5D Mark II POMOC PRZY ZAKUPIE

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • buka111
    Coś już napisał
    • 2010
    • 50

5D Mark II POMOC PRZY ZAKUPIE

Witam, chce zakupić używane body tego modelu Canona. Zależy mi na czasie, więc proszę Was o pomoc w wyborze jak najlepszej i najkorzystniejszej oferty.

Canon EOS 5D Mark II (BODY) + 8GB GWAR KOMIS K-ÓW (5108346851) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Wygląda faktycznie jak nówka, niski przebieg, tylko czy cena jest w porządku?

CANON 5D MARK II oraz CANON BATTERY GRIP BG-E6 (5099786003) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Duży przebieg, ale stan wychodzi na to, że bardzo dobry plus dodatki.

### CANON 5D MARK II MKII TYLKO 10 tyś. FOTEK ### (5133070231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
  • Adam71
    Początki nałogu
    • 2011
    • 316

Odp: 5D Mark II POMOC PRZY ZAKUPIE

Żadnego bym nie kupił w tych cenach... Dołóż kasę do 6D i kup nowego na gwarancji . Pierwszy i ostatni to handlarze więc nic nie wiedzą o body czy upadł itd. A ten środkowy to ma spory przebieg i był używany komercyjnie. Ale to Twoja kasa więc zrobisz jak uważasz ....
    Już bym wolał kupić używanego 5D jeśli nie filmujesz a musi być pełna klatka a z kasą krucho i dołożyć do fajnego szkła.

Komentarz

• FOTO-PAN
      Uzależniony
      • 2013
      • 513

### CANON 5D MARK II MKII TYLKO 10 tyś. FOTEK ### (5133070231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ten to na pewno nie ma 10 tys zdjęć na pierwszej migawce zobacz jak wślizgane na "lustro" jest klapka od karty CF to oznaka bardzo intensywnego użytkowania

Komentarz

• RobertON
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2194

Zamieszczone przez buka111
        Witam, chce zakupić używane body tego modelu Canona. Zależy mi na czasie, więc proszę Was o pomoc w wyborze jak najlepszej i najkorzystniejszej oferty.
        Stałem przed podobnym wyborem i stwierdziłem, że na alledrogo to przeważają stare "śmietniki", a jak są przyzwoite egzemplarze, to ich cena (aukcje) jest nieprzytomie wysoka.

Kupiłem na jebaju z Francji za 825 euro z przebiegiem 16k klapnieć (!), plus 20 euro za przesyłkę.

Może spróbuj kupić coś dobrego tą samą drogą.
        Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
        https://500px.com/robowert26

Komentarz

• buka111
          Coś już napisał
          • 2010
          • 50

Mieszkam w Anglii, więc eBay wchodzi w grę. Znalazłem coś takiego:
          Canon 5D Mark II 21.1 MP + BG E6 CANON BATTERY + 2 CANON BATTERIES | eBay tylko żadnej info o przebiegu.

Komentarz

• RobertON
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 2194

Po co Ci grip do 5-tki ? Sama puszka jest wystarczająco duża i ciężka, lepiej zapasowa bateria.

Sprzedawca na tylko 10 komentarzy z 12-cy, spróbuj poszukać innych. Nie mówię, że to zła oferta. Napisz o przebieg migawki.
            Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
            https://500px.com/robowert26

Komentarz

• koraf
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1748

Mieszkam w Anglii, więc eBay wchodzi w grę. Znalazłem coś takiego:
              Canon 5D Mark II 21.1 MP + BG E6 CANON BATTERY + 2 CANON BATTERIES | eBay tylko żadnej info o przebiegu.
              Jeżeli puszka ma grip, to nie dla parady tylko dla intensywności fotografowania i raczej nie liczyłbym na mały przebieg, a co do cen to ze zdziwieniem stwierdzam, że 5dII trzyma cenę, gdyż swój 5dII sprzedałem za 4,9 k pod koniec 2012 (przebieg ok. 12k).

Komentarz

• buka111
                Coś już napisał
                • 2010
                • 50

Czyli uważasz, że ceny są stanowczo za duże?

Komentarz

• zoomi
                  Uzależniony
                  • 2012
                  • 551

moje puszki mają grip nie z powodu intensywności tylko dlatego że wygodniej się trzyma szczególnie z takimi szkłami jak 85LII
                  także spust pionowy w gripie przy pionach to nieodzowna dla mnie opcja
                  dodatkowy plus to spód body bez rys - zaleta przy odsprzedaży

...5d2 sprzedałem z przebiegiem 20k, z podobnym sprzedam 5d3 po zakupie 5d4 jak się pojawi - grip nie musi mieć nic wspólnego z intensywnością

Komentarz

• koraf
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1748

Czyli uważasz, że ceny są stanowczo za duże?
                    Wg mnie tak.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez zoomi
                    moje puszki mają grip nie z powodu intensywności tylko dlatego że wygodniej się trzyma szczególnie z takimi szkłami jak 85LII
                    także spust pionowy w gripie przy pionach to nieodzowna dla mnie opcja
                    dodatkowy plus to spód body bez rys - zaleta przy odsprzedaży

...5d2 sprzedałem z przebiegiem 20k, z podobnym sprzedam 5d3 po zakupie 5d4 jak się pojawi - grip nie musi mieć nic wspólnego z intensywnością
                    Oczywiście, że grip to nie jedyny powód, ale bardzo prawdopodobny przy "zawodowym" fotografowaniu gdzie ilość zdjęć robiona jednorazowo to > niż 1000, sam przyznasz, a co do uchwytu sam miałem to szkło i inne i bez gripu również było bardzo ok szczególnie w 5dIII, a mam duże dłonie .

Komentarz

• zoomi
                      Uzależniony
                      • 2012
                      • 551

a ja mam małe dłonie i trzymanie 5d2 czy 5d3 z 85L bez gripa to masakra - zupełnie inny rozkład sił, z gripem dużo lżej i przyjemniej
                      no tak, zależy co kto robi, mi max 200 klatek załatwia sesję

Komentarz

• rzep
                        Bywalec
                        • 2012
                        • 130

Jeżeli nie jest dla Ciebie niezbędny czas 1/8000, to 6D jest zdecydowanie lepszy. Lepsza matryca, lepszy AF, szybszy. Ze względu na WiFi wierzchnia część jest z tworzywa, ale bardzo dobrej jakości, chyba lepszej niż w C24-70 2.8 markII. Jest uszczelniony przed pyłem i zachlapaniem. Byłem przyzwyczajony do ergonomii puszek "profi", ale szybko przywykłem, jest całkiem dobrze. Prawie kupiłem jeden z ostatnich nowych 5D markII, ale po gruntownej analizie dostępnych w necie testów zdecydowałem się na 6D. To po prostu nowsza i lepsza konstrukcja.
                        C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Komentarz

• dyrta
                          Coś już napisał
                          • 2014
                          • 54

Poza tym pamiętaj że cofanie przebiegu migawki to żadna nowość. Na szczęście fizycznego zużycia obudowy nie oszukasz i to jest bardzo ważne. Ale co tam każdy ma swoje priorytety i wie na co patrzeć.

Komentarz

• buka111
                            Coś już napisał
                            • 2010
                            • 50

Ja słyszałem, że 6d jest mniej profesjonalny niż 5d mark ii?

Zamieszczone przez rzep
                            Jeżeli nie jest dla Ciebie niezbędny czas 1/8000, to 6D jest zdecydowanie lepszy. Lepsza matryca, lepszy AF, szybszy. Ze względu na WiFi wierzchnia część jest z tworzywa, ale bardzo dobrej jakości, chyba lepszej niż w C24-70 2.8 markII. Jest uszczelniony przed pyłem i zachlapaniem. Byłem przyzwyczajony do ergonomii puszek "profi", ale szybko przywykłem, jest całkiem dobrze. Prawie kupiłem jeden z ostatnich nowych 5D markII, ale po gruntownej analizie dostępnych w necie testów zdecydowałem się na 6D. To po prostu nowsza i lepsza konstrukcja.

Komentarz

• salas
                              Pełne uzależnienie
                              • 2012
                              • 3000

Wszystko Ci napisal a Ty wyskakujesz, ze slyszales, ze jest mniej pro, jest mniej pro. bo canon ja tak ulokowal, ale duzo pro uzywa 6d i sa zadowoleni. Jak Ci niepotrzebne 1/8000 to nie ma co sie zastanawiac.
                              SONY

Komentarz

Pracuję...