Zdjęcia przez internet

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vader
    • 2008
    • 3

Zdjęcia przez internet

Witam wszystkich kanonierów.
    Od długiego czasu przeglądam forum, zarejestrowałem sie i mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi.
    Zbliżają się Święta i żona zażyczyla sobie zdjęć dla babci, ciotki itd..
    Znajomy polecił mi serwis fotobajka.pl , jednak jakoś mnie nie do końca przekonał, a zależy mi na wysokiej jakości.
    Czy korzystał ktoś już z tego laba ?
    Ceny mają wysokie, ale mają akurat promocję więc chcę się załapać.
  • takisefotograf

Co prawda fotobajki nie znam ale z czystym sumieniem mogę Ci polecić http://www.diprint.pl .Szybko,tanio i wysokiej jakości odbitki i ... nie jestem pracownikiem tej firmy

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1709

Ja gorąco polecam fotobajkę (Tomasz1972). Lab kalibruje sam, a posiada dużą wiedzę na ten temat, stąd zdjęcia z Tomka labu są baardzo zbliżone do tych na monitorze (poda warunkiem skalibrowanego monitora ), czego nie można powiedzieć o większości labów...
      Ostatnio edytowany przez Tomasz Urbanowicz; 458.

[email protected]

Komentarz

• robgr85
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1719

polecam fotolab ankara:

Drukujemy z pasją: ulotki, plakaty, druki UV, katalogi i więcej. Sprawdź ofertę RadoPrint – Gdańsk.
        Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• dj_zibi
          Uzależniony
          • 2007
          • 541

Dokładnie polecam rówież Fotobajkę.
          Moja strona

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Wysyłaj śmiało.
            Ja korzystam wyłącznie z usług Fotobajki.
            Zdjęcia od Tomasza są zawsze takie jak być powinny, na setki zamówionych u niego odbitek nie miałem zastrzeżeń do ani jednej.
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Jakieś 3-4 tyg temu Tomasz1972 nie odpisał mi na pytanie privem o odbitki, więc skorzystałem z Fotonetu a raz wcześniej brałem z Fotobajki.
              No cóż... nie będę się rozwodził nad Fotonetem (w skrócie: zepsuli cz-b, poucinali 15x21, przy reklamacji 15x21 nie trzymały wymiarów i miały zepsute kolory), tylko przy następnej porcji będę męczył Tomasza aż odpisze , bez eksperymentowania.

Komentarz

• michalab
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1580

A ja do fotonetu nie mam zastrzeżeń. Cz-b tam nie robiłem (robię sam), wymiary sam poprzycinałem, tak aby ograniczyć możliwości kombinacji w labie (robiłem tylko 15x21), a kolory nie są zepsute - chyba może mieć znaczenie, który z ich labów się wybierze.
                Zapraszam

Komentarz

• vader
                  • 2008
                  • 3

Dziękuję za opinie. Wysyłam:-) W końcu 50% drogą nie chodzi :-)

Komentarz

• Tomasz1972
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3042

Zamieszczone przez vader
                    Dziękuję za opinie. Wysyłam:-) W końcu 50% drogą nie chodzi :-)
                    Promocja 50% rabatu jest dla klientów lokalnych
                    Dla forumowiczów jest inny cennik http://www.canon-board.info/showthread.php?t=41151

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

Tomek, skoro pojawił się wątek o Twoich odbitkach, to mam dwa pytanka, a ponieważ być może ktoś jeszcze będzie zainteresowany, to pozwalam sobie na publiczne ich zadanie

1. Loader przed wysłaniem fotek dokonuje ich zmniejszenia. Przynajmniej zmienia się waga. Nie wiem, czy przekłada się to na rozdzielczość czy na stopień kompresji. Możesz coś napisać na ten temat?

2. Jaka jest natywna rozdzielczość dla poszczególnych wielkości odbitek? Najlepiej nie w dpi tylko po prostu:

10x15cm - XXXXxYYYY
                      ...

A przy okazji to dołączam się do fanów Fotobajki. Korzystałem 2-3 razy, zawsze było ekspresowe tempo i bardzo dobra jakość. A wczoraj wysłałem kolejne zlecenie i już otrzymałem potwierdzenie, że zlecenie zostało zamknięte Brakuje mi tylko większych formatów.

Komentarz

• Tomasz1972
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3042

Zamieszczone przez Kolaj
                        Tomek, skoro pojawił się wątek o Twoich odbitkach, to mam dwa pytanka, a ponieważ być może ktoś jeszcze będzie zainteresowany, to pozwalam sobie na publiczne ich zadanie

1. Loader przed wysłaniem fotek dokonuje ich zmniejszenia. Przynajmniej zmienia się waga. Nie wiem, czy przekłada się to na rozdzielczość czy na stopień kompresji. Możesz coś napisać na ten temat?
                        Program zmniejsza foty do : rozmiar/300dpi ( tak mam ustawione- wyeksperymentowane)
                        Różnica pomiędzy oryginałem a zapisem przez program jest pomijalna.
                        ( Tomasz Urbanowicz też miał obawy, że program zrobi !%$#$$ ze zdjęć i się przekonał że jest OK )
                        2. Jaka jest natywna rozdzielczość dla poszczególnych wielkości odbitek? Najlepiej nie w dpi tylko po prostu:

10x15cm - XXXXxYYYY
                        ...
                        .
                        Nie wiem W metodzie, którą naświetlam pliki nie da się tego określić. Rozdzielczość jest różna dla różnych formatów.
                        Plik dla każdego formatu jest naświetlany tak samo, natomiast rozmiar zmieniany jest przez obiektyw ( zoom ).

Komentarz

• vader
                          • 2008
                          • 3

Właśnie wróciłem z poczty i jestem w szoku
                          Pełna rewelka
                          Szybko
                          Tanio
                          Profesjonalnie

Komentarz

• iREM
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 951

Zamieszczone przez Tomasz1972
                            Program zmniejsza foty do : rozmiar/300dpi ( tak mam ustawione- wyeksperymentowane)
                            Różnica pomiędzy oryginałem a zapisem przez program jest pomijalna.
                            ( Tomasz Urbanowicz też miał obawy, że program zrobi !%$#$$ ze zdjęć i się przekonał że jest OK )
                            Nie wiem W metodzie, którą naświetlam pliki nie da się tego określić. Rozdzielczość jest różna dla różnych formatów.
                            Plik dla każdego formatu jest naświetlany tak samo, natomiast rozmiar zmieniany jest przez obiektyw ( zoom ).
                            To ja mam pytanie o matt. Jakiego typu to jest matt. Pytam dlatego, że konkurencyjna Ankara miała kiedyś piękny półmat o strukturze rastra stochastycznego a teraz (ponoć na życzenie klientów) jest matt o strukturze kratki ustawionej pod kątem 45 stopni, która dość poważnie pochłania światło i odbitki są ok, ale tylko w mocno powiększonym formacie. Przy A5 już są tendencje do pożerania detali, zwłaszcza w cieniach. Z kolei inna firma z Gdańska ma idealnie gładki matt, ale mają problemy z trzymaniem kolorów. Sorry, za przynudzanie, ale jak u Was wygląda papier matowy?
                            Wszystko można zrobić lepiej.
                            www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Tomasz1972
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3042

Zamieszczone przez iREM
                              To ja mam pytanie o matt. Jakiego typu to jest matt. Pytam dlatego, że konkurencyjna Ankara miała kiedyś piękny półmat o strukturze rastra stochastycznego a teraz (ponoć na życzenie klientów) jest matt o strukturze kratki ustawionej pod kątem 45 stopni, która dość poważnie pochłania światło i odbitki są ok, ale tylko w mocno powiększonym formacie. Przy A5 już są tendencje do pożerania detali, zwłaszcza w cieniach. Z kolei inna firma z Gdańska ma idealnie gładki matt, ale mają problemy z trzymaniem kolorów. Sorry, za przynudzanie, ale jak u Was wygląda papier matowy?
                              Mój mat to typowy półmat ( luster )

Komentarz

Pracuję...