Wyczytane na prfc: w Warszawie "otwiera się" nowy serwis foto. Biorąc pod uwagę opinie o Żytniej (i losowość ich "pstryczka" zły/dobry dzień ;-) ) może warto spróbować.
Serwis sprzętu w Warszawie
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
W rejonie byl juz kiedys serwis,wejscie z balkonu na pietrze.Zamieszczone przez muflonWyczytane na prfc: w Warszawie "otwiera się" nowy serwis foto. Biorąc pod uwagę opinie o Żytniej (i losowość ich "pstryczka" zły/dobry dzień ;-) ) może warto spróbować.
Na Zytniej biora jak "cygan za matke".Wymiane LCD rok temu wycenili mi na 6 stow (aparat kupilem za 2 stowy).
To,ze np.kosztorys wykonuja za darmo (w tym co sie otwiera) to zadne nihil novi.Laski nie robia.(Łaski znaczy sie,a czy laski to nie wiem...
Skasuja cie i tak,ze psychicznie przez tydzien sie nie pozbierasz.
Ja polecam gosci z Tamki.Znalezli mi czesci do swiatlomierza od Pentacona Sixa jeszcze z DDR-u.Nowe od Exacty 66 byly w cenie body ze 180-tka...
Canona reanimowali mi za realna kase i chodzi do dzisiaj.Robia praktycznie "wsio".Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic... -
Dasz jakiś dokładniejszy namiar - Tamka długa..Zamieszczone przez ScaramangaJa polecam gosci z Tamki..Pentax K-5 II, Leica M9Komentarz
-
Może to to: http://firmy.pkt.pl/firma/naprawa_ap...hX19hZHMx.html
Komentarz
-
Tamka 33,34,cos w tym rodzaju.Schodzisz w dol lewa strona,po prawej mijaszZamieszczone przez ArkanDasz jakiś dokładniejszy namiar - Tamka długa..
Palac Ostrogskich,przechodzisz pod kladka i po 20 metrach masz po schodkach serwis foto z nalepka Konica-Minolta.Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...Komentarz
-
"...O to chodzi,o to chodzi..."Zamieszczone przez KMV10Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...Komentarz
-
-
Dzięki serdeczne :-)Zamieszczone przez kartelTamka 34. tel 022-8276565 Serwis jest super! choć sam z niego nie korzystałem to znam wiele osób które polecają tylko ten serwis.Pentax K-5 II, Leica M9Komentarz
-
To i ja sie tam (na Tamke) przejde (z 20 min piechota zielonym Powislem mam - przyjemny spacer) reanimowac Praktike i Kieva
.
Komentarz
-
dlaczego cale zycie toczy sie w warszawie ? zawsze ta opozycja, warszawa kontra reszta polski (czyt unia Poznan-Wroclaw, GOP, Trojmiasto itd itp) przydaloby sie teleportowac jeden taki seriws do katowic...
Komentarz
-
E, przesadzasz. Oficjalny reseller Sigmy - Gdańsk, Tamron - coś około Poznania, itd., itp.
Ciesz się że nie żyjesz w USA tam podróż z miasta do miasta nie zajełaby Ci średnio paru godzin jak u nas np. koleją ale czasami nawet parę dni
A co ja mam powiedzieć - co przetarg to mi go wygrywają firmy SPOZA Warszawy, a to niestety kładzie serwis, bo serwisant jedzie z Poznania, Katowic, ew. z Częstochowy.
I tak w przypadku firmy warszawskiej w przypadku awarii mam naprawę zgodnie z umową (np. 2 dni) a w przypadku firmy poza warszawskiej ten termin jest przekraczany, lecą kary i sprzętu nie ma... Do tej pory tylko jedna firma trafiła mi się - z Poznania, potentat wielkopolski - z którą nie było znaczących problemów.Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.Komentarz
-
no coz, jestem tak upierdliwy ze zawsze znajde powod do narzekan
wszystko za daleko... na szczescie nic jeszcze mi sie nie sfajczylo w "trabancie", choc zaczynam myslec ile moze kosztowac wymiana migawki w tych dwoch nieautoryzowanych serwisach...
Komentarz
-
ale dla ci z Tamki mnie okazali się mutantami
Zaniosłem canona uszkodzony było gniazdo pamięci. Obejrzeli, obiecali naprawić (koszt brytto ok 200 zł), wzięli numer telefonu, termin naprawy 10 dni. Przychodzę 2 dni po umówionym terminie będąc pewien że aparacik naprawiony, a tu niespodzianka "niestety nie udało się naprawić", a nowej części nie mamy i odesłali do serwisu autoryzowanego NIE CHCIAŁO IM SIĘ ZADZWONIĆ WCZESNIEJ I POINFORMOWAĆ MNIE ŻE SPRZĘT NIE BĘDZIE NAPRAWIONY I ŻEBYM SOBIE GO WCZESNIEJ ODEBRAŁ.
Tych z naciągaczy z Żytniej też nie polecam, gdyż dzwonię i pytam się paniusi ile kosztuje wymiana tego gniazda, a pinda mi odpowiada mi żeby przywiózł aparat to oni bezpłatnie mi w ciągu jednego dnia wycenią koszt naprawy. Ale mówię kochanieńka wiem co jest popsute i ile to będzie kosztowało, ta uparcie że jestem z wwy i mam czas i żebym sobie przyjechał.
Zrezygnowałem. Rozumiem na czym polega ich polityka, szczególnie dla klientów zamiejscowych. Każą sobie przysłać sprzęt firma kurierską (koszty ponosi klient) "oceniają", informują o kosztach naprawy (ceny księżycowe) no i gościu się waha co zrobic jak już poniosłem koszty przesyłki i muszę jeszce zapłacić za przsyłkę powrotną oczywiście ubezpieczoną, w konńcu decyduje się na ich warunki i już go mają w garści.
Spece z Żurawiej zażyczyli sobie 350 zł ponad połowa wartości aparatu i czas oczekiwania minimum 2 tygodnie.
Jeszcze tego samego dnia poszukałem na Allegro i kupiłem co prawda używany port za 44 zł + koszt wymiany 40 zł na u gościa na ulicy Krasnobrodzkiej, który wymienił mi go od ręki w ciągu 20 minut.Ostatnio edytowany przez Gość; 3816.Komentarz
-
Jest to tylko potwierdzenie tego, iz wszyscy mamy rozne doswiadczenia z roznymi rzeczami. Mozna kupic Toyote, ktora bedzie bardziej awaryjna od Fiata, ale zbierajac informacje wyjdzie nam, ze tylko mielismy pecha co do tegoz egzemplarza ToyotyZamieszczone przez jackpaZaniosłem canona uszkodzony było gniazdo pamięci. Obejrzeli, obiecali naprawić (koszt brytto ok 200 zł), wzięli numer telefonu, termin naprawy 10 dni. Przychodzę 2 dni po umówionym terminie będąc pewien że aparacik naprawiony, a tu niespodzianka "niestety nie udało się naprawić", a nowej części nie mamy i odesłali do serwisu autoryzowanego NIE CHCIAŁO IM SIĘ ZADZWONIĆ WCZESNIEJ I POINFORMOWAĆ MNIE ŻE SPRZĘT NIE BĘDZIE NAPRAWIONY I ŻEBYM SOBIE GO WCZESNIEJ ODEBRAŁ.
Tych z naciągaczy z Żytniej też nie polecam, gdyż dzwonię i pytam się paniusi ile kosztuje wymiana tego gniazda, a pinda mi odpowiada mi żeby przywiózł aparat to oni bezpłatnie mi w ciągu jednego dnia wycenią koszt naprawy. Ale mówię kochanieńka wiem co jest popsute i ile to będzie kosztowało, ta uparcie że jestem z wwy i mam czas i żebym sobie przyjechał.
Zrezygnowałem. Rozumiem na czym polega ich polityka, szczególnie dla klientów zamiejscowych. Każą sobie przysłać sprzęt firma kurierską (koszty ponosi klient) "oceniają", informują o kosztach naprawy (ceny księżycowe) no i gościu się waha co zrobic jak już poniosłem koszty przesyłki i muszę jeszce zapłacić za przsyłkę powrotną oczywiście ubezpieczoną, w konńcu decyduje się na ich warunki i już go mają w garści.
Spece z Żurawiej zażyczyli sobie 350 zł ponad połowa wartości aparatu i czas oczekiwania minimum 2 tygodnie.
Jeszcze tego samego dnia poszukałem na Allegro i kupiłem co prawda używany port za 44 zł + koszt wymiany 40 zł na u gościa na ulicy Krasnobrodzkiej, który wymienił mi go od ręki w ciągu 20 minut.
To samo z serwisami - wszyscy jada na Zytnia, ze do ****, ale sa tez nieliczne glosy zadowolenia. Wszyscy tez chwala sobie tych z Tamki, ale znalazles sie Ty, ktory napisal cos innego.
Wybor nalezy do Ciebie
Komentarz
-
jak toyota bedzie gorsza od fiataZamieszczone przez PikczerJest to tylko potwierdzenie tego, iz wszyscy mamy rozne doswiadczenia z roznymi rzeczami. Mozna kupic Toyote, ktora bedzie bardziej awaryjna od Fiata, ale zbierajac informacje wyjdzie nam, ze tylko mielismy pecha co do tegoz egzemplarza Toyoty
To samo z serwisami - wszyscy jada na Zytnia, ze do ****, ale sa tez nieliczne glosy zadowolenia. Wszyscy tez chwala sobie tych z Tamki, ale znalazles sie Ty, ktory napisal cos innego.
Wybor nalezy do Ciebie
to ja sie chyba zabije :-)... a nawet jesli trafi sie jedna trefna sztuka... jesli porownasz serwis tych dwoch marek, to jedyna czescia wspolna bedzie ich nazwa [serwis]... toyota -milo szybko sympatycznie kawka samochod po przegladzie wymyty i wysprzatany... Fiat - najpierw trzeba sie prosic zeby cie przyjeli, pozniej musisz im powiedziec co maja ci naprawic (zrobia dokladnie to i nic wiecej) a przy okazji ktos sobie potrktuje twoj samochod jak dawce czesci! (jak masz pecha) a rachuni w obu za przeglady podobne!!!.... ale serwisow toyoty i Fiata jest zatrzesienie wiec mozesz wybierac a tu masz JEDEN serwis i mozesz go wybrac
Komentarz
Komentarz