Zdjęcia przez internet

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iREM
    Uzależniony
    • 2005
    • 951

Zamieszczone przez Tomasz1972
    Mój mat to typowy półmat ( luster )
    ok, ale jaki ma wzorek? :-) krateczka, gładki czy maleńkie nieregularne kropeczki? :-)
    I jeszcze drugie pytanie - rozumiem że robicie też bez korekty, co mi odpowiada, a jaki profil? Macie jakiś własny czy sRGB?
    Ostatnio edytowany przez iREM; 3293.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Zamieszczone przez iREM
      ok, ale jaki ma wzorek? :-) krateczka, gładki czy maleńkie nieregularne kropeczki? :-)
      I jeszcze drugie pytanie - rozumiem że robicie też bez korekty, co mi odpowiada, a jaki profil? Macie jakiś własny czy sRGB?
      maleńkie nieregularne kropeczki

Oczywiście robimy bez korekty, maszyna jest oprofilowana, a foty należy dostarczać jako sRGB.

Komentarz

• iREM
        Uzależniony
        • 2005
        • 951

Oczywiście robimy bez korekty, maszyna jest oprofilowana, a foty należy dostarczać jako sRGB.
        I to mnie satysfakcjonuje. Przy najbliższej okazji się zdecyduję :-)
        Wszystko można zrobić lepiej.
        www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• rauf
          Początki nałogu
          • 2008
          • 371

A gdzie można zrobić foto album/książkę z terminem na przed wigilię? Jakość jak najlepsza do 100 zdjęć, format hm...wystarczy A4? Cena, jak to w kryzysie, nie gra roli ...

A co :wink:
          papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

A gdzie ten profil ?
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Zamieszczone przez krzychu
              a gdzie ten profil ?
              501897778

Komentarz

• an_zak
                Początki nałogu
                • 2006
                • 427

Jeszcze coś ode mnie. U Tomasza1972 zamawiam od ponad roku, właściwie wszystkie dostępne formaty ze wskazaniem na 21x30, całości w jak najlepszym porządku, do żadnej z setek odbitek nie mam zastrzeżeń. A analog prosto z kliszy powiększony do A4 to po prostu poezja

Komentarz

• TomS
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 880

Ja także robię u Tomka. Zawsze mam pewność że wszystko będzie ok i nie muszę się martwić. Do formatu 15x21 nie mam żadnych zastrzeżeń.

Komentarz

• Biperek
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 593

Czy wysyłacie zdjęcia do Tomasza online, czy na nośnikach? Ostatnio skorzystałem z programu FotoSender i nieco się zdziwiłem, bo odbitki okazały się gorsze niż zrobione w tym samym labie kilka dni wcześniej, ale zaniesione na pendrive.
                    Pozdrawiam
                    Marek/Biperek

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez Biperek
                      odbitki okazały się gorsze niż zrobione w tym samym labie kilka dni wcześniej, ale zaniesione na pendrive.
                      Możesz rozwinąć słowo 'zaniesione' ?
                      Bo Augustów a Ząbkowice Śląskie to tak... cała Polska praktycznie do przejechania by coś "zanieść" .

Komentarz

• Biperek
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 593

Zamieszczone przez Vitez
                        Możesz rozwinąć słowo 'zaniesione' ?
                        Bo Augustów a Ząbkowice Śląskie to tak... cała Polska praktycznie do przejechania by coś "zanieść" .
                        No może ktoś przecież zrobić to w moim imieniu, odbitek przecież też nie odbiorę osobiście. Jest sporo firm, które się tym zajmują, chociażby Poczta Polska.
                        Przecież nie napisałem, że korzystałem z usług Tomasza. Odbitki robiłem znacznie bliżej domu i za pierwszym razem udałem się do labu osobiście zanosząc pliki do wywołania. Chcąc wywołać (między innymi) te same zdjęcia jeszcze raz, wysłałem je online posługując się FotoSenderem. Odbierając odbitki się nieco zdziwiłem, bo niby zdjęcia te same, ale niestety już nie takie same. Stąd moje pytanie, jak wysyłaliście pliki - pocztą na jakimś nośniku, czy online za pomocą programu, którym posługuje się firma naszego forumowego kolegi? Chętnie skorzystam z usług polecanego labu, chcę się dowiedzieć jak uzyskać optymalny efekt i stać się kolejnym zadowolonym klientem.
                        Pozdrawiam
                        Marek/Biperek

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1709

Ja wysyłałem wcześniej Tomkowi fotki na ftp, teraz używam loadera bo jest szybciej, a jakość praktycznie ta sama - ja jestem z jakości i wierności zdjęć od Tomka bardzo zadowolony, a należę raczej do osób czepialskich
                          Ostatnio edytowany przez Tomasz Urbanowicz; 458.

[email protected]

Komentarz

• justanimage
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 237

2. Jaka jest natywna rozdzielczość dla poszczególnych wielkości odbitek? Najlepiej nie w dpi tylko po prostu:

10x15cm - XXXXxYYYY

Nie wiem W metodzie, którą naświetlam pliki nie da się tego określić. Rozdzielczość jest różna dla różnych formatów.
                            Plik dla każdego formatu jest naświetlany tak samo, natomiast rozmiar zmieniany jest przez obiektyw ( zoom ).
                            Nie rozumiem tego.
                            Nie wiesz jaka jest rozdzielczosc w pikselach np przy 10x15cm?
                            Jak to mozliwe?
                            Co ma zrobić ktos kto chce dobrze przygotowac plik, tak aby maszyna go potem nie musiala przeskalować?
                            600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Komentarz

• Tomasz1972
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3042

Zamieszczone przez justanimage
                              Nie rozumiem tego.
                              Nie wiesz jaka jest rozdzielczosc w pikselach np przy 10x15cm?
                              Jak to mozliwe?
                              Co ma zrobić ktos kto chce dobrze przygotowac plik, tak aby maszyna go potem nie musiala przeskalować?
                              Możliwe
                              Maszyny i tak przeskalowują, czy tego chcesz czy nie chcesz.

Komentarz

• młodaa

Gdzie obecnie najlepiej zrobić odbitki on-line ?

Komentarz

Pracuję...