Canon Cashback 2013 !!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

Odp: Canon Cashback 2013 !!!

Nie wiem dlaczego nie podajecie nazw sklepow? Zakladam ze nie sciemniacie, wiec napisanie prawdy nie jest oczernianiem tylko przedstawieniem faktow.
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez Czacha
      Nie wiem dlaczego nie podajecie nazw sklepow? Zakladam ze nie sciemniacie, wiec napisanie prawdy nie jest oczernianiem tylko przedstawieniem faktow.
      Dokładnie tak. Nie mamy żadnego interesu żeby chować pod dywan tego typu praktyki .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Grzesiek_PL
        Uzależniony
        • 2008
        • 834

Wystarczy popatrzeć w archiwum google, weźmy pod lupę dobry sklep w Krk fotoplus.
        Aktualnie - FOTO > Obiektywy > Obiektywy do lustrzanek
        18 Kwi 2013 - http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl
        Dziś :
        Canon EF 8-15mm - 5449 zł
        Canon EF-S 10-22mm - 3149 zł
        Canon EF 17-40mm - 2949 zł
        Canon EF 16-35mm f/2,8L II - 5899 zł - różnica w cenie 650zł, cashback 820zł = 170zł taniej
        Canon EF 24-70 mm f/2,8L II - 8699 zł
        Canon EF 70-200mm f/2,8L IS II - 8998 zł

18 Kwi 2013 :
        Canon EF 8-15mm - 5349 zł
        Canon EF-S 10-22mm - 2999 zł
        Canon EF 17-40mm - 2815 zł
        Canon EF 16-35mm f/2,8L II - 5249 zł
        Canon EF 24-70 mm f/2,8L II - 8499 zł
        Canon EF 70-200mm f/2,8L IS II - 8398 zł

To nie wszystkie droższe szkła, tak tylko do przedstawienia efektów promocji.

Komentarz

• mariusz2704
          Bywalec
          • 2011
          • 141

Ja w FJ zamówiłem przez neta za 8300zł przed chwilą 70-200 2.8II.

Komentarz

• Kwapiszon
            Początki nałogu
            • 2011
            • 449

,,- Panie kierowniku. On się na wszystkie sklepy obraża. Mieszkamy na Służewcu, to aż do Żoliborza mamy wszystkie sklepy poobrażane.
            - Pański sklep jest ostatni. To teraz już chyba na Bielany będziemy…
            - Do Bydgoszczy będę jeżdził, a tu nie będę kupował! ”
            5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Komentarz

• Grzesiek_PL
              Uzależniony
              • 2008
              • 834

Ciekawe czy to sklepy podnoszą cenę, bo chcą więcej zarobić, czy Canon podnosi cenę na nową dostawę bo chce zwrócić sobie promocje

Komentarz

• Bangi
                Moderator
                • 2010
                • 5499

No chyba każdy, przynajmniej z Krakowa lub okolic, wie jakie są sklepy na "F" na Studenckiej i Karmelickiej
                Zresztą fotoplus już tu padł, a przypadek z 17-55/2.8 rozegrał się na przestrzeni jednego dnia.
                Można powiedzieć, że przesadzam, co tam dwie stówki, skoro stać Cię na szkło za taką cenę, może i owszem, ale za te 200 stówki to można mieć filtr, a tak poza tym, to patrząc z ich punktu widzenia to niby ile więcej zarobią na takiej akcji podnosząc cenę? Wg mnie zdecydowanie mniej niż zostaje smrodu, bo gdyby mi sprzedali popołudniu szkło za cenę z rana, to bym gotówkę wyłożył, a tak nie oni ją dostaną A przynajmniej jeszcze nie teraz
                SAMOLOTY CB
                SAMOLOTY lotnictwo.net
                SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
                  Ciekawe czy to sklepy podnoszą cenę, bo chcą więcej zarobić, czy Canon podnosi cenę na nową dostawę bo chce zwrócić sobie promocje
                  Pod warunkiem że wszystkie sklepy zrobią podwyżki to może tak być .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• szambonur
                    Uzależniony
                    • 2011
                    • 712

Dystrybutor cen z tego powodu nie podnosi, to jest wyłącznie decyzja handlarza... Firma Canon jak najbardziej w dobrej wierze organizuje taką promocję niestety przez ten "margines" wizerunek firmy również cierpi...
                    Moje zdjęcia na canon-board.info
                    Facebook

Komentarz

• MMM
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4250

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
                      ...To nie wszystkie droższe szkła, tak tylko do przedstawienia efektów promocji.
                      Tak działa ekonomia - to dość oczywista prawidłowość :-)
                      Dokładnie ten sam mechanizm spowodował że po zakończeniu programu "rodzina na swoim" ceny mieszkań spadły do tego stopnia że bardziej się opłaca je kupić bez dopłaty do odsetek.
                      Digart

Komentarz

• jaś
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 2601

deszcz, susza, pierwszy maja, nowa tańsza wersja czy cashback - każdy powód dobry aby podnieść cenę
                        Jestem szumofobem
                        S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                        Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Bangi
                          Moderator
                          • 2010
                          • 5499

Ale spójrzcie też na to jeszcze tak, przez pryzmat tego punktu regulaminu, który podałem. Jesteśmy w UE, mamy strefę wolnego handlu, globalizację itd., a tu przez taki paragraf jest wg mnie całkiem duży problem, bo podobno (tak słyszałem) cała masa sklepów, szczególnie internetowych i tych tańszych nie ma sprzętu z polskiej dystrybucji...
                          SAMOLOTY CB
                          SAMOLOTY lotnictwo.net
                          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• lukdee
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 23

Na Karmelickiej w KRK już podnieśli; wczoraj dzwoniłęm do KRK i pytam o C17-40 na necie cena 2800 PLN; pytam czy mają orginalne pudełko bo do cashbacka potrzebuje a sprzedawca do mnie "że co jest CASHBACK? zadzwonie do Pana za chwile bo musze sprawdzić cenę jaką mam na sklepie............ ". Do tej pory nie zadzwonił a cena juz na necie 2945 PLN; uczciwość I klasa; omijam ten sklep z daleka!
                            6D | 50D i cała masa różnych gratów

Komentarz

• YaneC
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 367

http://allegro.pl/canon-17-40-f-4-l-...214411719.html

Tu sprzedawca napisał w opisie aukcji o zwrocie 205zł. Jak to możliwe?

Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2
                              BYKOM STOP

Komentarz

• McLaren
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 200

To ja dodam swoje 3 grosze.
                                To już 3-ci Cashback którym się interesuje. I przy każdym z nich były podnoszone ceny przez sprzedawców.
                                Przypomnę że klient musi wyłożyć jednak pieniądze z własnej kieszeni, ewentualnie potem ma możliwość otrzymania części swoich pieniążków (przy spełnieniu kilku punktów regulaminowych i przy zaangażowaniu się klienta żeby otrzymać parę złotych zwrotu).
                                Sklepy żerując na tym że klient ma szansę odzyskać parę złotych i jeszcze z tej sumy chcą uczknąć kąsek.
                                To jak podatek Belki. Albo ja czegoś nie rozumie, ale dla mnie to złodzieje.
                                Pominę wcześniejsze Cashbacki, chodź we wcześniejszym kupiłem 24-105 L i w sumie dobrze na tym wyszedłem, ale to kwestia szczęścia była.
                                W Casback 2013 interesuje mnie C17-40 L i jakie moje "zdziwienie". Sklep Fotoceny z Chorzowa z którego jestem ogólnie zadowolony i większość sprzętu właśnie u nich kupiłem ma obiektyw C17-40 na sklepie i jednego dnia cena 2815zł, ogłaszany jest Cashback i na drugo dzień 2949zł. Podrożał o 134zł.
                                Śmiem twierdzić że sklep chce odemnie haracz w wysokości 33% kwoty Cashbacku, która w tym wypadku wyności 410zł.
                                Czyli w tym wypadku mam możliwość zwrotu (podkreśle MOŻLIWOŚĆ) zwrotu 276zł. Nie podoba mi się to i będe to piętnował.
                                Co innego gdyby sklepy załatwiały cały Cashback i obniżyli by cenę nie o 410zł, ale o 276zł.
                                I wtedy obiektyw w zakupie byłby tańszy, klient nie miał by problemów z załatwianiem tego wszystkiego (nie każdy musi się interesować takimi tematami, niektóry idą i kupują aparat, obiektyw w sklepach nie dla idiotów i robią zdjęcia nic nie wiedząc o zwrotach), a sklepy jeszcze by na tym zarobiły.
                                Niestety w Polsce już okradają klientów przed zwrotem.
                                5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Komentarz

Pracuję...