Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tom01
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 2600

Zamieszczone przez Kolaj
    to było w czasie, kiedy uległ Pan wypadkowi
    Racja, pamiętam, że załatwiałem Pańską dostawę ze szpitala.

Zamieszczone przez Kolaj
    A drugie, trzecie, czy czwarte dno nikogo nie interesuje.
    Ale mają fundamentalne znaczenie dla sprawy. Obserwatorów interesuje tylko sensacyjka. "Nierzetelny przedsiębiorca nie oddał pieniędzy!" Dobrze brzmi, no nie? Jak do brukowca. Czy ktokolwiek z czytających zastanowił się przez chwilę, nad faktem, czy ja jako już publicznie osądzony i winny, mam takie hobby, że lubię sobie robić problemy? Sam sobie diabolicznie wymyśliłem, że teraz wyłudzę pieniądze z Pana APP, bo bardzo pragnę znaleźć się takim wątku?
    Ostatnio edytowany przez Tom01; 9315.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: [email protected]

Komentarz

• Biperek
      Uzależniony
      • 2007
      • 593

Zamieszczone przez Tom01
      Ale mają fundamentalne znaczenie dla sprawy. Obserwatorów interesuje tylko sensacyjka. "Nierzetelny przedsiębiorca nie oddał pieniędzy!" Dobrze brzmi, no nie? Jak do brukowca. Czy ktokolwiek z czytających zastanowił się przez chwilę, nad faktem, czy ja jako już publicznie osądzony i winny, mam takie hobby, że lubię sobie robić problemy? Sam sobie diabolicznie wymyśliłem, że teraz wyłudzę pieniądze z Pana APP, bo bardzo pragnę znaleźć się takim wątku?
      Znaczy co? APP jest winien faktu, że nie dostał w porę monitora, a teraz nie może odzyskać pieniędzy? Nie osądzam nikogo, zwłaszcza osób, których nie znam. Dla mnie jednak sprawa jest prosta - są pieniądze jest towar, nie ma towaru zwrot pieniędzy. Są jeszcze jakieś inne opcje? Klient płacąc zawiera umowę ze sprzedawcą i od tego momentu sprzedawca odpowiada za przebieg transakcji.
      Ostatnio edytowany przez Biperek; 9134.
      Pozdrawiam
      Marek/Biperek

Komentarz

• Tom01
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 2600

Zamieszczone przez Biperek
        Znaczy co? (...) Dla mnie jednak sprawa jest prosta
        Ale nie jest. Jakby była prosta, to by jej nie było wcale.
        Ostatnio edytowany przez Tom01; 9315.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

A ja z obu transakcji z Tom01 jestem zadowolony. Może nie miałem problemów bo bał się bana tutaj?

Drugi zakup (selekcjonowany i kalibrowany NEC 2690 WUXi) trwał trochę dłużej niż się spodziewałem, ale przyczyny opóźnienia były logiczne - ten model "wyszedł" , w zamian dostałem w tej samej cenie nowszą wersję WUXi2, do tego te NECi trudniej wyselekcjonować niż Eizo , więc nie przeszkadzał mi fakt czekania trochę dłużej na ten perfekcyjny egzemplarz - zdecydowanie warto było

Komentarz

• h4ry
            Bywalec
            • 2009
            • 155

Selekcja selekcją, decydując się na nią trzeba brać pod uwagę wydłużony czas oczekiwania. Ale nie zwracanie pieniędzy to przesada. Przy tak długim okresie czekania na zwrot pieniędzy i to w kwocie całkiem sporej dziwię się, że APP nie upomina się o odsetki z "zamrożonych pieniędzy".
            5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• Iksrat

Zamieszczone przez Vitez
              A ja z obu transakcji z Tom01 jestem zadowolony.
              A ja nie.
              Miałem jedną jedyną transakcję z Tom01 i wystarczyło.

Kilka miesięcy temu rozglądałem się za w miarę dobrym monitorem. Skontaktowałem z Tom01, który zechciał mi pomóc w wyborze odpowiedniego dla mnie monitora (za co bardzo Mu dziękuję). Stanęło na CG222W. Przed złożeniem zamówienia zapytałem o czas realizacji (włączając usługę wyselekcjonowania i kalibracji). W odpowiedzi usłyszałem, że to potrwa dwa tygodnie.

Zamówienie złożyłem 6 kwietnia, a monitor otrzymałem 13 maja.

Przebolałbym ten nieznośnie wydłużający się czas realizacji zamówienia, ale nie to jak zostałem potraktowany. Tak jak w przypadku APP inicjatywa kontaktu stała tylko po mojej stronie, to ja musiałem co tydzień dopytywać się co z monitorem i co tydzień wysłuchiwać tłumaczenia i żebym zapytał w następnym tygodniu – zapłaciłem 5 i pół tyś. zł, a zostałem potraktowany jak petent.

Dopiero w szóstym tygodniu, gdy zrezygnowałem z zamówienia i zażądałem zwrotu pieniędzy, Tom01 poprosił mnie o danie mu szansy. Dałem. I rzeczywiście tym razem monitor został dostarczony w umówionym czasie.

Być może Tom01 jest profesjonalistą w swojej dziedzinie i być może zależy mu na dostarczeniu sprzętu najlepszej jakości (pewnie tak), a na pewno nie jeden z nas ma mu wiele do zawdzięczenia za jego udzielanie się na forum - nikt mu tego nie odbierze.

Ale wiem jeszcze jedno: nic więcej już u Toma01 nie zamówię.

Przykre, bo Tom01 jest jednym z nas, ale jak pisał Kolaj: „Na zaufanie trzeba pracować długo, ale żeby je utracić, nie potrzeba wiele.”

Komentarz

• koraf
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1748

Widzę, że w końcu firma Mastif dostaje to na co zasługuje ja więcej w tej firmie nic nie kupię a kupiłem w 2008 r. eizo CG222W i kalibrator one eye a ile miałem przebojów i próśb ,dawania szans ,itp z ich strony , konkretnie od Tom 01.
                W końcu dostałem monitor po miesiącu od wpłaty pieniędzy na ich konto a kalibrator dopiero po ... trzech miesiącach :-(. Miałem otrzymać gratis za zwłokę (za to ,że naiwny zgodziłem się tak długo czekać) w postaci tableta Bamboo i oczywiście go w końcu nie dostałem . Wstyd o tym pisać ale to są fakty o firmie Mastif i Tom01.
                I tak jak opisują koledzy ja inicjowałem liczne rozmowy telefoniczne pisałem maile gdyż Mastif (Tom01) nie poczuwał się do dotrzymywania terminów i ciągle zmienianych obietnic.
                Ostatnio edytowany przez koraf; 7603.

Komentarz

• Tom01
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 2600

No dobrze Panowie, wygląda na to, że muszę kilka rzeczy diametralnie zmienić. Tymczasem pozwólcie, że pożegnam ten wątek, muszę nieco pomyśleć.

Komentarz

• Elmarqo
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 245

Proponuję już nie kopać leżącego. Każdy na podstawie tego wątku miał możliwość wyrobienia sobie sobie opinii o firmie i jej podejściu do biznesu. Ze względu na olbrzymią wiedzę Toma01 i jego chęć niesienia pomocy nam wszystkim, dajmy mu czas na przemyślenia i zajęcia stanowiska.
                    mareksliwinski.pl

Komentarz

• KEYZOR
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 62

Witam;

przedewszystkim chcialem sie przywitac bo to moj pierwszy post na forum.

Natomiast wracajac do tematu musze powiedziec ze mialem podobna sytuacje otoz zamowilem u Tomka uzywany monitor (ogloszenie wisialo w forumowej gieldzie). Zamowienie oraz pieniadze wplacilem na poczatku grudnia i umowilem sie, ze monitor ma byc dostarczony do swiat. Kilka dni przed wigilia zostalem poproszony o przesuniecie terminu wysylki na pierwszy dzien po swietach, z tego co mowil Tomek byl problem z zapakowaniem. Zgodzilem sie niechetnie, natomiast po chwili odebralem 2 telefon w ktorym zostalem przeproszony za zamieszanie i poinformowany ze monitor bedzie w terminie. Monitor byl u mnie 21 grudnia. Byl to moj pierwszy zakup z przedplata na konto i z realizacji calej transakcji jestem bardzo zadowolony.

Tak wiec licze ze Tom sie szybko zrehabilituje.

Pozdrawiam

Komentarz

• dunhil
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 35

Zamieszczone przez Tom01
                        Prawda jest taka, że mnie zdecydowanie za mało płacą za pracę niemal na okrągło, wrzody na żołądku i stres związany z każdą ryzykowną transakcją.
                        A coż to za tłumaczenie? Możesz zmienić pracę.
                        Zamieszczone przez Tom01
                        miałem prawie równo rok temu poważny wypadek i sporo mi się poprzestawiało w mózgownicy. Z pamięcią też.
                        A, już rozumiem.

Komentarz

• APP
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 664

Informuję wszystkich zainteresowanych, że w dniu dzisiejszym (13.08.2009) sprawa feralnego dla mnie Eizo S2431, która stała się przyczyną założenia tego wątku, została polubownie zakończona -otrzymałem od ZPK Mastiff (Tom01) przelew na kwotę obejmującą pozostałą część należności wraz z odsetkami.
                          Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• Kolaj
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3293

Uff, zamknąć wątek, zapomnieć, potraktować jako wypadek przy pracy.

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez Kolaj
                              Uff, zamknąć wątek, zapomnieć, potraktować jako wypadek przy pracy.
                              A po co zamykać?
                              A jak komuś znowu jakaś transakcja z Tom01 nie wyjdzie to otwierać/łączyć/zamykać nowy i kierować do tego?
                              A po rozwiązaniu sprawy znowu zamknąć? A potem kolejny się znajdzie to znowu otwierać?

Naprawdę nie rozumiem "parcia na zamykanie" gdy indywidualnej osobie się problem rozwiąże...
                              Trzeba patrzeć przyszłościowo - nie można odgórnie zakładać, że taka sytuacja się nie powtórzy a nie ma sensu mieć w przyszłości kilku wątków na ten sam/podobny temat .

Komentarz

• Kolaj
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 3293

Bo jestem przekonany, że ta niemiła przygoda to ZAMKNIĘTY epizod, co najwyżej rozdział. Nieważne. Pa!

Komentarz

Pracuję...