UWAGA NIEUCZCIWY SPRZEDAWCA - paczka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jago
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1503

Zamieszczone przez liquidsound
    Belkot, w zyciu nie pojechal bym w ciemno 300km nie dzwoniac wczesniej do sprzedajacego.....
    W ciemno to ja mogę wejść w pokerze ......... ale w nie w 300 km

Zamieszczone przez tpop
    moze juz najwyzszy czas na zamkniecie? .......
    Chyba tak
    Ostatnio edytowany przez Jago; 16499. Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez tpop
      moze juz najwyzszy czas na zamkniecie? Plącze sie tylko niepotrzebnie w "Nowych Postach".
      Wystarczy nie klikać. Samonaprowadzającą się myszkę masz czy co?

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Zamieszczone przez liquidsound
        Belkot, w zyciu nie pojechal bym w ciemno 300km nie dzwoniac wczesniej do sprzedajacego. Nie widze winy kolegi paczki.
        Może najwyższy czas na lekarza od oczu?
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez pank
          Może najwyższy czas na lekarza od oczu?
          A mógłbym prosić o nie trollowanie, tym bardziej personalne? Z góry dziękuję .

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Ale jakie trollowanie? Jeżeli ktoś nie widzi nic złego w tym że sprzedający się umawia na sprzedaż, po drodze rozmyśla i nie informuje o tym kupującego, nonszalancko podchodząc do transakcji to chyba ewidentnie spartolił sprawę. I nie mam na myśli kwestii prawnej, ale zwykłej, ludzkiej przyzwoitości i odpowiedzialności za słowa.
            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez pank
              Ale jakie trollowanie? Jeżeli ktoś nie widzi nic złego w tym że sprzedający się umawia na sprzedaż, po drodze rozmyśla i nie informuje o tym kupującego, nonszalancko podchodząc do transakcji to chyba ewidentnie spartolił sprawę. I nie mam na myśli kwestii prawnej, ale zwykłej, ludzkiej przyzwoitości i odpowiedzialności za słowa.
              Sugerowanie komuś by udał się do lekarza, i to jeszcze w formie jakiej ty użyłeś, nie jest przejawem wysokiej kultury konwersacji. Nie rób tak więcej, proszę. EOT.

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Błagam, zwrot "iść do lekarza od oczu" jest zapożyczeniem z "Misia" szeroko znanym i użytym specjalnie z racji swej żartobliwości.

Komentarz

• bebesky
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1231

Zamieszczone przez pank
                  to ja sobie kupię okulary gdyż moim zdaniem obaj panowie nie popisali się i obaj są na równi winni zaistniałej sytuacji. Źle ustalili terminy spotkania bo podali dwa terminy. Jeden olał pierwszy termin - drugi olał drugi termin - czyli remis

Kupiec - gdyby poważnie potraktował sprawę i gdyby mu zależało pojechał by pierwszego dnia i cieszył się z zakupu. Gdyby zamiast jechać "w ciemno" pojechał po kontakcie telefonicznym - nie stracił by pieniędzy na paliwo.

Sprzedający - gdyby poinformował o zmianie zamiaru to .nie byłby szkalowany. Mógł nie umawiać się na więcej jak jeden termin wtedy też nie doszłoby do tej sytuacji.

Nieprzewidziane przypadki się zdarzają, o niektórych rzeczach czy spotkaniach można zapomnieć lub można mieć ważniejsze rzeczy które wynikły nagle i nie były możliwe do przewidzenia. Natomiast szkalowanie kogoś po przeprosinach i wyjaśnieniu sprawy (nawet gdyby wyjaśnienie wydawało się nieprawdopodobne) nie jest dobrym rozwiązaniem.
                  Osobiście z żadnym z tych panów nie chciałbym robić interesów.

a używanie maila jako medium do dogadywania terminu nieodległego spotkania to niestety nieporozumienie. U mnie w pracy mail z biurka na biurko potrafił kiedyś "iść" dwa dni - wolniej niż pocztą.

Komentarz

• pank
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1502

Ale ja nie napisałem że wg mnie wina jest jednostronna. Napisałem tylko że dziwię się opiniom że sprzedający nie ma sobie nic do zarzucania. Kupujący również wykazał się sporą nonszalancją jadąc 150 km nie upewniwszy się że ma po co jechać.

Komentarz

• Jago
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1503

Obie strony zachowują się teraz jak bajkowe koziołki na kładce - wina jest dwustronna.

Komentarz

• Jago
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1503

Zamieszczone przez airborne
                        pytanie, ktora strona nie dotrzymala slowa?
                        Pewnej "rzetelności handlowej" nie dotrzymały obydwie strony. A teraz wzajemne obwinianie się raczej nie ma sensu.

Komentarz

Pracuję...