Serwis Canona w Berlinie - gdzie i jak szybko.

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • airhead
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2495

jakby coś, to chętnie jeszcze pomogę w tłumaczeniu korespondencji
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• C80
      Uzależniony
      • 2007
      • 855

Zamieszczone przez Oculus
      Miałem też obiektyw kolegi do wyjustowania. Stwierdzili, że takie rzeczy to nie oni i dali karteczkę z adresem do jakiegoś głównego serwisu.
      Dziwne, mi kilka miesięcy temu zestroili obiektyw z aparatem w ciągu tygodnia. Obiektyw na gwarancji.
      [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• qa01zwsx
        • 2008
        • 13

Mi łaskawie dzis odpisali, ze aparat zrobiony i ze gwarancja nie obejmuje czyszczenia aparatu. Pomineli w opisie jeden z obiektywow. Napisałem czy zrobili i jego, po godz. odpisali ze wszystko zrobione nawet czyszczenie. Żeby bylo ciekawiej odpisują mi łamanym angielskim i czasem musze sie domyślać o co mogło im chodzić:-). Jutro odbieram, zobaczmy czy zrobili czy nie.

Komentarz

• zmaku
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 24

Czy ktoś się orientuje, ile serwis w Berlinie życzy sobie za wyczyszczenie matrycy i czy po wcześniejszym umówieniu są w stanie zrobić to w jeden dzień?
          Pozdrawiam, Zmaku.
          Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów

Komentarz

• Oculus
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 18

Kolego airhead, cos dla Ciebie Kolejny mail w nieznanym mi języku. Będe wdzięczny za przetłumaczenie. Podejrzewam, że już zrobili aparat i mam odebrać płacąc skromne 428 euro.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez zmaku
            Czy ktoś się orientuje, ile serwis w Berlinie życzy sobie za wyczyszczenie matrycy i czy po wcześniejszym umówieniu są w stanie zrobić to w jeden dzień?
            Pewnie można, ale jak nie zadzwonisz, to sie nie przekonasz.
            Ostatnio edytowany przez Oculus; 12013. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• airhead
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2495

tak, jeszcze musisz mieć zaświadczenie, że sprzęt zdawałeś
              a te pieniążki musisz mieć gotówką (krzyczą tymi wielkimi literami, że maszynka do kart im się zepsuła)
              Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
              Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• Oculus
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 18

Dziękuje kolego.

Komentarz

• dariog
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 55

Zamieszczone przez zmaku
                  Witam,

czyszczenie matrycy, to koszt 86 euro o ile dobrze pamietam, bedzie ciezko aby zrobili od reki w ciagu jednego dnia, chyba ze zadzwonisz i ktos sie na to zgodzi za nim przyjedziesz, standardowo tego nie robia, jest tam mily technik Pappert (jesli czegos nie przekrecilem) i byc moze on by sie na to zgodzil

pozdrawiam serdecznie,
                  dariog

ps. mowie oczywiscie o serwisie:

ps. jest mozliwosc wyczyszczenia za darmo lub za duzo mniejsza kwote, taki przywilej maja czlonkowie CPS (jednak aby nim zostac trzeba miec co najmniej 2 profesjonalne body serii 1D 1Ds i 3 szkla L oraz odprowadzac skladki czlonkowskie)

wiecej info:

http://www.canon.de/canon_cps/
                  Ostatnio edytowany przez dariog; 3673.

Komentarz

• C80
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 855

Gdyby kogoś interesował koszt wymiany migawki i strojenia aparatu to koszt wynosi 220,15€. Z czego kosz materiałów to 41€ (+VAT).

I druga kwestia, Berlin płatności przyjmuje tylko gotówką.

I trzecia, wreszcie pracują dwie kobiety mówiące po angielsku. Rok temu tylko jedna mówiła "po ludzku".

Komentarz

• mrek
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 331

Zamieszczone przez C80
                      Gdyby kogoś interesował koszt wymiany migawki i strojenia aparatu to koszt wynosi 220,15€. Z czego kosz materiałów to 41€ (+VAT).

I druga kwestia, Berlin płatności przyjmuje tylko gotówką.

I trzecia, wreszcie pracują dwie kobiety mówiące po angielsku. Rok temu tylko jedna mówiła "po ludzku".
                      który to był korpus?
                      Wybieram się właśnie do Berlina z moja cyfra (migawka, kalibracja dwóch szkieł)
                      Pozdrawiam
                      Marek
                      -----------
                      canon user

Komentarz

• C80
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 855

40d...

Komentarz

• darogryf
                          Dopiero zaczyna
                          • 2010
                          • 15

Witam
                          Wybieram się z moim sprzętem do serwisu Canona w Berlinie. Czy jest chętna osoba na wycieczkę. Koszty biorę na siebie. Chciałbym tylko jednego - pomocy w dogadaniu się na miejscu. Wyjazd z Gryfina i okolic i najlepiej jak najszybciej bo gwarancja się kończy.
                          "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien, co do tej pierwszej."
                          Albert Einstein

Komentarz

• tomdz
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 637

Wiecie może, czy do jazdy (samochodem) po Berlinie potrzeba wykupić jakiś bilecik?
                            Body, stałki, zoomik

Komentarz

• betinus
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 113

W samym centrum obowiązuje strefa ekologiczna i bez zielonej winietki raczej bym nie wjeżdżał... Koszt takiej winietki na miejscu w stacji TUV coś koło 5-10EUR (na stałe) w polsce koło 100zł i trwa to około tygodnia, w DE od ręki.
                              Benzyniaki dostają wszystkie zieloną plakietkę, natomiast Diesle chyba tylko spełniające normę EURO3 lub wyprodukowane po 2007

Więcej szczegółów tutaj: http://www.umweltzone.pl/
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              co do szczegółów to akurat w Berlinie linię strefy ekologicznej wyznacza linia kolejki S-Bahn. Mandat za wjazd do strefy to o ile dobrze pamiętam 40EUR.

I jak teraz tak zaglądam pod powyższy link, to tam jest podane, że mogą wjechać zółte i zielone plakietki, ale jak byłem miesiąc temu to wydawało mi się że na znakach była już tylko zielona plakietka....
                              Tu jest jeszcze pdf informacyjny dla Berlina: http://www.berlin.de/sen/umwelt/luft...teninfo_pl.pdf
                              Ostatnio edytowany przez betinus; 3180. Powód: Automerged Doublepost
                              sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Komentarz

• darogryf
                                Dopiero zaczyna
                                • 2010
                                • 15

Naklejki obowiązują zielone i żółte. Tydzień temu otrzymałem żółtą w stacji TUV razem z informacją, iż mój samochód może przebywać w strefie bez problemów do końca roku. Potem muszę się dowiedzieć czy nadal mogę na nią wjechać.
                                Serwis nie znajduje się w tej strefie, więc jak ktoś chce dojechać do niego to można ją pominąć. Dzisiaj właśnie odebrałem sprzęt i przy okazji pojeździłem po centrum i żaden policjant nie robił mi problemów.
                                "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien, co do tej pierwszej."
                                Albert Einstein

Komentarz

Pracuję...