Linki do TiP-ow i sklepow internetowych.

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamAGP
    Coś już napisał
    • 2007
    • 79

Mam pytanko co do zakupu w USA, w jaki sposób pobierane jest to cło i vat? Przy odbiorze przesyłki, czy później trzeba płacić gdzieś? W sumie mam znajomego w USA, który mógłby mi kupić sprzęt (350d), ale do Polski się raczej nie wybiera, więc nie wiem, czy warto kombinować żeby ominąć opłaty, a z opłatami to już na jedno wychodzi prawie?
    Co do tipów to niby dużo ludzi pisze, że spoko, ale zawsze się znajdzie ktoś oszukany, naciągnięty itp, więc bez odbioru osobistego się boję, a mieszkam na Śląsku.
    A w krajach Unii ceny są podobne jak u nas?
    Jak to jest w ogóle z gwarancją? Pewie nie ma żadnej?
    Ostatnio edytowany przez AdamAGP; 8996.
    m.in: Ekspozycja w fotografii, także obróbka i Retusz zdjęć, Wyostrzanie dwupoziomowe, Kadrowanie - zdjęć. Porady jak: Wybór aparatu oraz Obiektywy fotogrficzne. Techniki: Fotografia makro i Fotografia portret

Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Tarnowskich Górach

Komentarz

• Pitek
      Coś już napisał
      • 2007
      • 68

Zamieszczone przez fotomaniak1
      FOTO-MIL

Ja mogę polecić powyższy sklep z Łodzi. Fakt, że kupiłem u nich jak na razie tylko torbę na sprzęt Naneu Pro i Canon EOS 5D + AF 24-105 IS, ale obsługa profesjonalna. Nawet udało mi sie wytargować mniej niż mają na stronie. Powołałem się, że w Stodole ma taniej i gość obniżył (bo tam też byłem). Sprzęt odbrałem osobiście bo też jestem z Łodzi, więc mogłem sprawdzić czy wszystko OK. Sprzedawca mówił, że jakby coś było nie tak ze sprzętem w przeciągu tygodnia to wymienią od ręki. Jak na razie działa mi już kilka miesięcy i wszystko jest OK.
      Szkoda tylko, że tak rzadko ceny na stronie aktualizują i lepiej zadzwonić i sie spytać jaka jest obecnie aktualna. Heh.
      ja u nich kupiłem Canona 400mm/5,6 najtaniej z wszystkich sklepów. POLECAM!!!
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      I czy w FotoBasia.pl maja eurogwarancje?[/QUOTE]

tak mają , kupowałem u nich Canona eosa 350D
      Ostatnio edytowany przez Pitek; 9402. Powód: Automerged Doublepost
      Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Czy ktoś z Was zna jakieś sklepy netowe ze sprzętem foto w Dubaju?
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• KAZ

Wysłąłem pytanko o ten Dubaj do kolegi co tam mieszka na stałem pewnie niedługo odpowie.

Komentarz

• micele
            • 2005
            • 13

Odnośnie sklepów przesyłam link na którym widać jak wyglądają te super sklepy ze sprzętem foto. Pozdrawiam.
            A collection of pictures of the actual storefronts behind the websites of camera and electronics dealers based in Brooklyn, NY (and Queens).

Nie zawsze jest to tak kolorowo jak piszą jest wiele oszustów i naciągaczy.
            Szukam namiarów na sklep godny polecenia i sprawdzony !!! w USA.
            Czy może ktoś z kolegów miał okazję robić zakupy w

http://www.royalcamera.com/

Pozdrawiam .
            Canon1D MarkIII/Canon5D/Canon 5D MarkIIICanon24/70 EF2,8 L/Canon70/200 EF2,8 L/Canon50 EF1,8/Canon100 EF2,8 macro/CanonSpeedlite 580 EX II/600 EX-RT

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez micele
              Czy może ktoś z kolegów miał okazję robić zakupy w

Ktoś miał...

kurde, no ile razy można podawać te same linki
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Mac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2063

O sklepach w Dubaju cisza...może jednak ktoś coś więcej wie o możliwościach zakupu w tej części świata.
                EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• KAZ

Zamieszczone przez Mac
                  O sklepach w Dubaju cisza...może jednak ktoś coś więcej wie o możliwościach zakupu w tej części świata.
                  NIestety narazie cisza czekam aż mi kolega odpowie a ponoc pojechał do Arabii Saudyjskiej cośtam szejkowi ponaprawiać. Jak tylko mi odpowie natychmiast napiszę na forumie

PZDR
                  M.

Komentarz

• micele
                    • 2005
                    • 13

muflon nie nerwowo ... Szukam pomocy i namiarów na sklep który jest w 100 % sprawdzony , sklep który istnieje i wysyła towar na wskazany adres w USA .Dziękuje z pomoc .
                    Canon1D MarkIII/Canon5D/Canon 5D MarkIIICanon24/70 EF2,8 L/Canon70/200 EF2,8 L/Canon50 EF1,8/Canon100 EF2,8 macro/CanonSpeedlite 580 EX II/600 EX-RT

Komentarz

• anrasz

Korzystałam z usług

a właściwie próbowałem (zaślepiony niską ceną) skończyło się na tym że zamiast rebel xti mam 400d kupione w Polsce a na całym interesie straciłem jeszcze prawie 100$.
                      Więc sklepy odradzam

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez anrasz
                        Korzystałam z usług

a właściwie próbowałem (zaślepiony niską ceną) skończyło się na tym że zamiast rebel xti mam 400d kupione w Polsce a na całym interesie straciłem jeszcze prawie 100$.
                        Więc sklepy odradzam
                        Porada na przyszlosc: NISKA cena rowna sie prawie na pewno szwindel. Najpierw SPRAWDZAC sklepy, szczegolnie te z USA np na www.resellerratings.com .

Komentarz

• Kubek
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 172

Zamieszczone przez donald7000
                          Zamieszczone przez Kubek
                          [...]
                          Bea Błysk
                          Beata.Su
                          http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=376864
                          Łomianki pod Warszawą
                          [...]
                          A jak jest u nich z gwarancjami na body i sposobami realizacji ?
                          Dają 12 miesięcy gwarancji realizowanej przez swój sklep.
                          Nie musiałem korzystać ale w przypadku awarii sprzęt jedzie do Niemiec.

Komentarz

• KAZ

Zamieszczone przez Mac
                            Czy ktoś z Was zna jakieś sklepy netowe ze sprzętem foto w Dubaju?
                            Niestety sklepy netowe w Dubaju nie są Piotrkowi znane. O ceny Canonów i akcesoriów ma sie wywiedzieć jak wstąpi do jakiegoś normalnego sklepu.

Komentarz

• chuckyy
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 482

Osobiście polecam www.digital24.pl
                              Ale tylko dla ludzi, którzy potrzebują FV - wtedy ma bardzo atrakcyjne ceny Kupowałem tam swojego 20d, 580 ex i tamrona
                              | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• mamiski
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 130

Witam, mam problem: mieszkam we Wrocławiu i... jestem skazany na allegoro w sprawie zakupu szkieł do canona; wiem o sklepie firmowym C. i komisie na Odrzańskiej; pytam: gdzie jescze można szkła np. tamrona pooglądać i przymiezryć!?

Komentarz

Pracuję...