Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • violan
    Coś już napisał
    • 2009
    • 71

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Zamieszczone przez MC_
    Tak, szczególnie, że szkło może być mniej lub bardziej ostre itp. Faktycznie, z takim nastawieniem to ja bym sobie darował... tego sprzedającego.
    Canon 600 /4 to nie jest szkło made in Russia ,gdzie trzeba przerzucić kilka takich samych obiektywow aby trafic na jeden w mare dobry.
    W tego typu obiektywach nie zdarza sie jeden bardziej ostrzejszy od drugiego..Nie na tej półce takie rzeczy!

Komentarz

• MC_
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3444

Dobry dowcip.

Komentarz

• becekpl
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 4318

tylko odbior osobisty...
        co w tej aukcji jest podejrzane?
        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Może to:

Zamieszczone przez Kosmo
          Odbiór niby osobisty w Toruniu, ale ni jak nie dało się z Panem umówić.

Komentarz

• Kosmo
            Początki nałogu
            • 2006
            • 312

Podejrzane jest to że sprzedający unika kontaktu i rozmowy na temat obiektywu. Jednym razem twierdzi, że obiektyw trzeba kalibrować do każdego body oddzielnie, a zaraz pisze że jest ok. Że on chyba ma pecha, bo każde szkło musi kalibrować pod każde body. ???
            W samej aukcji nic podejrzanego nie ma, ale po 2 dniowej korespondencji na mesengerze powiedział. Dowidzenia. Twierdzenie, że nie ma się zdjęć z obiektywu na przysłonie f/4 dla mnie jest kpiną. I nie wiem czy problemem jest wysłanie maila z 2-3 rawami jeśli ktoś chce przyjechać za kilka dni i obiektyw kupić. Może jest z nim coś nie tak po prostu.
            violan - ja akurat chciałem jechać w niedzielę kupić to szkło, ale bez kilku sampli na f/4 nie będę dymał 300km, żeby podpiąć do body i się rozczarować. Nie miałeś do czynienia z długimi tele więc możesz się nie wypowiadać. L-ka nie jest każda równa i wydając 12tyś na szkło to chciałbym, żeby było ostre. Po 1 zdjęciu które mi przesłał na 5.6 ciężko stwierdzić czy szkło jest ok. A nie kosztuje to 1000zł.
            Raz już kupiłem walnięte 300/2.8 i więcej nie muszę. To też przecież L-ka była, a nie jakeś szkło made in Russia

--- Kolejny post ---

I nie twierdzę że obiektyw jest zły, ale moim zdaniem coś śmierdzi. Gość wystawia sprzęt - ja chcę kupić, ale okazuje się, że jednak nie mogę kupić. Może tylko ja nie mogę :-)
            www.dolinanarwi.com.pl

Komentarz

• aptur
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3837

Może stwierdził że tobie nie sprzeda. Jego prawo.

Komentarz

• iczek
                Uzależniony
                • 2004
                • 711

Robisz ptaki i nie znasz gościa? Wąskie grono stanowicie. Popytaj znajomych z okolic Torunia, może znają faceta. Jest na allegro od 2001 roku. A to, że nie wysłał sampli... sorry - czy to podważa jego wiarogodnośc jako sprzedajacego? Twoje sugestie cokolwiek na wyrost. Raczej rozżalony jesteś i zupełnie niepotrzebnie podważasz wiarugodność sprzedajacego
                FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                Ptaki
                Portrety
                Pejzaż

Komentarz

• horak
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 589

Zamieszczone przez Kosmo
                  Uważajcie na tego gościa Canon EF 600mm f/4 L USM (5246127123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Byłem mocno zainteresowany kupnem obiektywu, ale Pan niestety nie jest skory do współpracy. Prosiłem 2 dni o zdjęcia z obiektywu na f/4. Po długich negocjacjach wysłał mi 1szt na f/5.6 twierdząc, że ma tylko jedno zdjęcie z tego szkła. Odbiór niby osobisty w Toruniu, ale ni jak nie dało się z Panem umówić.
                  Zapytałem czy obiektyw jest sprawny i czemu nie mogę otrzymać zdjęć i czy w ogóle mogę go kupić - dostałem odpowiedź "Nie muszę sprzedawać Dowidzenia"
                  Powiem Ci kolego, że sam wkurzam się na pytania o przesłanie zdjęć i rzadko to robię chyba, że mam je pod ręką. Co z tych zdjęć chcesz wyczytać ? - pewnie ostrość. Jak kupujesz w sklepie też prosisz o sample. Nawet jeśli sam cykniesz parę fotek w sklepie to i tak nic z nich nie wyczytasz. Gdyby każdy podchodził do tego tak jak ty to większość z nas byłaby pewnie podejrzana. Wiesz czemu nie przesyłam zdjęć - bo taki ktoś rzadko kupuje ponieważ szuka na nich takich kwiatów, że i tak nie kupi. Prędzej czy później i tak sprzedam szkło i wiesz kto jest kupującym ? - ten co o nic nie pyta.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Kosmo
                  Podejrzane jest to że sprzedający unika kontaktu i rozmowy na temat obiektywu. Jednym razem twierdzi, że obiektyw trzeba kalibrować do każdego body oddzielnie, a zaraz pisze że jest ok. Że on chyba ma pecha, bo każde szkło musi kalibrować pod każde body. ???
                  W samej aukcji nic podejrzanego nie ma, ale po 2 dniowej korespondencji na mesengerze powiedział. Dowidzenia. Twierdzenie, że nie ma się zdjęć z obiektywu na przysłonie f/4 dla mnie jest kpiną. I nie wiem czy problemem jest wysłanie maila z 2-3 rawami jeśli ktoś chce przyjechać za kilka dni i obiektyw kupić. Może jest z nim coś nie tak po prostu.
                  violan - ja akurat chciałem jechać w niedzielę kupić to szkło, ale bez kilku sampli na f/4 nie będę dymał 300km, żeby podpiąć do body i się rozczarować. Nie miałeś do czynienia z długimi tele więc możesz się nie wypowiadać. L-ka nie jest każda równa i wydając 12tyś na szkło to chciałbym, żeby było ostre. Po 1 zdjęciu które mi przesłał na 5.6 ciężko stwierdzić czy szkło jest ok. A nie kosztuje to 1000zł.
                  Raz już kupiłem walnięte 300/2.8 i więcej nie muszę. To też przecież L-ka była, a nie jakeś szkło made in Russia

--- Kolejny post ---

I nie twierdzę że obiektyw jest zły, ale moim zdaniem coś śmierdzi. Gość wystawia sprzęt - ja chcę kupić, ale okazuje się, że jednak nie mogę kupić. Może tylko ja nie mogę :-)
                  Facet doszedł do wniosku, że trujesz dupe i nie chce mu się z tobą gadać. Pewnie sobie pomyślał, że kupisz i będzie miał przez ciebie same problemy bo doszukasz się małego włoska między szkłami. Nie dziwię się mu jeśli rzeczywiście wywarłeś takie wrażenie.

Komentarz

• becekpl
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 4318

horak u mnie koleś w nowym obiektywie doszukał się włoska właśnie;D
                    tylko czas straciłem
                    ja tez nie wysyłam rawow bo i tak na 99% wróci z błędem do skrzynki
                    moje rawy waza sporo
                    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Kosmo
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 312

Ubawiłem się czytając Wasze odpowiedzi :-) Najlepszy tekst "moje rawy waza sporo". becekpl - słabą masz skrzynkę w takim razie (amatorską) :-)
                      Na pewno macie rację.

Dawajcie dalej Chętnie poczytam :-)
                      www.dolinanarwi.com.pl

Komentarz

• Bolek02
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 3225

Jak nie chce się spotkać to nie sprzeda i to on ma problem a nie Ty. Może tak do tego podejdź
                        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• słowiczek
                          Uzależniony
                          • 2014
                          • 759

Zamieszczone przez Kosmo
                          ja chcę kupić, ale okazuje się, że jednak nie mogę kupić. Może tylko ja nie mogę :-)
                          Kup przez znajomego, lub chociaż sprawdź podstępem. Jak będzie ok, to po transakcji mailem podziękujesz panu za współpracę-niewspółpracę. A jak nie, to zrobisz tak samo. Ups. Ciekawe, czy ten pan przypadkiem nie czyta naszego forum....

Komentarz

• Kosmo
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 312

Ja już odpuściłem temat. Nie chce to nie. Powoli znajdę sobie inny. Na razie mam 400/2.8 więc aż tak mocno mnie nie ciśnie żeby się użerać z jakimś dziwakiem.
                            www.dolinanarwi.com.pl

Komentarz

• violan
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 71

Kosmo..
                              Nie tylko ja ale i inni sugerowali w postach ,że jak ktoś prosi o sample z takiego szkła ,to tylko wkurza sprzedającego.
                              Ja wprost Ci powiem,ze jakbym sprzedawał któryś ze swoich tele Canona(a zdziwiłbyś się bardzo ile i jakie posiadam lol: ) to podobną odpowiedź w treści też ode mnie otrzymałbyś jak Ci odpowiedział sprzedający ,którego uważasz za dziwaka i ja go bardzo doskonale rozumię.
                              Ostatnio edytowany przez violan; 24516.

Komentarz

• iczek
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 711

Kosmo.
                                Nie spinaj sie tak.
                                Naprawde przesadziles wywalajac akurat tego czlowieka na forum o podejrzanych aukcjach.
                                Odpuść.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
                                FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                                Ptaki
                                Portrety
                                Pejzaż

Komentarz

Pracuję...