Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Co do mojej sytuacji muszę dodać, że wczoraj tj 14.06.2011r. zwrócono mi pieniądze wraz z należytymi odsetkami, nie wiem czy jest to związane z kilkoma opiniami jakie pozwoliłem sobie zamieścić w sieci, czy po interwencji znajomej "prawnik"
Kolego N00Bek, trzeba przestrzegać przed takimi instytucjami, pomyśl tylko, że masz zamiar coś kupić w lider24, trafiasz tutaj i być może zaoszczędzisz sobie problemów, które miało wiele osób, pozdrawiam
przestrzegam przed lider24 - pawel m. wlasciciel to klamca, oszust i pieprzony partacz.
Zamowilem w polowie kwietnia obiektyw i lampe, cena byla fajna wiec cala kase przelalem od razu. Po tygodniu zaczalem sie niepokoic i dopytywac kiedy bedzie realizacja - okazalo sie, ze sprzet bedzie w ciagu 7 dni roboczych. Co ciekawe na allegro pojawila sie kolejna aukcja z tym samym obiektywem wiec zalozylem, ze nie mieli ich na stanie ale juz niedlugo beta - czekalem. Po kolejnych 7 dniach po zrobieniu "delikatnego" rabanu dostalem maila z pytaniem, czy bede czekal kolejne 7 dni. Czekalem juz dlugo wiec powiedzialem ok. Po kolejnych 7 dniach zadzwonilem, powiedzialem co o nich mysle i zarzadalem zwrotu kasy. Kasy nie bylo, nikt nie dzwonil wiec zadzwonilem ponownie i zjebalem do suchej nitki ktora powtarzala mi, ze maja 14 dni na zwrot kasy i powiedzialem, ze zrobie im reklame w internecie i zaangazuje w to allego i ceneo. Nie pomoglo wiec napisalem paszkwila na ceneo. ZADZIALALO - koles oddzwonil do mnie z morda ze kase mi zwrocili i zebym anulowal komentarz. Wysmialem go i usiadomilem co mysle o jego praktykach. Kasa znalazla sie na moim koncie po kilku minutach po naszej rozmowie. Kolesiowi chyba zmiekla pala i na mailu poprosil mnie o usuniecie komentarza i wtedy wysle mi moj sprzet + 2 filtry. O jaki ja bylem glupi - anulowalem komentarz a on oczywiscie zgodnie z umowa "wyslal" mi sprzet. Po kilku dniach wylaczonego telefonu pawla m. udalo mi sie z nim skontaktowac no i posypaly sie kolejne sciemy: ze paczka wrocila, pozniej ze adres byl zly, pozniej ze magazyn zle wyslal itp. Bujalem sie tak przez kolejne kilka tygodni az w koncu zadzwonilem i powiedzialem mu "dziekuje".
UWAGA: proponuje, aby kazdy wyrolowany przez lider24 napisal odpowiedni komentarz na ceneo oraz skrobnal maila ze swoja historia do allegro. W koncu to ich 2 podstawowej kanaly reklamowe - na ceneo wygrywaja cena na swoje wirtualne produkty, a na allegro dziala ich sklep. POLECAM
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no tak, nie da sie edytowac wiadomosci... bez sensu...
tak czy inaczej, odradzam kontaktow z firma Lider24
Ostatnio edytowany przez wally666; 37104.
Powód: Automerged Doublepost
To może i ja dopiszę swoją historię.
Zamówiłem u nich w zeszłym roku C 70-300 is w bardzo atrakcyjnej cenie 1440 zł. Dostałem go, lecz dopiero po 4 tygodniach gdy już traciłem nadzieję że w ogóle go dostanę. W białym pudełku więc pewnie z jakiegoś zestawu. . Bez jakichś wielkich kłótni bo jestem cierpliwy i spokojny. Tak że historia z happy endem ale i z pewnym niesmakiem. Kolejny raz raczej nie skorzystam.
S1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250
Tam trzeba posłać nie policję, ale paru łysych; oni wiedzą, jak szybko i skutecznie załatwiać podobne sprawy. Właściciel dawno powinien siedzieć... (albo prosić o litość).
Tragedia!!!!!
Najpierw mówili, że produkt będą mieli do 4 dni - więc zamówiłem u nich Canona 5d + obiektyw + lampa. Chciałem zapłacić przy odbiorze ale okazało się że niema takiej możliwości..więc wpłaciłem na konto. Po siedmiu dniach zniecierpliwiony zadzwoniłem i gość poinformował mnie łaskawie, że jeszcze nie dostali towaru.. Potem dzwoniłem popędzając ich conajmniej 10 razy dziennie - zawsze podawali mi inną wersję. Wyglądało to tak jakby oni mi łaskę robili!! Po trzech tygodniach wycofałem zamówienie. Pieniądze mieli mi zwrócić odrazu, ale trwało to kolejne dwa tygodnie...Masakra. Nigdy nie spotkałem się z tak nieprofesjonalną, niemiłą i kłamliwą obsługą!! Lider 24 na pewno jest liderem w oszukiwaniu ludzi wśród sklepów ze sprzętem fotograficznym. Podejrzewam, że to jest jakaś pralnia pieniędzy - bo nie rozumiem na 4 tygodnie 12000zł. Powinny tą firmę skontrolować.
Kazdy z Was wie, ze :
a.niska cena to bardzo prawdopodobna pulapka
b.nie ufa sie firmie, ktora nie wysle za pobraniem, bo to juz na pewno pulapka
i wiecie , ze polaczenie a i b to niemal 100% wtopa.
a pchacie sie sami jak mucha do ..... ... .
Sami jestescie sobie winni.
Gubi Was chciwosc. Przykre, ale prawdziwe.
Na najnizszych instynktach ZAWSZE dobrze sie "zarabialo"
I cwaniak (-cy) na tym zeruja .... I nie wysforowywalbym sie z tymi "lysymi", bo byc moze wlasnie na nich trafiliscie... . A to dopiero moglaby byc przykra niespodzianka. Numery kont bankowych, kart kredytowych adresy, lista sprzetu w domku ( bo przeciez zrealizowaliscie zamowienie/zapewne/ tylko gdzie indziej...). Taki "sklep" ma calkiem "fajna" baze informacji na Wasz temat.
Poza tym szczerze podziwiam niektorych zaufanie do polskiego wymiaru sprawiedliwosci. Naprawde imponujaca wiara.
Tia, sklep uparcie broni się że klienci nadpobudliwi, że konkurencja której coś się nie udaje...
A ja wam powiem tak, niech wygra prawda wkleję screeny
Jako że sklep ma zwyczaj również twierdzić pod negatywnymi komentami że oni już zapłacili... pozwoliłem sobie dodać wyciąg z mojego konta. Radzę patrzeć na daty maili i zastanowić się kilka razy zanim zaczniecie robić zakupy w tym miejscu.
Szwagier zamówił u nich Nikona D7000, bo mieli na niego bardzo dobrą cenę. Po tygodniu od wpłaty poinformowali, że nie mają na stanie i proszą o cierpliwość. Po kolejnym tygodniu podobna gadka. Poradziłem szwagrowi, żeby żądał zwrotu kasy, a jak nie to na policje. Po tej interwencji obiecali zwrócić kasę na konto. Po tej informacji 2 tygodnie później pieniążki faktycznie wróciły na konto. Finał całej tej sprawy o tyle szczęśliwy, że dostał stówkę więcej niż wpłacił, ale po około 5 tygodniach. Lepiej dopłacić trochę więcej $$$ i kupić w pewnym miejscu niż później walczyć o swoje pieniądze.
Podobno lider24 to ci sami ludzie którzy mieli kiedyś bluesklep-komputer czy jakoś tak nazywał się sklep, ale zostali przegonieni za przekręty skarbowe, drukowanie paragonów na drukarce zwykłej zamiast na drukarce fiskalnej itp. Też super niskie ceny, ale zniknęli z rynku, teraz się przenieśli.
No ale jak widzę jest sporo ryzykantów aby te 100-200 zł oszczędzić to i obroty spore mają, taki polski naród
Gdy widzę na allegro te transakcje przeprowadzane ze sprzedawcami, o których aż huczy w necie i którzy na samym allegro mają dziesiątki negatwynych komentarzy, to przestaje mnie dziwić obraz Polaka kupującego "złoto" na parkingu pod Berlinem od cyganki.
Głupoty nic nie uleczy, żadne forum ani żaden inny zbiór opinii. Pazerność zaś może i dobrze, że jest karana chocby w ten sposób.
uff ale się ob....rałem. Właśnie miałem zamówić obiektyw i trafiłem na te opisy. Zarobiłbym z 500,00 albo nie miałbym nic przez m-c. Danke
Kupuję gdzie indziej
uff ale się ob....rałem. Właśnie miałem zamówić obiektyw i trafiłem na te opisy. Zarobiłbym z 500,00 albo nie miałbym nic przez m-c. Danke
Kupuję gdzie indziej
Zarobiłbyś 500 zł i nie miał nic przez miesiąc (albo półtora). W końcu dostałbyś ten obiektyw. Taka jest formuła tego sklepu i albo się to akceptuje albo nie. Kupowałem tam sam, kupują moi znajomi i procedura jest zawsze podobna - problemy z dostawą, opóźnienia itp. Ale towar w końcu dochodził a cena była atraktyjna. Przyznam, że jestem trochę zdumiony tym zgłaszaniem na policję, odzyskiwaniem kasy itp. Jak się już swoje odczekało to moim zdaniem warto brać sprzęt w zaakceptowanej cenie. A jak się liczy na szybką dostawę to nie ten sklep.
Komentarz