Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bolek02
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 3225

Zamieszczone przez Em Es
    ok zatem wycofuję swoje słowa choć przyznam że oferta wygląda mało wiarygodnie przez ostatnie częste akcje z wyłudzeniami na Alle - jesli ktoś zna tą panią warto zwrócić jej na to uwagę
    Przecież możesz sam do niej napisać - w czym problem
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Goomis
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1893

http://allegro.pl/foto-taniej-canon-...077708829.html
      jeżeli ktoś zwróci uwagę to jest na aukcji napisane, że jest to wersja I/II (na zdjęciu wersja I)
      Sprzedający twierdzi, że jest to wersja I z silnikiem AF wersji II.
      Przy rozmowie z serwisem spotkałem się ze zdziwieniem, poproszono o numer seryjny żeby można było sprawdzić czy to prawda. Sprzedający nie chce go podać.
      Szerzej tutaj:
      http://www.canon-board.info/showthre...52#post1038952
      (posty #48 i #56)

P.S. poprzedni wątek był przyklejony, myślę, że ten też warto by było przykleić.)
      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• ambro
        Coś już napisał
        • 2009
        • 65

Co sądzicie o tych aukcjach:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22826976

Lakoniczne opisy, zero komentarzy. Sprzęt za dużą kasę np D3x. Konto allegro firmowe. Istnieje taka firma:

https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEID...5-5bcf57a875dd

Jednak nie wiadomo czy dane prawdziwe. Brak odbioru osobistego. Może ktoś zna sprzedawcę etc.

Komentarz

• Em Es
          Zablokowany
          • 2011
          • 394

zero komentarzy - sądzę że jakbym musiał coś kupić to odbiór osobisty bez przedpłaty

Komentarz

• sebfoto
            Początki nałogu
            • 2009
            • 380

Zamieszczone przez Tornvald
            W opcjach odbioru widnieje odbior osobisty. Adresu przyznaje nie ma dlatego sprawdzilem czy opcjach odbioru jest odobior osobisty. Sam nie kupilbym u takiego uzykownika z przesylka, co innego odobior osobisty. Mysle,ze najlepiej zadzwonic pod podany nr

A co do samego Allegro i ich podejscia do nieuczciwych sprzedawcow mam bardzo niepochlebna opnie.

I jak widac sprawa czesciowo wyjasniona zanim cokolwiek zdazylem odpisac
            Skoro kolega pisze, ze Pani fotograf to i pewnie sklep nie ma adresu...a co do cen to chyba nie sa az 10% nizsze (5d, 7d)
            Informacja jaką otrzymałem mailem jest następująca - na allegro sa ceny minimalne. To aukcje. Cena kup teraz 5dmk2 7,6k pln.

Ponadto: 'nasza hurtownia i sklep miescie sie w Trojmiescie, ja handluje na terenie Warszawy i umawiam sie w centum. Plac Konstytucji. '

Nie znam sprzedawcy, jednak dla mnie działalność tego typu nie brzmi dobrze.
            Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• lMl
              Bywalec
              • 2011
              • 225

Zamieszczone przez ambro

Lakoniczne opisy, zero komentarzy. Sprzęt za dużą kasę np D3x. Konto allegro firmowe. Istnieje taka firma:

Jednak nie wiadomo czy dane prawdziwe. Brak odbioru osobistego. Może ktoś zna sprzedawcę etc.
              Jeżeli to jest firma to nie mogą robić odbioru osobistego, bo to się wiąże z zakupem kasy fiskalnej.

Czy jakoś tak.
              canon, olympus

Komentarz

• sebfoto
                Początki nałogu
                • 2009
                • 380

Zamieszczone przez ambro

Zerknij też tutaj
                Firma istnieje już parę lat. Dwa w jednym - ubezpieczę i cyknę fotkę.
                Niemniej jednak ich aukcje omijałbym dość szerokim łukiem

Komentarz

• sebfoto
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 380

Zamieszczone przez lMl
                  Jeżeli to jest firma to nie mogą robić odbioru osobistego, bo to się wiąże z zakupem kasy fiskalnej.

Czy jakoś tak.
                  Wcale nie tak. Kasa fiskalna potrzebna jest po przekroczeniu odpowiedniego obrotu przy sprzedaży towarów lub usług dla osób fizycznych.

Komentarz

• latant
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 410

Zamieszczone przez sebfoto
                    Wcale nie tak. Kasa fiskalna potrzebna jest po przekroczeniu odpowiedniego obrotu przy sprzedaży towarów lub usług dla osób fizycznych.
                    Owszem, ale limit jest tak niski że nie ma to większego znaczenia. I jak to w naszym prawie jest pełna lista odstępstw m.in. sprzedając choćby jeden aparat Zenit trzeba już rejestrować jego sprzedaż na kasie fiskalnej, niezależnie od planowego/faktycznego obrotu.
                    CMEHA - reszta to upgrade

Komentarz

• Puszkin
                      • 2012
                      • 8

http://allegro.pl/canon-eos-550d-ef-...080562698.html Co sądzicie o tej aukcji?

Komentarz

• sebfoto
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 380

Zamieszczone przez Puszkin
                        Nic w tej aukcji nie widzę podejrzanego. A co należy dostrzec?

Komentarz

• Puszkin
                          • 2012
                          • 8

no sprzedawca ma zaledwie 3 komentarze, nie ma nic wspomnianego o gwarancji. No i nie wiem bo nie kupowałem nigdy sprzętu przez allegro i cy warto kupić ten model na tej aukcji?

Komentarz

• sebfoto
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 380

no sprzedawca ma zaledwie 3 komentarze, nie ma nic wspomnianego o gwarancji. No i nie wiem bo nie kupowałem nigdy sprzętu przez allegro i cy warto kupić ten model na tej aukcji?
                            Nowe + faktura = jest gwarancja.
                            Czy warto kupić 'ten model' i 'na tej aukcji' tego nikt Ci nie powie.
                            Zwróć jednak uwagę, iż jest to licytacja - zatem nie wiadomo na jakiej kwocie się skończy. Zadzwoń na podany nr tel i wypytaj o detale, jakie Cię interesują. Imho nic tam podejrzanego nie widzę i imho aukcja nie powinna tu trafić.

Komentarz

• ambro
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 65

Dla mnie to wygląda jak zakamuflowana reklama serwisu aukcyjnego zaXXgroszy . Osobiście nie wierzę w wygrane na takich aukcjach.

Komentarz

• sebfoto
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 380

Zamieszczone przez ambro
                                Dla mnie to wygląda jak zakamuflowana reklama serwisu aukcyjnego zaXXgroszy . Osobiście nie wierzę w wygrane na takich aukcjach.
                                Aby wygrać trzeba grać, ale żeby grać trzeba zasilać regularnie konto.
                                Każdy bid kosztuje X pln. Z pomocą matematyki z podstawówki łatwo można dojść do wniosku, że wygranych będzie dwóch operator/właściciel portalu i osoba wygrywająca 'aukcję'.

Komentarz

Pracuję...