Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zoomi
    Uzależniony
    • 2012
    • 551

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

ktoś kto kupuje na alle 5d3 za 5kzł sam szuka problemów...

Komentarz

• Docsbo
      Coś już napisał
      • 2012
      • 73

Zamieszczone przez zoomi
      ktoś kto kupuje na alle 5d3 za 5kzł sam szuka problemów...
      Dokładnie tak - Caveat emptor
      Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 |  | PC
      Pentax MX | Takumar 50/1.4 |

Komentarz

• rafalk75
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 46

Ja wczoraj znalazłem dziwną ofertę. Z takich już sie wyleczyłem kiedyś kupując 5D mark2 (gdzie sprawa skończyła się na policji i gość ma teraz sprawę sądową).
        1Dx za 12.200 zł, gdzie na alledrogo powyżej 20 tys.
        Canon 1Dx Grodzisk Mazowiecki ? Tablica.pl
        System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Komentarz

• człekoupiór
          Coś już napisał
          • 2013
          • 56

Nie widzisz tej łamanej polszczyzny? To powinno dać dużo do myślenia.

Komentarz

• krzyssp
            Bywalec
            • 2013
            • 246

"Stan absolutny"

Komentarz

• zoomi
              Uzależniony
              • 2012
              • 551

kupuj, 12 kafli na pewno przyda się jakiemuś biednemu nigeryjczykowi

Komentarz

• rafalk75
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 46

jak napisałem - od czasu przekrętu z 5Dmk2 (własnie dostałem zaproszenie na przesłuchanie w sądzie) nie korzystam z okazji. Także zostawię okazję innemu szczęśliwemu...

Komentarz

• rafalk75
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 46

Następne kwiatki z tablicy - sezon ogórkowy zakończony i kfiatków jak te coraz więcej.
                  6D
                  Canon EOS 6D Digital SLR Camera Black (Kit w 24-105mm Lens) Warszawa ? Tablica.pl
                  5D III
                  Canon EOS 5D Mark III 22,3 MP Lustrzanka cyfrowa (tylko korpus) Warszawa ? Tablica.pl
                  Ja szukam analoga i co jakiś czas przeczesuję oferty i trafiam na takie "złote strzały"

--- Kolejny post ---

Następne kwiatki z tablicy - sezon ogórkowy zakończony i kfiatków jak te coraz więcej.
                  6D
                  http://tablica.pl/oferta/canon-eos-6d-digital-slr-camera-black-kit-w-24-105mm-lens-ID3D3E1.html#02c2f62206
                  5D III
                  http://tablica.pl/oferta/canon-eos-5d-mark-iii-22-3-mp-lustrzanka-cyfrowa-tylko-korpus-ID3D3iN.html#02c2f62206
                  Ja szukam analoga i co jakiś czas przeczesuję oferty i trafiam na takie "złote strzały"

--- Kolejny post ---

6D
                  http://tablica.pl/oferta/canon-eos-6d-digital-slr-camera-black-kit-w-24-105mm-lens-ID3D3E1.html#02c2f62206
                  5D III
                  http://tablica.pl/oferta/canon-eos-5d-mark-iii-22-3-mp-lustrzanka-cyfrowa-tylko-korpus-ID3D3iN.html#02c2f62206

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

Te opisy to istna poezja z auto tłumacza Mam nadzieję, że aż tak naiwnych ludzi to nie ma
                    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• poziomkowa
                      • 2013
                      • 14

obawiam się, że jednak są i Ci sprzedający właśnie tylko na takich liczą, czasami niestety dajemy się ogłupić nawet najbardziej oczywistym oszustom

Komentarz

• poszukiwacz2006
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 824

Trochę dziwna aukcja : Canon EOS 5D +Canon EF 100mm Macro jak NOWY!! Łódź (3544183963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Niby w tytule jest mowa, że to 5D ale szczegółowy opis dotyczy 5dmkII, napisałem mejla o wyjaśnienie, ale brak odpowiedzi, same pozytywne komentarze. Poza tym kupuje się to co widać na zdjęciach - brak ładowarki, pudełek itp. Kradziony? Trochę dziwne, nikt ostatnio nie zgubił?
                        Ostatnio edytowany przez poszukiwacz2006; 13275.
                        Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
                        hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• fhumargo
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 116

Zamieszczone przez poszukiwacz2006
                          Trochę dziwna aukcja : Canon EOS 5D +Canon EF 100mm Macro jak NOWY!! Łódź (3544183963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Niby w tytule jest mowa, że to 5D ale szczegółowy opis dotyczy 5dmkII, napisałem mejla o wyjaśnienie, ale brak odpowiedzi, same pozytywne komentarze. Poza tym kupuje się to co widać na zdjęciach - brak ładowarki, pudełek itp. Kradziony? Trochę dziwne, nikt ostatnio nie zgubił?
                          W danych jest adres firmy Łódź legionów 36 ktos by sprzedawał z wedki podając dane własnej działalności
                          Poza tym licytacja więc nie ma podejrzanej ceny
                          Dla mnie nic podejrzanego
                          7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Komentarz

• poszukiwacz2006
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 824

No ale ktoś , kto po zdjęciu nie rozpozna jaka to wersja aparatu będzie przekonany, że kupuje lustrzankę, którą da się kręcić filmy, z matrycą 20 mln pixeli itd. Tu nie cena jest podejrzana, tylko opis. A brak choćby ładowarki, katonów, pudełek? Ja wiem, że często ktoś pozbywa się tych śmieci, ale zazwyczaj ładowarka jest. W lombardach swego czasu znajdowałem wiele kradzionych , trefnych i jeszcze ciepłych fantów z różnych "wędek".
                            Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
                            hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• Wojtko
                              Bywalec
                              • 2011
                              • 152

Rzuciły mi się w oczy "czarne sanki"; przyznam jednak, że czasem zdarza się sytuacja ze wstawianiem błędnych zdjęć czy opisów na Allegro. Kiedyś pamiętam było to częste jeśli chodzi o Nikkory 85 1.8 D i 85 1.4 D a między nimi była cenowa przepaść. Czasem warto sprawdzić nie tylko komentarze, ale i inne przedmioty sprzedającego, gorące okazje czasem mogą brzydko pachnieć. Wiem z doświadczenia, że mogą cuchnąć na odległość, ale okazja oślepia i człek traci rozum; ostrożność zalecana zawsze jeśli nie ma możliwości pomacania produktu.

Komentarz

• zoomi
                                Uzależniony
                                • 2012
                                • 551

czasami zwykłe sprawdzenie street view może wiele wyjaśnić... najpierw rzuciłem jednak okiem na inne przedmioty sprzedającego
                                i od razu pomyślałem o lombardzie, po spojrzeniu na street view... zresztą sami zobaczcie :

pewność pochodzenia przy takim zakupie ? powiem tak - nie kupiłbym

Komentarz

Pracuję...