 240

jesteście tragiczni.

Deliberowac nad kształtem dłoni!

Sprawa jest prosta. mam EOS 300 i jego grip jest tragicznie mały. idealny dla małych rączek Japonek. Za to w EOS 1000 to jest już coś! niewiele większy, ale za to jaki wygodny w trzymaniu, jak na tą klasę sprzętu.

Uważam, że ta miniaturyzacja body jest jakąś pieprzoną głupotą, bo jak można mieć 350D z jakimś większym zoomem typu L? W łapie tego nie da się trzymać, zwłaszcza przy użyciu redukcji EF/M42. Wtedy to jest dopiero gimnastyka jak jasna ch.

A hasła "aparat mniejszy i lżejszy od poprzednika" na stronie Canona bardziej mnie odpycha niż zacheca

Komentarz

• speed555
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 200

Zamieszczone przez myrczek
                  jesteście tragiczni.

Uważam, że ta miniaturyzacja body jest jakąś pieprzoną głupotą, bo jak można mieć 350D z jakimś większym zoomem typu L? W łapie tego nie da się trzymać, zwłaszcza przy użyciu redukcji EF/M42. Wtedy to jest dopiero gimnastyka jak jasna ch.

A hasła "aparat mniejszy i lżejszy od poprzednika" na stronie Canona bardziej mnie odpycha niż zacheca
                  Ja mam 350d + L-ke 70-200 i spokojnie da sie to utrzymać - bo majac zapiete tele to sie za niego trzyma. powiedzialbym ze gorzej jest z lekkim szkielkiem typu kit
                  Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Komentarz

• mruczek
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 240

Zamieszczone przez speed555
                    Ja mam 350d + L-ke 70-200 i spokojnie da sie to utrzymać - bo majac zapiete tele to sie za niego trzyma. powiedzialbym ze gorzej jest z lekkim szkielkiem typu kit
                    W życiu takiego obiektywu nie trzymałem w dłoni, więc trudno mi cos powiedzieć. Wiem tylko, że tamron 70-210 o niebo lepiej lezy w dłoni z EOS 1000 niż EOS 300.
                    A EOS 300+70-210+380EX aż się z dłoni wyrywa. bez battery packa bym się zapłakał

Komentarz

• nastier
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 686

Zamieszczone przez Silent Planet
                      To kiepskie supermarkety odwiedzasz. :wink:
                      Dla przykładu: w jednym z poznańskich Piotrów & Pawłów w dziale foto L'ki to norma i codzienność...

za to w wielkiej metropolii Lublin ciezko o cokolwiek tak naprawde... wszystko na zamowienie...

fotoblog

Komentarz

• KuchateK
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 4895

Uważam, że ta miniaturyzacja body jest jakąś pieprzoną głupotą...
                        Napewno?
                        Latest news coverage, email, free stock quotes, live scores and video are just the beginning. Discover more every day at Yahoo!

Small wonder

OM-1 was 35% smaller and lighter than existing 35mm SLRs when it first appeared. Although it was not intended to copy the Leica, the size and volume of OM-1 are very similar to a Leica M series camera. Smaller and lighter is not the result of miniaturization. It is achieved through more rational design and the adoption of more sophisticated materials and engineering techniques.

The purpose of making OM-1 smaller is to make it more responsive and easier to use. Maitani did not make the camera smaller just for the sake of small size. In fact, he could make it even smaller. However, this would make the camera difficult to use.

The concept of ergonomics was employed in the design of the body. The body size was determined by analyzing the data obtained by measuring the size of thousands of human hands world-wide.

Although the size of the body is smaller, other components of the camera , such as shutter speed ring and film rewind knob, are more conveniently positioned and larger than those in other cameras.
                        Trudno... Wielu sie z tego cieszy. A dla takich jak ty jest 20D.
                        ...

Komentarz

• mruczek
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 240

cytuję Twój tekst: "However, this would make the camera difficult to use.
                          "
                          A Canon chyba to właśnie robi dalej miniaturyzując swoje cacka.

Zawsze podobały mi się wielkie krowy takie jak Nikon F5 czy EOS 1...tylko cena odstrasza...

Komentarz

• gazwx
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 50

D50 rozwala 350D we wszystkich praktycznie fotkach testowych. Ani chybi rosyjska mafia (opłacana przez Nikona, jak większość prasy fotograficznej).

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Zamieszczone przez gazwx
                              http://www.videozona.ru/photo_tests/...D50_page02.asp
                              D50 rozwala 350D we wszystkich praktycznie fotkach testowych. Ani chybi rosyjska mafia (opłacana przez Nikona, jak większość prasy fotograficznej).
                              ani chybi w tych innych testach (na dpreview na ten przykald) jest angielska mafia, ktora zaplacila, zeby zdjecia z 350D byly ostrzejsze...
                              www albo tez flickr

Komentarz

• gazwx
                                Zablokowany
                                • 2005
                                • 50

Zamieszczone przez akustyk
                                ani chybi w tych innych testach (na dpreview na ten przykald) jest angielska mafia, ktora zaplacila, zeby zdjecia z 350D byly ostrzejsze...
                                poza dpreview tych innych nie ma ..
                                http://www.fotopolis.pl/index.php?go...&arch=1&e=3590 - kolejny kupiony test

Komentarz

Pracuję...