Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bolek02
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 3225

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Daj sobie spokój z takim naciągaczem i omijaj szerokim łukiem, a będziesz zdrowszy
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Kecaj
      Bywalec
      • 2014
      • 130

Dałem. Odpisywałem tylko na jego wytwory wyobraźni. Szczęście tylko w tym, że to wszystko wyszło na jaw.

W każdym razie sprzęt jedynie z pewnego źródła, ew po dokładnym sprawdzeniu na Żytniej. Zresztą czasami warto dorzucić 4-5 stów więcej, a dostać nowy sprzęt na gwarancji.

Robimy OT. Jak coś w tej sprawie jeszcze wyjdzie, dam znać. Póki co, nie narażajmy się administracji...
      Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Komentarz

• FOTO-PAN
        Uzależniony
        • 2013
        • 513

a co sadzicie o tych aukcjach ?

Przedmioty użytkownika jasiewicz775 - Fotografia - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Komentarz

• Kecaj
          Bywalec
          • 2014
          • 130

Jakość zdjęć oraz ich opis, sugerują, że ktoś kupił tanio a chce sprzedać drogo... W ciągłej eksploatacji? Czyli jak cena nie będzie odpowiednia, to się w jej trakcie porysuje/spadnie/zaleje (niepotrzebne skreślić) i da z innego konta?

Komentarz

• becekpl
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 4318

po zdjęciach widać ze był weryfikowany przez allegro
            wiec raczej cegły zamiast aparatu nie będzie
            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Bolek02
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 3225

Posiada świeże konto i zbudował je na 10-ciu transakcjach sprzedaży śmiesznego towaru (płyty używane w cenie 1,50-36PLN). Kontakt ze sprzedającym oceniany słabo, brak odbioru osobistego, kiepski opis - to tyle.
              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• zoomi
                Uzależniony
                • 2012
                • 551

gość za body z torbą i C85 1.8 chce 7500 zł do ręki... nie widać ani nie wspomina o ładowarce, kablach, papierach, pudełku...

najwyższa czujność zalecana ! a może komuś zginął podobny zestaw ?

Komentarz

• Kecaj
                  Bywalec
                  • 2014
                  • 130

Zapytać o nr seryjny i zweryfikować.

Komentarz

• FOTO-PAN
                    Uzależniony
                    • 2013
                    • 513

gdybym był z Poznania i można było by odebrać osobiście i zweryfikować pochodzenie sprzętu to można zaryzykować bo ceny mogą być super ale tak w ciemno to tak trochę żal wywalić kilka tysięcy w "gorący towar"

Komentarz

• zoomi
                      Uzależniony
                      • 2012
                      • 551

kupno kradzionego to kiepska sprawa - źle bym się czuł...
                      nawet jakby ktoś świadomie kupił kradziony sprzęt to musiałby się liczyć z exif albo numerem zgłoszonym do serwisu

nie wiemy czy to o czym piszemy w ostatnich postach jest skradzione/znalezione ale wg mnie ceny są niskie a i inne okoliczności budzą wątpliwości

dla przypomnienia - do sprzedania w tej chwili :
                      APARAT CANON EOS 5D MARK 3 (4157633616) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                      OBIEKTYW SAMYANG 35mm (4157639928) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                      FISHEYE LENS CANON EF 15mm 1:2.8 L (4157607892) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

oraz już sprzedane :
                      OBIEKTYW CANON 24-70 f2.8 L (4157836482) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                      CANON OBIEKTYW 50mm (4157575788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Komentarz

• zain
                        Dopiero zaczyna
                        • 2011
                        • 20

Witam. Chciałem ostrzec was przed jedną aukcją. Śmierdzi wałkiem na kilometr.
                        A to kopia wiadomości którą wysłałem do Allegro

Witam. Mam podejrzenia co do jednej aukcji.link Sigma 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM, Canon, Gwarancja (4156016343) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Po kontakcie z osobą ,osoba ta zaoferowała mi bardzo niską kwotę za ten obiektyw poza Allegro chociaż normalnie jest on dużo więcej warty, poza tym nie chce wysłać za pobraniem z możliwością sprawdzenia towaru przy odbiorze tłumacząc sie w głupi sposób,że potrzebuje kasy do piątku na rachunek za kredyt zaproponowałem odbiór osobisty w Warszawie,to dostałem odpowiedz ze go w Warszawie nie ma,poza tym osoba ta pisze ,że jest za granicą,obiektyw u teściowej,a aukcję wystawiła siostra dla mnie ta aukcja jest przekrętem.
                        Poza tym znalazłem w archiwum idetyczną aukcję z takim samym opisem i tymi samymi zdjęciami. Link Sigma 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM, Canon, Gwarancja ! (4052558347) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. z tego co widzę obiektyw został sprzedany.
                        Proszę się przyjrzeć tej aukcji bo ktoś moze zostać oszukany na minimum 1000zł.
                        Gdyby było trzeba to moge wysłać kopie wiadomości e-mail od tej osoby.
                        Pozdrawiam

Komentarz

• FOTO-PAN
                          Uzależniony
                          • 2013
                          • 513

zgłoś sprawę do allegro faktycznie aukcja klon poprzedniego

Komentarz

• Canonierzysta
                            Bywalec
                            • 2012
                            • 185

Zamieszczone przez zain
                            link Sigma 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM, Canon, Gwarancja (4156016343) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                            Już zdjęte z Alle... widać coś było na rzeczy jednak...
                            EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Komentarz

• zain
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 20

Najgorsze w tym wszystkim jest to,że ta osoba,która wystawiła tą sigmę miała ok 200 pozytywnych komentarzy i zero negatywów i neutrali.
                              I bądź tu mądry...

Komentarz

• marito
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 176

Zamieszczone przez zain
                                Najgorsze w tym wszystkim jest to,że ta osoba,która wystawiła tą sigmę miała ok 200 pozytywnych komentarzy i zero negatywów i neutrali.
                                I bądź tu mądry...
                                Kradzież konta?
                                był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Komentarz

Pracuję...