Canon 20D Dusseldorf

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bikeman
    • 2005
    • 9

Canon 20D Dusseldorf

Witam w listopadzie wyjeżdzam do dusseldorfu i mam zamiar kupić tam Canona 20D body, czy może ktoś poratować mnie namiarami na jakiś tani sklep w tym mieście?
    z góry dziękuje za pomoc
    pozdrowienia
  • kedar6890
    Bywalec
    • 2004
    • 107

za 7 miesięcy ceny w niemczech zrównają się z cenami w Polsce.Dotyczy to sprzętu elektronicznego,agd.Może warto zaczekać...

Komentarz

• cezner
      Coś już napisał
      • 2004
      • 73

A dlaczego mają się zrównać? Myślisz że vat nam zmniejszą? Kaczor został prezydentem, nie licz na zniżkę podatków...

Komentarz

• Auwo
        Uzależniony
        • 2004
        • 928

Zamieszczone przez kedar6890
        za 7 miesięcy ceny w niemczech zrównają się z cenami w Polsce.Dotyczy to sprzętu elektronicznego,agd.Może warto zaczekać...
        mega LOL - schowaj swój aparat na 7 miesięcy do szafy

Komentarz

• Tytus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1358

Zamieszczone przez kedar6890
          a w jaki sposób jeśli można wiedzieć?

jeżeli już to raczej nasze spadną do ich poziomu, ale i to nie jest pewne...

w końcu wprawdzie prawicowy ale jednak wraca do Polski socjalizm...
          20Dset
          maj łeb...

Komentarz

• RadiB
            Bywalec
            • 2005
            • 176

Zamieszczone przez bikeman
            Witam w listopadzie wyjeżdzam do dusseldorfu i mam zamiar kupić tam Canona 20D body
            Wprawdzie D-dorf znam jak wlasna kieszen, ale ciezko jest polecic cos konkretnego. Realia wygladaja tak, ze wiekszosc sklepow ma ceny na wystawach rowne cenom z Saturna i MM, zeby dostac cos bardziej kozystnego musisz po prostu wejsc i sie zaczac targowac. Sprawdz na servisie www.geizhals.at (kliknij na flage niemiec i potem wpisz co szukasz) ceny, ale nie lodz sie, ze kupisz na miejscu cos tak tanio jak wysylkowo. Rozwiazaniem moze byc zamowienie wysylkowo do hotelu, za zaliczeniem pocztowym.

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Skoro tak, to może lepsza byłaby mała wycieczka do Koloni?
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Tytus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

Zamieszczone przez muflon
                Skoro tak, to może lepsza byłaby mała wycieczka do Koloni?
                a gdzie w Kolonii jest tanio?
                20Dset
                maj łeb...

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez Tytus
                  Napisałem "może" Nie wiem czy tanio, ale jak tam ostatnio byłem, to jakieś kilka sklepów foto mi w oczy wlazło...
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Adam_Max
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 83

Najlepiej to oczywiście w mniejszych sklepikach poszukać.
                    A co do saturna oni mają częste i korzystne promocje na działach fotograficznych kupiłem u nich torbę i trochę innych gadzetów, tam warto jeszcze zajrzeć za sprzetem który jest wycofywany ze sprzedaży, ale oczywiście w tej chwili nie 20 D.

Komentarz

• Tytus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Zamieszczone przez muflon
                      Napisałem "może" Nie wiem czy tanio, ale jak tam ostatnio byłem, to jakieś kilka sklepów foto mi w oczy wlazło...
                      z Kolonii był mój 300D, kupiony w tamtejszym Foto-Jocker, nomen omen już chyba nieistniejącym, bo strona ich www nie istnieje

ale myślałem, skoro tak pisałeś, że masz konkretne namiary, sklepów sporo u niemiaszków w kazdym mieście...choć do cen sklepów internetowych raczej żadnego porównać nie można

a generalnie to jak widziałem najtaniej jest na Ebay od handlarzy z HK...
                      20Dset
                      maj łeb...

Komentarz

• Tytus
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1358

Zamieszczone przez Adam_Max
                        Najlepiej to oczywiście w mniejszych sklepikach poszukać.
                        A co do saturna oni mają częste i korzystne promocje na działach fotograficznych kupiłem u nich torbę i trochę innych gadzetów, tam warto jeszcze zajrzeć za sprzetem który jest wycofywany ze sprzedaży, ale oczywiście w tej chwili nie 20 D.
                        Ja z doświadczenia belgijskiego widzę, że niezłe jest Makro, ale tylko w zakresie podstawowych modeli (obecnie 350D) często sprzedają jak i u nas z resztą, w cenie "jakby po zdjęciu VAT", ale brutto, jak do tego raz jeszcze VAT się "zdejmie" to już wychodzi całkiem całkiem, 350D za coś 700 euro...

oczywiście o lepszych modelach i obiektywach można zapomnieć...
                        20Dset
                        maj łeb...

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Tytus
                          Zalezy jak "tanio" . Bylem w jednym sklepie, ktory jest tanszy od MediaMarkt i Saturna oraz dodatkowo mozna sie potargowac - to taki fajny, maly sklepik pod sama katedra po jej lewej stronie patrzac od frontu. Nazwy nie pamietam.
                          Siostra kupila tam 350D+kit+dod. bateria+100-300+420EX i niezle wytargowala (prawie druga 420EX jej wyszla z targowania ). Ja tam kupilem jak bylem Epsona P-2000 - ok 35 euro taniej niz w MM czy Saturnie.

Komentarz

• Tytus
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                            Zalezy jak "tanio" . Bylem w jednym sklepie, ktory jest tanszy od MediaMarkt i Saturna oraz dodatkowo mozna sie potargowac - to taki fajny, maly sklepik pod sama katedra po jej lewej stronie patrzac od frontu. Nazwy nie pamietam.
                            Siostra kupila tam 350D+kit+dod. bateria+100-300+420EX i niezle wytargowala (prawie druga 420EX jej wyszla z targowania ). Ja tam kupilem jak bylem Epsona P-2000 - ok 35 euro taniej niz w MM czy Saturnie.
                            sprawdzę na poczatku grudnia, choć będę już po własnych zakupach i tak jak zauważyłem nie ma to jak holenderski sklep internetowy i zakupy bez VAT...taniej jest tylko z HK
                            20Dset
                            maj łeb...

Komentarz

• RadiB
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 176

Zamieszczone przez Tytus
                              350D za coś 700 euro...
                              350D za 700 Euro nie jest zadna sensacja - z 18-55 w MM kosztuje kolo 850 Euro, w malym sklepie mozesz jeszcze wytargowac kolo 50 Euro.

Zeby wejsc do makro potrzebujesz specjalnej karty (musisz miec dzialalnosc), ceny w makro sa podane bez MwSt., musisz doliczyc 16% - ktore mozesz odbic, ale trzeba je zostawic w kasie w makro.

Jeszcze mozesz sprawdzic www.mediaonline.de - wysylkowy MM. W tej chwili maja 20D z 18-55 za 1271,00 + 9,90; z 17-85 is usm za 1646,00 + 9,90.

Komentarz

Pracuję...