Canon 400d... czy ciągle warto?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Atryda
    Coś już napisał
    • 2006
    • 84

Albo 40D co chyba jest lepszym wyjsciem.
    40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez Teoysta
      (...)Mialem czterysetke, sprzedalem poniewaz zdjecia zadko mnie zastysfakcjonowaly
      (....)
      No ale może tu przyczyna leży po innej stronie niż korpus 8).
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• arturs
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4196

Zamieszczone przez Teoysta
        Mialem czterysetke, sprzedalem poniewaz zdjecia zadko mnie zastysfakcjonowaly
        Zamieszczone przez Kolekcjoner
        hehe, z ust mi to wyjąłeś.. mnie po przesiadce z 350D na 40D jakoś "nowa jakość" nie powaliła zupełnie - a miało być tak pięknie, wystawy zaproszenia " itp. a tu nic, nie ma różnicy w zdjęciach - ale jak kupię sobie piątkę albo jednynkę to już na pewno będzie super bo takim wypasionym sprzętem nie można robić kiepskich zdjęć..
        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Goomis
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1893

Zamieszczone przez Kolekcjoner
          Po tej "ciemnej" stronie wizjera? :-P
          Przenajświętsza prawda. Jak nie umisz to puszka nic nie zmieni...
          5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• bwicher

W 400d jedyne co mnie torchę denerwuje to jest mały wizjer, ten zamontowany w 450d jest wyraźnie większy i łatwiej się kadruje, w 30 nie wiem bo nie miałem w rękach. Poza wizjerem 400d w zasadzie nie ma wad istotnych dla amatora.
            Pozdrawiam

Komentarz

• michael41

a jak to jest z tym punktowym pomiarem światła w 400d, w danych tech i specyfikacjach jest napisane, że posiada, natomiast w tym wątku piszecie, że nie ma, jak to jest ?

Komentarz

• Ciosna
                Bywalec
                • 2007
                • 162

Zamieszczone przez michael41
                a jak to jest z tym punktowym pomiarem światła w 400d, w danych tech i specyfikacjach jest napisane, że posiada, natomiast w tym wątku piszecie, że nie ma, jak to jest ?
                Bo rzeczywiście nie ma punktowego pomiaru światła. Jest wielosegmentowy, centralnie ważony uśredniony i skupiony w małym polu, ale to nie jest punktowy
                Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Komentarz

• michael41

Sklep Internetowy - laptopy, RTV i AGD, konsole, aparaty cyfrowe, telefony komórkowe. Najniższe ceny w Polsce, wysyłka w 24h, zakupy na raty. Sprawdź nas!

znalazłem coś takiego i wynika z opisu, że jest, przeczytam jeszcze instrukcję obsługi, chciałbym wiedzieć, ponieważ rozważam zakup tego aparatu, pozdrawiam

Komentarz

• malwes
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 74

Niestety nie ma. Jednak upierałabym się, że to nie jest najważniejsza funkcja dla początkującego fotografa.

Mam 400D i jestem bardzo zadowolona. Mam go od grudnia 2007 i dopiero teraz zbieram się do zakupu innych szkieł. Uznałam, że dopóki nie będe pewna co on może, a czego nie może - na KITcie, to nie ma sensu jakakolwiek zmiana.
                    Pozdrawiam,
                    Gosia
                    Moja pasja
                    Facebook

Komentarz

• Tymcio
                      • 2010
                      • 4

400D za 900 zł - czy warto?

Mam "okazję" kupić za jedyne 900 zł zestaw jak poniżej. Proszę o pomoc, czy warto bo zupełnie się na tym nie znam. Aparat ma służyć mi do użytku prywatnego.

W skład zestawu wchodzi:

1. Body 400 d + 2 GB Kingston
                      (bez gwarancji, na obudowie lekkie otarcia, od dołu znaki od staywu, w środku czysto, brak przycisku do wyjmowania karty, chyba odpadł)

2. Obiektyw: Canon EFS 18-55

3. Obiektyw: Tamtron AF 75-300 + filtr Hama UV 390 (trochę robi ciemno)

4. Kabelek video, org. ładowarka + bateria, duża torba Vanguard - wszystko się mieści jeszcze miejsce zostaje.

Komentarz

• sylwester Samluk
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 316

nie warto, szukaj dalej. Czym będziesz kartę wyciągał. Zapałką będziesz naciskał?

Pozdrawiam
                        |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
                        |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Komentarz

• Bartek_902
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 690

Problemem stwierdzenia czy się opłaca jest to iż sam przyznajesz że sie nie znasz,więc dokładnie stanu raczej nie sprawdzisz.
                          Ale jesli wszystko jest ok z tym aparatem to cena za zestaw jest bardzo przystępna i atrakcyjna
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Problem moze być tylko z tym wyjmowaniem karty
                          Ostatnio edytowany przez Bartek_902; 34670. Powód: Automerged Doublepost
                          EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• poszukiwacz2006
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 824

Nie warto. Za 700-800 możesz kupić niezajechane 20D. Te obiektywy szału nie robią. Jak masz mieć satysfakcję z robienia zdjęć, to i tak zainwestować będziesz musiał w lepsze szkła, choćby canona 50 1.8. Troche to dziwne, że w aparacie odpadł przycisk do wyjmowania karty.Pozdrawiam
                            Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
                            hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• 7Synek7
                              Zablokowany
                              • 2010
                              • 16

dla porównania mogę powiedzieć ze za swojego 400d dałem 1000zł w zestaw którego wchodził body+obiektyw kitowy(18-55mm)+karta 4GB+statyw
                              aparat praktycznie w stanie idealnym nie miał widocznych rys

uważam ze jeśli z tymi dwoma obiektywami to cena jest dobra,nie są za specjalne ale jak dla początkującego z lustrem to jest czym się pobawić

jeśli masz kabel do aparatu to karty nie będziesz musiał wyciągać zbyt często więc nie będzie stanowiło to dużego problemy

Komentarz

• Tymcio
                                • 2010
                                • 4

Cienkie palce i długie paznokcie żony wyciągają kartę :-D
                                a tu link do przykładowych fotek z tego sprzętu http://www.flickr.com/photos/54286002@N02/

Komentarz

Pracuję...