"Grip-czy warto przepłacać" autor tematu powinien to nazwać "warto zainwestować" Grip to kolejna rzecz jaką mam zamiar dokupić do mojego 400D aby był bardziej poręczniejszy. Jeśli stać mnie na aparat i szkła za tyle kasy to dlaczego ma mi być szkoda jakieś 500-600 zł na gripa? Jak się nie ma na gripa to się sprzedaje nerkę
GRIP - czy warto przepłacać??
Zwiń
X
-
www.image-sport.net moja www
www.imagesport.digart.pl prace
www.facebook.com/imagesportnet
7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7 -
Po przeczytaniu wątku stwierdziłem, ze w moim wypadku nie ma sensu kupować oryginał. Kupię zamiennik. Używał ktoś zamiennika z 70-200 2.8 ??Komentarz
-
Masz obietyw za ca. 5000 który swoje waży i do tego puszkę też za parę tysięcy (i nielekką) i szkoda ci dołożyć 200 zł do orginału?? A jak przykręcisz taki zestaw do statywu i pierd...lnie ci na glebę bo śruba na tym badziewnym plastiku puści to będziesz się cieszył że oszczędziłeś??
Nie rozumiem takich "oszczędności"..5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
A czy Canon gdzieś gwarantuje, że na oryginale nie p...nie? A jeśli, to że Ci zwróci kasę za rozwalony sprzęt?Masz obietyw za ca. 5000 który swoje waży i do tego puszkę też za parę tysięcy (i nielekką) i szkoda ci dołożyć 200 zł do orginału?? A jak przykręcisz taki zestaw do statywu i pierd...lnie ci na glebę bo śruba na tym badziewnym plastiku puści to będziesz się cieszył że oszczędziłeś??
Nie rozumiem takich "oszczędności"..
Tak tylko się pytam. ;-)Komentarz
-
No niby nie ale jakoś nie czytam w wątku o gripach że orginały trzeszczą i są czasem takie jakieś.. no właśnie.. jakieś niepewne.. a co by nie mówić o orginale to jest raczej solidnie zrobiony a o zamiennikach różnie piszą więc oszczędność paru złotych przy sprzęcie za taką kasę to już sknerstwo (chyba że kolega Kucza21 ze Skocji to przepraszam
)
5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
oryginał to 370zł .. ja w najblizszym czasie zamierzam też kupic, ale póki co nie ma czasu bo sesja:] zamiennika nie mam zamiaru kupowacKomentarz
-
Komentarz
-
Rozumie Twoje oburzenie czym napisałem.Ja również bym nie oszczędzał gdybym nie zmieniał puchy. Tu nie chodzi o sknerstwo tylko o wyrobienie się w czasie. Są dla mnie ważniejsze rzeczy do kupienia takie jak 8gb, szeroki kąt, lampa i pare drobnic za ktore tez bedzie trzeba zaplacic takie jak filtry blendy czy plecaki ...Masz obietyw za ca. 5000 który swoje waży i do tego puszkę też za parę tysięcy (i nielekką) i szkoda ci dołożyć 200 zł do orginału?? A jak przykręcisz taki zestaw do statywu i pierd...lnie ci na glebę bo śruba na tym badziewnym plastiku puści to będziesz się cieszył że oszczędziłeś??
Nie rozumiem takich "oszczędności"..Komentarz
-
Ja nie jestem oburzony ale tym bardziej przy takich zakupach coś można utargowaćRozumie Twoje oburzenie czym napisałem.Ja również bym nie oszczędzał gdybym nie zmieniał puchy. Tu nie chodzi o sknerstwo tylko o wyrobienie się w czasie. Są dla mnie ważniejsze rzeczy do kupienia takie jak 8gb, szeroki kąt, lampa i pare drobnic za ktore tez bedzie trzeba zaplacic takie jak filtry blendy czy plecaki ...
- IMHO lepiej poczekać miesiąc niż kupować badziew.. bez gripa można robić zdjęcia..
5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Do przemyślenia. Najlepiej pożyczę od kuzyna oryginalnego, pobiegam z nim parę dni i sam się przekonam.Ja nie jestem oburzony ale tym bardziej przy takich zakupach coś można utargować - IMHO lepiej poczekać miesiąc niż kupować badziew.. bez gripa można robić zdjęcia..Komentarz
-
Poniżej zamieściłem zdjęcia GRIPa DELTY do 400d po 1 dniu użytkowania.
Śrubki wypadły, a chcąc je ponownie wkręcić "latają", nie trzymają się gwintu. Wysłałem do sprzedawcy, dostałem nowy. Niestety, tym razem znów po kilku tygodniach miałem podobną sytuację. Szkoda mi kasy na przesyłki do sprzedawcy, dlatego skleiłem "kropelką" i na razie się trzyma. Bardzo uważam, gdy robię zdjęcia w pionie.
Proszę nie komentować jakości zdjęć, gdyż robione były "na szybko" przy mocno "podniesionym ciśnieniu" :-)
Następny kupię oryginał.Regulamin pkt 8.Komentarz
-
Komentarz
-
Używam tylko oryginalnych gripów (BG-E2 i BG-E3) i obce są mi wszelkiego rodzaju problemy z czymś połamanym, wylatującym czy zacinającym się. Moim skromnym zdaniem akurat w przypadku gripa nie ma co "oszczędzać".EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 ; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...
Komentarz
-
To może teraz niech sie wypowie ktoś kto ma zamiennik i sprawuje mu się on bardzo dobrze. Bo nie każdego stać na to, żeby wszystko mieć z napisem "canon". niestety... :sad:D90 S10-20 N35 T70-300 USD VCKomentarz
-
od dawna byłem nastawiony na kupno zamiennika, i kupiłem deltę bg-e3.
po 1 dniu użytkowania spust się zepsuł, bez zastanowienia odesłałem go i kupiłem oryginał. Delta tylko z pozoru jest taka sama, IMO warto dopłacić i nie mieć problemów.MARTINI
PORSCHEKomentarz

Komentarz