Linki do TiP-ow i sklepow internetowych.

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • atyp1
    • 2006
    • 9

fotorimex - taa, z obsluga zamowien i terminami nie ma problemu, ale ceny LEKKO przesadzone . Poprostu drozyzna!

Komentarz

• marcinradom
      Bywalec
      • 2004
      • 124

Jako, że jestem na etapie kupna obiektywu i szukam we wszystkich możliwych miejscach, trafiłem na stronę sklepu lider24.media.pl, która na na allegro istnieje pod nickiem bluesklep_208. Na allegro oferują obiektyw Canon 70-200/4 w dwóch cenach, różniących się miedzy sobą o 101pln. Ze wszystkich znalezionych ofert te były najatrakcyjniejsze więc wysłałem maila z zapytaniem o dostępność i przekalkulowanie rat. W odpowiedzi dostałem maila, że niestety maja problem z systemem i nie mogą zrobić tego teraz, jednak jak tylko będą mogli to prześlą mi symulację rat. Czekałem trzy doby i nic. Zadzwoniłem więc do tej firmy i poprosiłem o taką kalkulację. Bardzo miła Pani poprosiła bym podał swego maila, na którego wyśle symulację rat. Do dziś nie dostałem żadnej odpowiedzi. Oczywiście nie świadczy to o nieuczciwości tegoż sklepu, jednak z takim podejściem do klienta chyba nie ma czego szukać w dzisiejszych czasach.

p.s.
      obiektyw zamówiłem w euroadg, cena minimalnie wyższa, ale raty 40x0%, jak więc było nie skorzystać?
      R, RF 35/1.8, RF 50/1.8, 1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II

Komentarz

• ToleDo
        Bywalec
        • 2010
        • 119

Zamieszczone przez marcinradom
        Jako, że jestem na etapie kupna obiektywu i szukam we wszystkich możliwych miejscach, trafiłem na stronę sklepu lider24.media.pl, która na na allegro istnieje pod nickiem bluesklep_208. Na allegro oferują obiektyw Canon 70-200/4 w dwóch cenach, różniących się miedzy sobą o 101pln. Ze wszystkich znalezionych ofert te były najatrakcyjniejsze więc wysłałem maila z zapytaniem o dostępność i przekalkulowanie rat. W odpowiedzi dostałem maila, że niestety maja problem z systemem i nie mogą zrobić tego teraz, jednak jak tylko będą mogli to prześlą mi symulację rat. Czekałem trzy doby i nic. Zadzwoniłem więc do tej firmy i poprosiłem o taką kalkulację. Bardzo miła Pani poprosiła bym podał swego maila, na którego wyśle symulację rat. Do dziś nie dostałem żadnej odpowiedzi. Oczywiście nie świadczy to o nieuczciwości tegoż sklepu, jednak z takim podejściem do klienta chyba nie ma czego szukać w dzisiejszych czasach.

p.s.
        obiektyw zamówiłem w euroadg, cena minimalnie wyższa, ale raty 40x0%, jak więc było nie skorzystać?
        A to czytałeś ?
        Każdy ma takiego

na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Komentarz

• marcinradom
          Bywalec
          • 2004
          • 124

Owszem czytałem to, jednak po tym jak znalazłem ofertę na allegro.
          Informacyjnie podsyłam również link do innego forum:

Pozdrawiam
          R, RF 35/1.8, RF 50/1.8, 1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II

Komentarz

• pomocnik12
            • 2012
            • 4

Dzięki za informacje. Linki z pewnością mi się przydadzą przy kolejnych zakupach.
            Najlepszy wzór CV znajdziesz we własnej głowie!

Komentarz

• epicure
              Uzależniony
              • 2010
              • 676

Gdyby ktoś szukał akumulatora LP-E6, to polecam tego sprzedawcę:

http://allegro.pl/oryginalny-akumula...245702622.html

O 100 zł taniej, niż w innych sklepach. Kupiłem z obawą, że być może jest to podróbka, ale akumulator dotarł, sprawdziłem go dokładnie, przetestowałem i na 100% jest to oryginał.
              nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• horak
                Uzależniony
                • 2010
                • 589

W dzisiejszym świecie podróbek na 100% to jest pewne, że kiedyś będziemy wąchać kwiatki od spodu

Komentarz

• Mecc
                  • 2011
                  • 12

wszystko fajnie, też kiedyś dałem sobie wcisnąć podobny model, bo sprzedający "dostał w prezencie w rozliczeniu i nie potrzebuje". Teraz zastanawiam się, dlaczego jedna moja bateria LP-E6 ma wybity numer na srebrnym fragmencie, a druga nie? dlaczego jedna jest made in japan, a druga china? HM?

Komentarz

• natash
                    • 2012
                    • 10

Odp: Linki do TiP-ow i sklepow internetowych.

Czy można znaleźć gdzieś kupony rabatowe np do sklepu agito.pl?

Komentarz

• Bolek02
                      Pełne uzależnienie
                      • 2010
                      • 3225

Epicure, ciekawi mnie skąd masz taką pewność że to oryginał ? Jeśli 100zł taniej, to raczej wątpię.
                      Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
                      Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Hubi78
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 152

A co w tym dziwnego? Ja sprzedałem kilka oryginałów o 100zł taniej. Nowy kosztował 250zł wiec nad czym się było zastanawiać?
                        Owszem trzeba uważać na podróbki których jest pełno i o wiele tańsze. Akumulatory podrobione wyglądają bardzo podobnie do oryginału ale nie mają wybitego numeru. O ile dobrze pamiętam na oryginale nie ma napisu JAPAN

Komentarz

• horak
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 589

Dzisiaj to i w sklepach sprzedawane są podróbki więc pewności nie ma żadnej a podrabiający nie śpią tylko robią wszystko żeby ich produkt był nie do odróżnienia od oryginału więc to co kiedyś wydawało ci się że możesz odróżnić i brałeś za podróbkę dzisiaj już mógłbyś uznać za oryginał.
                          Ostatnio edytowany przez horak; 34022.

Komentarz

• BatMan
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 53

Może ktoś poszukiwał 650d i wie kto ma najtańszą ofertę?

Komentarz

• adi760303
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 317

Czy ktoś ma sprawdzony (tani) sklep/hurtowanie w Niemczech (np. Berlin) gdzie można kupić taniej sprzęt foto taniej? interesuje mnie Canon 5D Mark III - bo to co znalazłem to w PL było dużo taniej - chodź wiem ze nasi sprzedawcy ściągają sprzęt z Niemiec.

Komentarz

• YaneC
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 367

Zamieszczone przez epicure
                                Gdyby ktoś szukał akumulatora LP-E6, to polecam tego sprzedawcę:

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

O 100 zł taniej, niż w innych sklepach. Kupiłem z obawą, że być może jest to podróbka, ale akumulator dotarł, sprawdziłem go dokładnie, przetestowałem i na 100% jest to oryginał.
                                Jako, że żywo interesuję się aktualnie zamiennikami aku czytam kogo to polecasz i okazuje się, że polecasz konkretny akumulator (a nie sprzedawcę), którego aukcja już się zakończyła i nawet nie można podejrzeć "osochoziii".
                                Możesz przypomnieć albo wskazać wśród AKTUALNYCH aukcji wskazywany przez Ciebie akumulator lub sprzedawcę, który posiada w swojej ofercie polecany aku ?
                                BYKOM STOP

Komentarz

Pracuję...