Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Zamieszczone przez marfot
    Napisz może axk jak byś się starał przekonać całkiem obcego, doświadczonego kupującego, że sprzedawany sprzęt jest Twoją własnością?
    1. W jakim celu?
    2. RAW sprzed roku-dwóch powinien rozwiać wątpliwości.

Nie mówimy o aparacie bez ładowarki, kabli itp, tylko o aparacie bez pudełka i papierów. Mnie zostało pudełko do 1 (z 4) obiektywów, do aparatu już nie mam.
    Zaginęło 2 przeprowadzki temu, ale jakoś nie spędza mi to snu z powiek.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• yarson
      Bywalec
      • 2009
      • 152

Tak wszystko już zgłoszone, płatność przez PayU - będę informował jak dalej sprawy sie mają...
      30D

fotograficznie

Komentarz

• Bolek02
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 3225

Zamieszczone przez yarson
        Tak wszystko już zgłoszone, płatność przez PayU - będę informował jak dalej sprawy sie mają...
        Jak zrobiłeś płatność przez PayU, to odzuskasz pieniądze, choć za ok 60dni od zgloszenia
        W takich sytuacjach najlepiej płacić ubezpieczoną kartą płatniczą - wtedy zabezpieczenie gotówki gwarantowane.
        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• zoomi
          Uzależniony
          • 2012
          • 551

konto zablokowane, zgłaszałem też od siebie, przynajmniej nie okradnie kogoś ponownie tą aukcją 70-200 2.8

za to pojawił się kolejny negatyw, okradł kogoś kto chciał kupić 70-200 4 IS :
          OBIEKTYW CANON 70-200 IS USM L F/4.0 FV, (2917952250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
          Ostatnio edytowany przez zoomi; 45480.

Komentarz

• kwscore
            Coś już napisał
            • 2011
            • 62

nowa lustrzanka aparat canon eos 7d nieużywana (2939975905) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dodzwonić się nie mogłem,na maila też nie odpisuje,konto założone nie dawno,ciekawe co z dowodem zakupu
            Flickr
            5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
            You Dont Need Telescope

Komentarz

• firtiris
              Bywalec
              • 2008
              • 104

Informacje o Użytkowniku MASTERTOP Omijajcie go z daleka. Na przesyłkę czekam już prawie miesiąc i po nowych komentarza wygląda na to, że to podróby.
              są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Komentarz

• cobalt
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 1513

Temat zawiera już 57 stron i przyznaję, że nie czytałem wszystkich postów. Sorry jeżeli ktoś już o tym pisał.
                Sprzedawałem ostatnio Canona 1100D na Alledrogo i miałem 5 dziwnych ofert, ale tylko na e-maila.
                Wszystkie z UK.
                Zawsze pierwsza wiadomość była z Czech z zapytaniem czy wysyłam poza PL.
                Drugi mail pytał ile będzie kosztować przesyłka za granicę i czy zakończę aukcję za plecami Allegro.
                Trzeci to jakieś lipne potwierdzenie z Banku Barclays z żądaniem przesłania dowodu nadania przesyłki.

I w tym momencie coś mnie ruszyło. Nie wysłałem sprzętu i zatelefonowałem do kumpla który ma firmę budowlaną w Anglii.
                Wyśmiał mnie i powiedział, ze wpłacający może się rozmyślić w dowolnym momencie i zostaję bez kasy i aparatu.
                Na domiar złego aukcja poza Allegro i zażalenie tylko do Pana Boga.
                Miał podobny przypadek, gdy Angol miał mu przesłać 10 000 funtów na konto. Kasa już była zaksięgowana i następnego dnia pojawił się debet na koncie, bo zleceniodawca się wycofał.
                To tak zwane operacje kredyt ...........

Pozdrawiam
                C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
                www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• jacek_73
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 2587

Zamieszczone przez cobalt
                  ...Trzeci to jakieś lipne potwierdzenie z Banku Barclays z żądaniem przesłania dowodu nadania przesyłki.
                  ...
                  Wałek nigeryjski - niedawno był wątek założony (dawniej zresztą też). Wrzuć w google to będziesz miał lekturę do późnego wieczora.
                  Jestę fotografę
                  miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• fj_mike
                    Dopiero zaczyna
                    • 2012
                    • 18

Sprzedawałem ostatnio Canona 1100D na Alledrogo i miałem 5 dziwnych ofert, ale tylko na e-maila.
                    Wszystkie z UK.
                    Mam podobne doświadczenia przy sprzedaży obiektywu. Średnio 3 oferty na tydzień. Na każdą odpowiadałem pozytywnie podając numer mojego konta

Komentarz

• djcargo
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 353

Temat zawiera już 57 stron i przyznaję, że nie czytałem wszystkich postów. Sorry jeżeli ktoś już o tym pisał.
                      Wszystkie z UK.
                      Zawsze pierwsza wiadomość była z Czech z zapytaniem czy wysyłam poza PL.
                      Drugi mail pytał ile będzie kosztować przesyłka za granicę i czy zakończę aukcję za plecami Allegro.
                      Trzeci to jakieś lipne potwierdzenie z Banku Barclays z żądaniem przesłania dowodu nadania przesyłki.

I w tym momencie coś mnie ruszyło. Nie wysłałem sprzętu i zatelefonowałem do kumpla który ma firmę budowlaną w Anglii.
                      Wyśmiał mnie i powiedział, ze wpłacający może się rozmyślić w dowolnym momencie i zostaję bez kasy i aparatu.
                      Na domiar złego aukcja poza Allegro i zażalenie tylko do Pana Boga.
                      Miał podobny przypadek, gdy Angol miał mu przesłać 10 000 funtów na konto. Kasa już była zaksięgowana i następnego dnia pojawił się debet na koncie, bo zleceniodawca się wycofał.
                      To tak zwane operacje kredyt ...........

Pozdrawiam
                      Nigeria wiecznie żywa

Tu masz na Allegro wszystko opisane
                      Regulamin pkt 8.

Komentarz

• rafalk75
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 46

Czy coś się pojawiało w tym wątku o użytkowniku alledrogo - romanos_2011?? Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dziwi mnie tak niska cena za nową piątkę. Raz już miałem przewałkę ze sprzedawcami z Allegro (zakończona sprawą na Policji - ta historia przewinęła się w zeszłym roku w pierwszej edycji tego postu). Także teraz wolę dmuchać nawet na lodowate
                        System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Komentarz

• kwscore
                          Coś już napisał
                          • 2011
                          • 62

Jeśli jest możliwość odbioru osobistego a takowa możliwość istnieje z opisu to nie widzę nic niepokojącego,choć ceny atrakcyjne to fakt

Sent from my iOS
                          Flickr
                          5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
                          You Dont Need Telescope

Komentarz

• djcargo
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 353

Ja od siebie mogę polecić przy sprzęcie takiej wartości odbiór osobisty.
                            Oczywiście - od zaufanego sklepu nie widzę przeszkód w zakupie wysyłkowym,
                            ale od osoby prywatnej czy małego sprzedającego wolałbym osobiście.
                            Regulamin pkt 8.

Komentarz

• rafalk75
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 46

Chwilowo niestety nie po drodze do stolicy, więc chwilowo nie skorzystam z tej opcji, lecz jakby ktoś się okazał że korzystał z oferty tego użytkownika aledrogo, prosiłbym o info.
                              System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Komentarz

• marfot
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 4605

Zamieszczone przez rafalk75
                                Dziwi mnie tak niska cena za nową piątkę.
                                Nie pisze o fakturze VAT więc już mniej dziwi ta cena.
                                https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                                EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

Pracuję...