valuebasket.pl

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarek_fan
    • 2015
    • 4

Odp: valuebasket.pl

Zamieszczone przez chester_jds
    Jezu, ale jęki. Macie taniej to jeszcze chcecie szybciej. Byle teraz, zaraz. Cierpliwość w cenie.
    Co z tego, że taniej skoro przed zakupem piszą mi, że przesyłka będzie za 2tyg u mnie a po 3tyg czekania nie mam nawet numeru paczki do śledzenia, nie odpisują na kilka maili, nie można się dodzwonić. Wpłacone 5tys na jakieś konto w HonkKongu i zero reakcji z ich strony - po to jest chyba forum i ten temat (valuebasket.pl) aby wydawać opinie na temat zakupów w tym sklepie i wyrażania swoich doświadczeń z nimi. Wyraziłem swoje doświadczenia aby inni wiedzieli jak jest lub jak może być. Zadałem pytanie na które mi nikt nie odpowiedzial, więc kiedy sam otrzymałem odpowiedź to się tą wiadomością podzieliłem - pewnie nie tylko ja w tym miesiącu robiłem tam zakupy i czekam na paczkę beż żadnej wiedzy gdzie jest i czy do mnie przyjdzie. Nie lament tylko informacja dla innych i opis własnego doświadczenia.

Komentarz

• chester_jds
      Początki nałogu
      • 2015
      • 374

Jest już sezon przedświąteczny i dostawa czegokolwiek skądkolwiek dokądkolwiek trwa dłużej.

Komentarz

• becekpl
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 4318

Zamieszczone przez jarek_fan
        Co z tego, że taniej skoro przed zakupem piszą mi, że przesyłka będzie za 2tyg u mnie a po 3tyg czekania nie mam nawet numeru paczki do śledzenia, nie odpisują na kilka maili, nie można się dodzwonić. Wpłacone 5tys na jakieś konto w HonkKongu i zero reakcji z ich strony - po to jest chyba forum i ten temat (valuebasket.pl) aby wydawać opinie na temat zakupów w tym sklepie i wyrażania swoich doświadczeń z nimi. Wyraziłem swoje doświadczenia aby inni wiedzieli jak jest lub jak może być. Zadałem pytanie na które mi nikt nie odpowiedzial, więc kiedy sam otrzymałem odpowiedź to się tą wiadomością podzieliłem - pewnie nie tylko ja w tym miesiącu robiłem tam zakupy i czekam na paczkę beż żadnej wiedzy gdzie jest i czy do mnie przyjdzie. Nie lament tylko informacja dla innych i opis własnego doświadczenia.
        zamiast lamentowac bylo PRZED zakupem poczytac o nich w necie
        nawetw tym temacie wiele miesiecy temu
        Zamieszczone przez becekpl
        dzialaj na calym swiecie,opinie raczej maja kiepska ,glownie sie ludzie skarza na czas przesylki,nie rzadko trwa pare miesiecy
        to wszystko wyguglalem w 1 minute
        a forum nie sluzy do wylewania twoich zalow
        dorosnij
        Ostatnio edytowany przez becekpl; 27958.
        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• pan.kolega
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2817

zamiast lamentowac bylo PRZED zakupem poczytac o nich w necie
          nawetw tym temacie wiele miesiecy temu
          dzialaj na calym swiecie,opinie raczej maja kiepska ,glownie sie ludzie skarza na czas przesylki,nie rzadko trwa pare miesiecy
          to wszystko wyguglalem w 1 minute
          a forum nie sluzy do wylewania twoich zalow
          dorosnij
          Ale co wyguglałeś jeśli nie czyjeś żale. Ktoś musi się wyżalić, żeby wyguglać mógł ktoś.
          I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• becekpl
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 4318

nie sposób nie zgodzić się z argumentacją kolegi pana. kolegi
            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• johan
              Bywalec
              • 2006
              • 118

Zamieszczone przez jarek_fan
              Kupiłem 20 dni temu aparat 6d (to mój drugi zakup w tym sklepie). Po 20 dniach napisałem do nich wiadomość z pytaniem dlaczego jeszcze nie dostałem sprzętu, nawet numeru paczki DPD jeszcze nie ma na stronie do śledzenia przesyłki. Dostałem odpowiedź, że paczki przechodzą kontrolę celną w Amsterdamie i że dziękują za wyrozumiałość. Od momentu kupna aparatu nie otrzymałem żadnej informacji o tym, że jest jakieś opóźnienie - kompletna cisza. KPINA jakaś. Napisałem 3 maile dopiero za 4 otrzymałem krótką odpowiedź. Infolinia też nie odpowiada.

Czy otrzymałeś w końcu sprzęt po tej kontroli? Ile to trwało? Nie wiem czy czekać czy żądać zwrotu pieniędzy, jeśli miałbym poczekać jeszcze kilka dni to poczekam, ale jak dłużej to nie ma co czekać. Ponad 1000zł taniej niż w PL ale chyba nie warto tyle czekać, denerwować się i martwić.

Ile taka kontrola celna trwa? Rozumiem, że jak paczki przechodzą kontrolę to mój aparat jest już w Europie...
              Zwrócili mi kasę.
              Łącznie od zakupu do zwrotu kasy ponad 1,5 miesiąca.
              Nie miałem zdrowia dłużej czekać....

Komentarz

• pajlot
                Bywalec
                • 2010
                • 202

w USA już się canon zdenerwował na podobnych sprzedawców : Canon walczy z nielegalnym napływem sprzętu tego producenta | Fotoblogia.pl
                Whose motorcycle is this? It's a chopper baby. Whose chopper is this? It's Zed's. Who's Zed? Zed's dead baby, Zed's dead.

Komentarz

• zdebik
                  Pełne uzależnienie
                  • 2013
                  • 4087

Zamieszczone przez johan
                  Zwrócili mi kasę.
                  Masakra jakas, oddac komus 5K na 1.5 miesiaca. 1000 takich akcji i ladny % maja w banku.
                  https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• horak
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 589

Czasy dobrego procentu w banku już dawno się skończyły.

Komentarz

• Merde
                      Grzeczny i układny podpis
                      • 2008
                      • 7756

Zamieszczone przez zdebik
                      Masakra jakas, oddac komus 5K na 1.5 miesiaca. 1000 takich akcji i ladny % maja w banku.
                      Tylko przy (naiwnym) założeniu, że nie mają żadnych kosztów obsługi płatności.
                      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• zdebik
                        Pełne uzależnienie
                        • 2013
                        • 4087

Zamieszczone przez Merde
                        Tylko przy (naiwnym) założeniu, że nie mają żadnych kosztów obsługi płatności.
                        Przeciez banki od zawsze pracuja za free.

Spotkalem sie z ta metoda 10 lat temu, pracownicy co miesiac czekali na pieniadze po 2-3tyg.

Komentarz

• Merde
                          Grzeczny i układny podpis
                          • 2008
                          • 7756

Zamieszczone przez zdebik
                          Przeciez banki od zawsze pracuja za free.
                          Rozwiniesz o co ci chodzi?

Spotkalem sie z ta metoda 10 lat temu, pracownicy co miesiac czekali na pieniadze po 2-3tyg.
                          I jesteś pewien, że opóźnienia w wypłacaniu pensji były spowodowane chęcią "zarobku" na odsetkach bankowych?
                          Konta firmowe z reguły są oprocentowane na okrągłe 0%. Twoja teoria kupy się nie trzyma.
                          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• zdebik
                            Pełne uzależnienie
                            • 2013
                            • 4087

Zamieszczone przez Merde
                            Rozwiniesz o co ci chodzi?

I jesteś pewien, że opóźnienia w wypłacaniu pensji były spowodowane chęcią "zarobku" na odsetkach bankowych?
                            Konta firmowe z reguły są oprocentowane na okrągłe 0%. Twoja teoria kupy się nie trzyma.
                            prowizje sa zawsze pobierane i nawet z tym mozna zarobic.

prywaciarz trzyma kase gdzie mu pasuje, ale jak chcesz, to mozesz tez wierzyc, ze wszyscy pracuja na "bialo".

Komentarz

• pan.kolega
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2817

W tej chwili trwa Eldorado dla bankierów - oprocentowanie wkładów bankowych wynosi zero a oprocentowanie kart kredytowych, i wszelkie opłaty, kary czy haracze bankowe są bardzo wysokie.
                              Wetują sobie w ten sposób z nadwyżką straty jeszcze z wielkiego krachu dzięki dobrej współpracy z politykami.
                              Takie valuebaskety zarabiają zapewne ten sposób, że gromadzą zamówienia a potem hurtem kupują i wysyłają sprzęt.
                              I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• elan
                                Dopiero zaczyna
                                • 2012
                                • 15

Zamieszczone przez johan
                                Zwrócili mi kasę.
                                Czyli jednak nie całkiem oszukali. To praktyka stosowana często na allegro. Ktoś wrzuca aukcję i jak w miarę się zbiorą kupujący to organizuje towar. Trudno mieć pretensje czy wyśmiewać ludzi, że wpadli w taką sytuację. Ja na swojego 6D z valuebasket czekałem mniej niż dwa tygodnie. No i 1700 zł taniej niż w Polsce. Warto było.

Komentarz

Pracuję...