Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
gdzie polecacie kupowac takie rzeczy jak statywy, parasolki i inne niezbedne fanty........ ewentualne lampy - to w Polsce[gwarancja jakby co] ale rozne inne, cos co sie nie moze "zepsuc"? moze macie jakies sugestie w tej kwestii?
z Chin czy HK oplata pocztowa dla pojedynczych rzeczy jest rowna wartosci na parasolki
gdzie kupiliscie [kupujecie] swoje wyposarzenie? prosze o informacje?????
jest sklep z wypozarzeniem na allegro: fripers, czy polecacie, maja dosc duzo towaru a i ceny porownywale do tych z ebay-a [tz rzecz + przesylka]?
MARKO FLASH to długoletnie doświadczenie w branży foto oraz wysokiej jakości sprzęt oświetleniowy do studia fotograficznego, od 1989 roku produkcją studyjnych lamp błyskowych i osprzętem do wyposażenia studiów systemy zawieszenia i sterowania teł
1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
Nie określiłeś się co chcesz focić. Bo na chińskich wynalazkach można focić dziewczynę ale ślubu bym się nie odważył.Albo coś bardziej komercyjnego-"żywego".Bo działanie tych lamp czasmi jest nieprzewidywalne. A jedno zwalone zlecenie zrobi więcej złego niż 10 dobrych świetnie wykonanych prac.
1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
Oferujemy niemiecką precyzję i niezawodność w oświetleniu studyjnym, które od 1963 roku inspiruje twórców do realizacji ich wizji i projektów. Poznaj naszą ofertę Profesjonalne oświetlenie studyjne z Niemiec od 1963 roku Oferujemy najwyższej jakości sprzęt oświetleniowy, który od ponad pół wieku wspiera profesjonalistów w realizacji ich kreatywnych projektów. Nasza firma opiera się na precyzji, niezawodności
Świetny sprzet, swietna obsługa, bardzo dobry servis, swietna dbałosc o klienta, np dostałem zaproszenie na prezentacje nowych modeli, oczywiscie zjawiłem sie, na miejscu czekała mnie miła niespodzianka w postaci bardzo fajnego gratisu od firmy, zostawiłem tam sporo $$ ale warto, jesli ktos uzywa studia codziennie nie tylko do focenia legitymacji to polecam jak najbardziej, wczesniej pracowałem na funsportach i szczerze tez nie mozna nazekac, lampy nie miały takiej wytrzymałosci i trzeba było słac na servis ale na poczatek wystarczały w zupełnosci, sam servis oraz podejscie do klienta bez zastrzezen, moi znajomi równiez równiez bardzo sobie chwala bowensa - za swietny stosunek ceny do jakosci, jesli kupujesz sporo sprzetu to dzwon do przedstawiciela i stanowczo negocjuj bo z oficjalnych cen da sie jeszcze cos urwac
Parasolki, blendy, statywy i softboxy spokojnie można kupować od importerów z chin, jakość sprzętu "firmowego" jest podobna... linki do sklepów już koledzy podali, dodam jeszcze niezawodny sklep w którym ja kupuję www.afe.pl przy większym zamówieniu dają fajny rabat. Jeśli chodzi o lampy to z "chińczyków" polecam quantuum, testowałem różne funsporty, fightery ale są raczej miernej jakości. Quantuumy kosztują niewiele więcej i warto dodać te parę złociszy.
Olej alledrogo i ebay, większość tych co się tam wystawia prowadzi normalne sklepy internetowe i "realne" gdzie kupisz ten sam towar taniej (używając jedynie minimalnej perswazji Ne ebayu doliczają spore koszty transportu od sztuki więc można się naciąć.
Parasolki i softy mozna zakupic w funsporcie albo w Quantuum , jakosc bardzo oki a ceny sporo mniejsze....jesli chodzi o lampy to najlepiej odrazu brac markowy sprzet.
....jesli chodzi o lampy to najlepiej odrazu brac markowy sprzet.
Pzdr.
i tak i nie Jakis czas temu (3 lata?) kupiłem lampy chińskie do nauki, pracy z oświetleniem studyjnym, z założeniem , że po roku i tak będę musiał je wymienić.
Jak narazie nic się z nimi nie dzieje więc nie wymieniam, a używałem ich w bardzo skrajnych warunkach bo od -12C do +30C. Stwierdziłem , że wymienię je na coś lepszego jak umrą śmiercią naturalną, a póki co niech działają i przynoszą zyski.
Komentarz