używany canon eos 5d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Zamieszczone przez takpoprostu
    Jest możliwość sprawdzenia przed odbiorem w UPS'?
    Nie. Najpierw płacisz, następnie kwitujesz odbiór i dopiero wtedy sprawdzasz. Żaden kurier nie pozwoli otworzyć paczki przed zapłatą i potwierdzeniem odbioru (chyba że jest wykupiona opcja sprawdzenia zawartości przed uregulowaniem należności).
    EOS + Speedlite

Komentarz

• MM-architekci
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2227

tez nie rozumiem po co zakryl numer , jakbys go mial to przynajmniej wiesz co i jak z paczka , wiec popros o nr nadania , koles poki co wykreca sie i faktycznie dziwne to to
      no comment...

Komentarz

• Parteq
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1159

Dziwne. Nr nadania nie ma nic do kasy.
        Wrecz powinna mu zalezec na track'u zebys sobie sprawdzal gdzie jest paczka.

Nie plac, dowiedz sie czy paczka byla ubezpieczona. Ciekawe czy (jesli cos wyslal) czy to ubezpieczyl do pelnej wartosci.

Ostatnio mailowalem z wlochem odnosnie ds'a mkI za 450 funtow.
        Zdjecia ladne, ale pytalem o historie sprzetu.

Nalegal na przelew przed wysylka - obiecujac wysylke namiarow na potwierdzenie nadania itp. Dopiero przy trzecim mailu kapnalem sie ze gosci pisze caly czas o ds'ie mkIII

Zapytalem go o potwierdzenie - napisal ze ma dojscie do "taniej elektroniki we Wloszech" . Juz mi sie nie chcialo odpisywac.

Nie bez powodu sellerzy z HK nie chca wysylac do Wloch lub tylko z full ubezpieczeniem.

Uwazaj na te paczke, moze to i super trafiejka, ale jak narazie malo na to wskazuje.

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• Ernest_DLRS
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1216

Dokładnie coś tu śmierdzi, pogadaj z kurierem, że obawiasz się o wiarygodność nadawcy i koniecznie chcesz sprawdzić czy aby napewno to jest to za co płacisz.
          FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
          APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• takpoprostu
            Początki nałogu
            • 2009
            • 394

bogu dzięki że nie przelałem kolesiowi kasy... body + akcesoria 0,860 kg heh
            *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Komentarz

• Ernest_DLRS
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1216

Jak już sprawdzisz to podziel się z nami cóż to było

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• oszczepnik
                Początki nałogu
                • 2008
                • 279

A ja wrócę do tematu
                Nabyłem ostatnio 5D z oryginalnym gripem, puszka stan idealny jak z kartonu (wygląd zewnętrzny) Przebieg jakieś 18-20.000, cena 5.000. Wg mnie warto, acha dodatkowo cały osprzęt i dwie oryginalne baterie.
                pozdr
                "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Komentarz

• piast9
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3267

Moim zdaniem kant. Przed chwilą zważyłem niemal puste pudełko po moim 350D, w którym pozostały same niepotrzebne rzeczy jak wkłady ochronne, instrukcje po francusku i zulu , folijki, broszurki. Bez aparatu, ładowarki, instrukcji pl, które mam w torbie foto. I to puste pudełko po mniejszym aparacie waży 761g. Moim zdaniem komplet 5D w pudle to powinno podchodzić pod 2kg.

No i historia z zasłonięciem numeru przesyłki jakby to nie wiem jaki tajny numer był. Przecież i tak ten numer zobaczysz na paczce przed zapłatą. Byłbym mega-ostrożny.
                  650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

Zamieszczone przez Ernest_DLRS
                    ...koniecznie chcesz sprawdzić czy aby napewno to jest to za co płacisz.
                    Oczywiście masz taką możliwość ale dopiero po zapłacie. Jeżeli zawartość paczki nie będzie odpowiadała ustaleniom to kurier i tak pieniędzy nie zwróci, może co najwyżej (a i to nie jest pewne) spisać protokół szkody.
                    Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• Ernest_DLRS
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1216

Co ostatecznie zakończy się nijak

Komentarz

• takpoprostu
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 394

poczekam na paczkę, zważę na miejscu... może coś tam pokręcili z tą wagą... Jak nie będzie miała ok. 2kilo po prostu nie odbiorę.
                        A kilkakrotnie zadawałem mu pytanie jakie akcesoria ma na myśli, co jest w środku i jakoś nie mógł mi odpowiedzieć. W końcu zadałem mu twardo pytanie, to odpisał że te pudła są fabrycznie zapakowane i nie wie co jest w środku. heh... A podobno jest podbita gwarancja europejska na 2 lata... No to nie wiem jak on ją z pudełka wyciągnął skoro jest w folii szczelnie zapakowana...
                        *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Komentarz

• dariog
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 55

Kto tanio kupuje dwa razy kupuje.. niestety latwo pasc ofiara oszustow, ktorzy tylko z tego zyja, wykorzystuja odleglosc, niewiedze, naiwnosc itp. nawet jesli paczka ma 2kg to skad bedziesz wiedzial ze nie ma w niej jakies cegly lub odwaznika 2 kg

wg. mnie jesli nie masz "za duzo" o 870 euro to olej przesylke i odmow przyjecia, masz takie prawo, oszust liczy jednak na to, ze bedziesz chcial zaspokoic swoja ciekawosc i odbierzesz przesylke, niestety TYLKO Poczta-Polska ma opcje sprawdzenia zawartosci, a na kuriera nie licz bo nimy z jakiego powodu mialby ryzykowac wylotke z roboty! Wiem, ze trudno bedzie sie tobie pogodzic z mysla, ze przeszla Tobie okazja kolo nosa, jednak pomysl jak bedziesz sie czul, gdy zostaniesz nabity w butelke, w srodku moze byc i nawet 5D, przynajmniej wizualnie, nowy itp, moze to byc refubrisher, podroba z HK itp. opcji jest na tyle duzo, ze nie warto ryzykowac, PRAWDA jest taka, ze sprzedajacy nie jest instytucja charytatywna i jesli w takiej cenie jest jego zysk to zapewne pochlonie on cala te kwote))

daj znac jaka podejmiesz decyzje, jednak dobrze sie zastanow!

pozdrawiam,
                          darek

ps. w PL mozna trafic 5D w dobrym stanie w cenie 4000 - 5000 zl wiec nie warto szukac poza polska

Komentarz

• SirRoot
                            Coś już napisał
                            • 2009
                            • 70

co znaczy, podrobka z HK ? jak ja poznac O_O

Komentarz

• takpoprostu
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 394

no wlasnie co to jest ta podrobka z HK ?
                              *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Komentarz

• MM-architekci
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2227

znowu historie z palca wyssane o podrobach 5d ;]
                                no comment...

Komentarz

Pracuję...