Gary Fong Light Sphere
Zwiń
X
-
-
Mam wersję cloudy na 580Ex, jak używam to głównie z pomarańczową nakładką bo wtedy wystarczy balans bieli na żarówkę ustawić i jest gites. Palnik zawsze w górę, pod kątem to trochę bez sensu bo ten dyfuzor rozprasza na boki.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Lampa zazwyczaj +0,5-1,5 Ev.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
jedna rzecz mnie zastanawia - nasadka pomarańczowa jest na górze - więc jak wali błysk to część światła idzie górą - przez nasadkę a część bokiem..... ale bok nie jest pomarańczowy, więc światło jest mieszane.....Mam wersję cloudy na 580Ex, jak używam to głównie z pomarańczową nakładką bo wtedy wystarczy balans bieli na żarówkę ustawić i jest gites. Palnik zawsze w górę, pod kątem to trochę bez sensu bo ten dyfuzor rozprasza na boki.
Lampa zazwyczaj +0,5-1,5 Ev.
???Komentarz
-
Ta nasadka jest po to żeby odbiło się od niej światło, odbite rozchodzi się na boki i ma taką barwę że przy WB na żarówę jest ok, nie wiem jak to dokładnie działa ale działa.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
-
Trochę idzie ale mało.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
-
Zawsze w sufit.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Ja używam czasem, żeby uzyskać efekt "bare bulb" (czy jakoś tak to się nazywa) - światło, we wszystkich kierunkach, ale teraz zawsze z lampą na statywie - niestety duża strata mocy, ale jako dodatkowe wypełnienie może być w niektórych sytuacjach. Próbowałem tego używać z lampą na aparacie i słabo to wychodziło.Komentarz
-
Hehe, jeszcze ktoś tego używa ?
Według mnie to strata czasu i energii z akku na zabawę z tym czymś.
I wygląda się z tym jak.... dziwak. Duże, nieporęczne, strasznie obciąża palnik lampy (może uszkodzić zaczepy blokujące), olbrzymie straty energii z akku, a na dodatek nie widziałem różnicy między stofenem a Light Sphere. Więc... wybór należy do Ciebie.Komentarz
-
Ciekawe co Ci da soften na otwartej przestrzeni.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Do doświetlania w słońcu jedna lampa systemowa? Tu nic słabego sobie nie radzi.
Oczywiście że Ci wolno, z tym że z softenem też przydało by się odbić światło, z lightsphere już nie trzeba.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz