jakby coś, to chętnie jeszcze pomogę w tłumaczeniu korespondencji
Serwis Canona w Berlinie - gdzie i jak szybko.
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
Mi łaskawie dzis odpisali, ze aparat zrobiony i ze gwarancja nie obejmuje czyszczenia aparatu. Pomineli w opisie jeden z obiektywow. Napisałem czy zrobili i jego, po godz. odpisali ze wszystko zrobione nawet czyszczenie. Żeby bylo ciekawiej odpisują mi łamanym angielskim i czasem musze sie domyślać o co mogło im chodzić:-). Jutro odbieram, zobaczmy czy zrobili czy nie.Komentarz
-
Czy ktoś się orientuje, ile serwis w Berlinie życzy sobie za wyczyszczenie matrycy i czy po wcześniejszym umówieniu są w stanie zrobić to w jeden dzień?Pozdrawiam, Zmaku.
Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratówKomentarz
-
Kolego airhead, cos dla Ciebie
Kolejny mail w nieznanym mi języku. Będe wdzięczny za przetłumaczenie. Podejrzewam, że już zrobili aparat i mam odebrać płacąc skromne 428 euro.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pewnie można, ale jak nie zadzwonisz, to sie nie przekonasz.Komentarz
-
tak, jeszcze musisz mieć zaświadczenie, że sprzęt zdawałeś
a te pieniążki musisz mieć gotówką (krzyczą tymi wielkimi literami, że maszynka do kart im się zepsuła)Komentarz
-
-
Witam,
czyszczenie matrycy, to koszt 86 euro o ile dobrze pamietam, bedzie ciezko aby zrobili od reki w ciagu jednego dnia, chyba ze zadzwonisz i ktos sie na to zgodzi za nim przyjedziesz, standardowo tego nie robia, jest tam mily technik Pappert (jesli czegos nie przekrecilem) i byc moze on by sie na to zgodzil
pozdrawiam serdecznie,
dariog
ps. mowie oczywiscie o serwisie:
ps. jest mozliwosc wyczyszczenia za darmo lub za duzo mniejsza kwote, taki przywilej maja czlonkowie CPS (jednak aby nim zostac trzeba miec co najmniej 2 profesjonalne body serii 1D 1Ds i 3 szkla L oraz odprowadzac skladki czlonkowskie)
wiecej info:
http://www.canon.de/canon_cps/Ostatnio edytowany przez dariog; 3673.______________
I druga kwestia, Berlin płatności przyjmuje tylko gotówką.
I trzecia, wreszcie pracują dwie kobiety mówiące po angielsku. Rok temu tylko jedna mówiła "po ludzku".Komentarz
-
który to był korpus?Gdyby kogoś interesował koszt wymiany migawki i strojenia aparatu to koszt wynosi 220,15€. Z czego kosz materiałów to 41€ (+VAT).
I druga kwestia, Berlin płatności przyjmuje tylko gotówką.
I trzecia, wreszcie pracują dwie kobiety mówiące po angielsku. Rok temu tylko jedna mówiła "po ludzku".
Wybieram się właśnie do Berlina z moja cyfra (migawka, kalibracja dwóch szkieł)Pozdrawiam
Marek
-----------
canon user
Komentarz
-
-
Witam
Wybieram się z moim sprzętem do serwisu Canona w Berlinie. Czy jest chętna osoba na wycieczkę. Koszty biorę na siebie. Chciałbym tylko jednego - pomocy w dogadaniu się na miejscu. Wyjazd z Gryfina i okolic i najlepiej jak najszybciej bo gwarancja się kończy."Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien, co do tej pierwszej."
Albert EinsteinKomentarz
-
Wiecie może, czy do jazdy (samochodem) po Berlinie potrzeba wykupić jakiś bilecik?Body, stałki, zoomikKomentarz
-
W samym centrum obowiązuje strefa ekologiczna i bez zielonej winietki raczej bym nie wjeżdżał... Koszt takiej winietki na miejscu w stacji TUV coś koło 5-10EUR (na stałe) w polsce koło 100zł i trwa to około tygodnia, w DE od ręki.
Benzyniaki dostają wszystkie zieloną plakietkę, natomiast Diesle chyba tylko spełniające normę EURO3 lub wyprodukowane po 2007
Więcej szczegółów tutaj: http://www.umweltzone.pl/
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
co do szczegółów to akurat w Berlinie linię strefy ekologicznej wyznacza linia kolejki S-Bahn. Mandat za wjazd do strefy to o ile dobrze pamiętam 40EUR.
I jak teraz tak zaglądam pod powyższy link, to tam jest podane, że mogą wjechać zółte i zielone plakietki, ale jak byłem miesiąc temu to wydawało mi się że na znakach była już tylko zielona plakietka....
Tu jest jeszcze pdf informacyjny dla Berlina: http://www.berlin.de/sen/umwelt/luft...teninfo_pl.pdfsprzętu kupa... a chęci coraz mniej....
Komentarz
-
Naklejki obowiązują zielone i żółte. Tydzień temu otrzymałem żółtą w stacji TUV razem z informacją, iż mój samochód może przebywać w strefie bez problemów do końca roku. Potem muszę się dowiedzieć czy nadal mogę na nią wjechać.
Serwis nie znajduje się w tej strefie, więc jak ktoś chce dojechać do niego to można ją pominąć. Dzisiaj właśnie odebrałem sprzęt i przy okazji pojeździłem po centrum i żaden policjant nie robił mi problemów."Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien, co do tej pierwszej."
Albert EinsteinKomentarz

Komentarz