5D Mark II POMOC PRZY ZAKUPIE

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koraf
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1748

Odp: 5D Mark II POMOC PRZY ZAKUPIE

Zamieszczone przez buka111
    Ja słyszałem, że 6d jest mniej profesjonalny niż 5d mark ii?
    Musisz sobie sam odpowiedzieć czy zależy Ci na blichtrze profi czy na jakości zdjęć ? Zmieniłem 5dIII (wcześniej 5d, 5dII) na 6d i jestem w pełni i bardzo usatysfakcjonowany lepszym obrazkiem

Komentarz

• zoomi
      Uzależniony
      • 2012
      • 551

Zamieszczone przez dyrta
      Poza tym pamiętaj że cofanie przebiegu migawki to żadna nowość. Na szczęście fizycznego zużycia obudowy nie oszukasz i to jest bardzo ważne. Ale co tam każdy ma swoje priorytety i wie na co patrzeć.
      ojjj, a dla mnie to nowość, opowiesz coś więcej o cofaniu licznika w Canonie ? bo wedle mojej wiedzy nie jest to możliwe

Komentarz

• FOTO-PAN
        Uzależniony
        • 2013
        • 513

jak się ma dostęp do oprogramowania serwisowego można ustawić dowolny przebieg

Komentarz

• dyrta
          Coś już napisał
          • 2014
          • 54

I wszystko w temacie! Kolega Foto-Pan Ci odpisał. Sugeruje patrzeć na te "niewielkie, śladowe, minimalne, symboliczne, amatorskie, pewne, potwierdzone, sprawdzone, oryginalne, prawdziwe" przebiegi troszkę z innej perspektywy.

Komentarz

• aptur
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3837

Zamieszczone przez FOTO-PAN
            jak się ma dostęp do oprogramowania serwisowego można ustawić dowolny przebieg
            O ile mi wiadomo to dostęp do oprogramowania serwisowego ma jedynie serwis Canona. Jeśli chcesz powiedzieć, że mogą oni cofać przebieg migawki to ja w to po prostu nie wierzę.

Komentarz

• Bolek02
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 3225

Zamieszczone przez dyrta
              Poza tym pamiętaj że cofanie przebiegu migawki to żadna nowość. Na szczęście fizycznego zużycia obudowy nie oszukasz i to jest bardzo ważne. Ale co tam każdy ma swoje priorytety i wie na co patrzeć.
              Przebieg migawki można skasować jedynie w autoryzowanym serwisie i to z reguły przy wymianie migawki, więc skąd taki pomysł
              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• FOTO-PAN
                Uzależniony
                • 2013
                • 513

Zamieszczone przez aptur
                O ile mi wiadomo to dostęp do oprogramowania serwisowego ma jedynie serwis Canona. Jeśli chcesz powiedzieć, że mogą oni cofać przebieg migawki to ja w to po prostu nie wierzę.
                ja nie mowie że ktoś to robi czy nie stwierdzam że trzeba mieć oprogramowanie serwisowe żeby to zrobić

--- Kolejny post ---

nalazłem coś takiego SPT Service Software http://from-canon-300d-to-1dx.com/en...ter-count-read

Komentarz

• dyrta
                  Coś już napisał
                  • 2014
                  • 54

przebiegu w samochodach też nikt nie cofa, ubrań nikt nie podrabia i wszyscy mają oryginalne windowsy itd. Zamknijmy ten temat i przyjmijmy że jest to niemożliwe.

Komentarz

• Przemek_PC
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2462

A skad ta pewnosc, ze programowo mozna ustawic dowolny przebieg migawki? Widzieliscie to na wlasne oczy czy sa to tylko wasze domysly? Wyzerowac licznik po wymianie a moc ustawic dowolny przebieg to dwie rozne rzeczy. Na prawde firmowy soft Canona to potrafi?

Komentarz

• FOTO-PAN
                      Uzależniony
                      • 2013
                      • 513

Komentarz

• Przemek_PC
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2462

To widzialem. Kosztuje 100 albo 250$ wiec oplacalnosc inwestycji taka sobie. Chodzi o firmowy soft Canona.

Komentarz

• FOTO-PAN
                          Uzależniony
                          • 2013
                          • 513

jak się pewnie dobrze przegrzebie internet, torrenty, p2p to i za darmochę się znajdzie

jak wycieka soft "żółtych" to i pewnie i canona też

Oprogramowanie serwisowe Nikona wyciekło do Internetu | Fotoblogia.pl

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Kto takie pierdoły sieje ? Serwis Canona nie cofa przebiegu i nigdy tego nie robił. Jedyne co robi, to kasuje licznik przy wymianie migawki ( i to nie zawsze ).
                            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• FOTO-PAN
                              Uzależniony
                              • 2013
                              • 513

nikt tu nie mówi o serwisie tylko że teoretycznie można sobie to zrobić u siebie w domu posiadając odpowiednie oprogramowanie

Komentarz

• jaś
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 2601

nie było słychać o wycieku softu serwisowego canona więc tak naprawdę to nawet nie wiadomo jakie ma możliwości (pewnie podobne jak softu nikona). Był wyciek softu serwisowego nikona (nawet chyba były próby zablokowania informacji o wycieku na żółtym forum ale mleko się rozlało - w końcu to nie jedyne forum nikona na świecie) więc przebieg nikonów to już tylko wiara lub zaufanie do sprzedawcy, a nie coś realnego. Ogólnie to nie można wykluczyć przekrętów licznika w canonie (rodzimy biznes nie takie rzeczy przekręca) ale skala jest na pewno mniejsza niż w przypadku konkurencji - nie przypuszczam żeby każdy sprzedający miał znajomego z dostępem do softu serwisowego.
                                Jestem szumofobem
                                S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                                Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

Pracuję...