Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Właśnie się wybieram do Krakowa z wizytą na jeden dzień, a że mam w zamiarze zakup 40d plus 24-105L, to rozumiem polecacie z Krakowskich sklepów fotopanoramę? Faktura, gotówka(karta). A wiadomo skąd sprowadzają sprzęt?
Myślę się do nich wybrać. Jaki jeszcze mieć sklep w Krakowie na uwadze?
Zależy mi na solidnnym podejściu do klienta
Niestyty, to że szkło kosztuje 6 tys zł to nieznaczy, że dealer ma z tego kokosy... My z tego robimy pompę no bo to dla nas kupę kasy, dla sprzedawcy jesteś tylko np 80 zł i to przed opodatkowaniem...
sorry stary ale bredzisz. Jak nie masz pojęcia to sie nie wypowiadaj.
Jazzman, podzwoń wcześniej bo w Kr sprzęt nie leży na półkach, możesz trafić, a może być tak że nie kupisz. Poza tym najlepiej w jednym sklepie - jest szansa że taniej ustrzelisz..
Właśnie się wybieram do Krakowa z wizytą na jeden dzień, a że mam w zamiarze zakup 40d plus 24-105L, to rozumiem polecacie z Krakowskich sklepów fotopanoramę? Faktura, gotówka(karta). A wiadomo skąd sprowadzają sprzęt?
Myślę się do nich wybrać. Jaki jeszcze mieć sklep w Krakowie na uwadze?
Zależy mi na solidnnym podejściu do klienta
W fotopanoramie nie zaplacisz karta (ale moze dzieki temu mozna dostac atrakcyjniejsza oferte na szklo) , mozesz dostac fakture VAT lub dowod zakupu (i znow roznica miedzy faktura a bez jest inna). Jak napisal marekb - szklo nie lezy na polkach - nie zawsze przynajmniej, wiec warto zadzwonic wczesniej.
Ja mialem z Fotopanoramy 40D, 100 2.8 macro z naklejkami polskiego dystrybutora a np 5D +24-105 z Germanii... wiec roznie to wyglada.
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Trochę bez sensu z brakiem możliwości zapłacenia kartą, chodzić z 7-8 tysiącami upchanimi po kieszeniach. Juz w zasadzie w 21 wieku sklep który obraca takim towarem powinien dawać taką możliwość...
Ale w fotopanoramie z tego co zrozumiałem można liczyć na komfort odnosnie sprawdzenia sprzętu i ewentualnej pomocy w tym zakresie, choć zamierzam wziąść notebooka. Mam do Krakowa 115km więc już nie chciał bym wrócić z niczym.
Najchętniej po prostu dokonał bym zamówienia tylko obawiam się, że mi nie zamówią 3 szkieł do wyboru?
A jakie doświadczenia macie ze sklepem z Karmelickiej, foto-cyfra ?
Muszę mieć fakturę
Bedzie trzeba obdzwonić kilka sklepów bo na emaile nie odpowiadają.
Trochę bez sensu z brakiem możliwości zapłacenia kartą, chodzić z 7-8 tysiącami upchanimi po kieszeniach. Juz w zasadzie w 21 wieku sklep który obraca takim towarem powinien dawać taką możliwość...
Tu nie chodzi o numer wieku tylko o prowizję od operacji kartą. Ty za to zapłacisz?
Ale w fotopanoramie z tego co zrozumiałem można liczyć na komfort odnosnie sprawdzenia sprzętu i ewentualnej pomocy w tym zakresie, choć zamierzam wziąść notebooka. Mam do Krakowa 115km więc już nie chciał bym wrócić z niczym.
Zawsze mozesz sie umowic z Agnieszka w sklepie i zrobic jej na miejscu przelew z Banku. Nie musisz wcale tyle kasy ze soba nosic. D-Photo na Basztowej tez nie akceptuje kart. i w kilku innych sklepach tez. Co z tego ze w Foto-Plus mozesz zaplacic karta kredytowa jak do ceny ktora widzisz na wystawce musisz doliczyc 3%?
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Tu nie chodzi o numer wieku tylko o prowizję od operacji kartą. Ty za to zapłacisz?
Co się nie robi dla dobra klienta
Wiesz zdziwienie się bierze z prostej rzeczy, w obecnych czasach wręcz za pączka można kartą zapłacić, a co dopiero przy sprzęcie wartym na przykład 12000zł.
Wiem że operacje są płatne i koszta za to ponosi sklep więc nie mam pretensji bo wiadomo trochę wygody, a cena sprzętu skoczy do góry bo sklep musi sobie to zrekompensować.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez JaBlam
Zawsze mozesz sie umowic z Agnieszka w sklepie i zrobic jej na miejscu przelew z Banku. Nie musisz wcale tyle kasy ze soba nosic. D-Photo na Basztowej tez nie akceptuje kart. i w kilku innych sklepach tez. Co z tego ze w Foto-Plus mozesz zaplacic karta kredytowa jak do ceny ktora widzisz na wystawce musisz doliczyc 3%?
Świetnie by było, przelew w zasadzie rozwiązywał by problem ;-)
Ostatnio edytowany przez Jazzman; 13053.
Powód: Automerged Doublepost
Fotopanorama to sklep gdzie trafia większość zapaleńców i zawodowców z całej małopolski, większość świetnie zorientowana, większość się targuje , większość to stali klienci, wszyscy oczekują najlepszych cen, prowizja od karty jeśli się nie mylę to około 3%, jeśli planuje się duży zakup to robi się spora kwota. Prosta sprawa.
Byłem tam z tydzień temu, szkieł canona i nikona było sporo ale lepiej zadzwonić wcześniej. Jeśli chodzi o wybór z 3-4 sztuk to różnie z tym bywa ale nie spotkałem się z problemem żeby zwrócić słabsze szkiełko
Agnieszka nie podbija Ci od razu gwarancji tylko masz iles tam dni na przetestowanie szkla. Jesli masz problem, cos nie tak to nie ma problemow z wymiana czy zwrotem (chociaz podejrzewam ze dla osob mieszkajacych poza Krakowem moze to byc problem) A jak juz wczesniej wspomnialem - Fotopanorama ma wydzielona czesc mini studyjna - nie ma zadnego problemu zebys i pol dnia tam spedzil i testowal swoje szklo. Niewiele sklepow w krakowie (czy w ogole jeszcze jakis jest? ) zaoferuje Ci taka mozliwosc. Ja pamietam ze byly i dni ze po kilka szkiel sobie sprawdzalem a potem jeszcze na sklepowym "laptoku" czy wszystko jest ok. Naprawde polecam, bo chociaz czasem trzeba przypomniec o szkielku czy aparacie to jak na razie nie znalazlem innego sklepu w ktorym mozna sie o cene targowac, ktory bez problemu wymienia szklo (bo niby wszedzie mozna ale inaczej to wyglada w ustach pracownikow przed zakupem a inaczej juz jak wyjdziemy ze sklepu z zakupionym szklem) , itd itd.
A jakie doświadczenia macie ze sklepem z Karmelickiej, foto-cyfra ?
Podłaczyłem się pod wątek, żeby nie zakładać nowego. foto-cyfra Jakie są Wasze opinie na temat tego sklepu?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
zamierzam podejść do tego http://www.allegro.pl/item315294633_..._sklep_fv.html
Ostatnio edytowany przez cineo; 15223.
Powód: Automerged Doublepost
Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump
Podłaczyłem się pod wątek, żeby nie zakładać nowego. foto-cyfra Jakie są Wasze opinie na temat tego sklepu?
polecam, kupowalem tam 40d, grip, obiektywy, 580tke, ogolnie wszytsko co mam... (dzizas ile ja tam juz siana zostawilem lol) nigdy nie czekalem, moglem sobie potestowac sprzet do woli i cene zawsze wynegocjowalem...
100% polecam.
solidna firma
co do fotopanoramy to bylem ostatnio z zamiarem zakupu 70-200 2.8 i zostalem delikatnie mowiac opuszczony przez sprzedawce w momencie kiedy pojawil sie jakis starszy pan i zaczal mowic o jakiejs wystawie foto... nagle zostalem sam na ringu...
przykro troche, ale coz...
polecam, kupowalem tam 40d, grip, obiektywy, 580tke, ogolnie wszytsko co mam... (dzizas ile ja tam juz siana zostawilem lol) nigdy nie czekalem, moglem sobie potestowac sprzet do woli i cene zawsze wynegocjowalem...
100% polecam.
solidna firma
to lubię - konkret
dzięki
Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump
Komentarz