gdzie w Krakowie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MateuszZ.
    Początki nałogu
    • 2005
    • 276

gdzie w Krakowie?

Hej

gdzie w Krakowie najkorzystniej kupić obiektyw na raty i na fakturkę ?
    konkretnie 24-70 i/lub 70-200 f/4 IS

( dlatego w krakowie bo chcę go przestrzelać przed zakupem )
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

Fotopanorama na Sławkowskiej 12 ma chyba najkorzystniejsze ceny w tej chwili. Fotoplus ma ciut drozsze, w sklepach Canona na Slawkowskiej (w tej chwili staja TRZY szkla Canona w gablocie) i na Szpitalnej nigdy nic nie ma i wszystko na zamowienie. W fotojokerach, Saturnach i Media Marktach nigdy nie widzialem obiektywow Canona (zwlaszcza bialych) a z racji jakie maja ceny to te szkla jakie maja (Glownie Sigma i Tamron i Nikon) leza nawet i rok! D-photo nie polecam z takiego powodu ze mam zle doswiadczenia i nie tylko ja. Przejdz sie do Fotopanoramy. Cene tez mozesz zawsze troche wywalczyc.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• MateuszZ.
      Początki nałogu
      • 2005
      • 276

Zamieszczone przez JaBlam
      Fotopanorama na Sławkowskiej 12 ma chyba najkorzystniejsze ceny w tej chwili. Fotoplus ma ciut drozsze, w sklepach Canona na Slawkowskiej (w tej chwili staja TRZY szkla Canona w gablocie) i na Szpitalnej nigdy nic nie ma i wszystko na zamowienie. W fotojokerach, Saturnach i Media Marktach nigdy nie widzialem obiektywow Canona (zwlaszcza bialych) a z racji jakie maja ceny to te szkla jakie maja (Glownie Sigma i Tamron i Nikon) leza nawet i rok! D-photo nie polecam z takiego powodu ze mam zle doswiadczenia i nie tylko ja. Przejdz sie do Fotopanoramy. Cene tez mozesz zawsze troche wywalczyc.

dzięki! chociaż w fotopanoramie kiedyś czekałem chyba z 3 tyg na gripa i za każdym razem jak dzwoniłem mówili mi, ze będzie za 3 dni.. Teraz na powaznie zalezy mi na dostępnosci, bo za 2 tyg lece do anglii... wiem,wiem, mogę tam kupić tylko ze tam przez pierwsze miesiące nikt mi nie da na raty

foto-plus czyli www.sklepfotograficzny.pl mają ceny z kosmosu !!
      Ostatnio edytowany przez MateuszZ.; 3344.

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

Zamieszczone przez MateuszZ.
        dzięki! chociaż w fotopanoramie kiedyś czekałem chyba z 3 tyg na gripa i za każdym razem jak dzwoniłem mówili mi, ze będzie za 3 dni.. Teraz na powaznie zalezy mi na dostępnosci, bo za 2 tyg lece do anglii... wiem,wiem, mogę tam kupić tylko ze tam przez pierwsze miesiące nikt mi nie da na raty

foto-plus czyli www.sklepfotograficzny.pl mają ceny z kosmosu !!
        No to jest norma...:wink: dlatego należy zamawiać 3tyg wcześniej... Też u Agi troche zostawiłem, ale to nie zmienia faktu, że trzeba odczekać. Dobrze, że nie ma komitetu kolejkowego Poza tym ich wadą jest fakt, że raczej wszystko na zamówienie i mają np na stanie 1 sztuke, bierzesz ja okazuje sie kicha i potem czekasz 2 miesiace na wymiane bo akurat brakuje tego szkła w CP. Poza tym polecam bo co do ceny mozna sie dogadać, raty mają, faktury wystawiają...

Komentarz

• JaBlam
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1304

Zamieszczone przez MateuszZ.
          Hej

gdzie w Krakowie najkorzystniej kupić obiektyw na raty i na fakturkę ?
          konkretnie 24-70 i/lub 70-200 f/4 IS

( dlatego w krakowie bo chcę go przestrzelać przed zakupem )
          Akurat 24-70 maja w gablocie na stanie a co do czekania - zdarza sie ze trzeba czekac, ale z drugiej strony trzeba tez po prostu konkretnie sie umawiac na zasadzie :Potrzeba mi na ten i na ten dzien - jesli nie bierzesz gdzie indziej.
          W fotoplusie ktos mi mowil, ze nawet po 4150 moga sprzedac - tylko wtedy nie wiem czy fakture Ci dadza,

----------------------------------------
          Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• MateuszZ.
            Początki nałogu
            • 2005
            • 276

Zamieszczone przez JaBlam
            Akurat 24-70 maja w gablocie na stanie a co do czekania - zdarza sie ze trzeba czekac, ale z drugiej strony trzeba tez po prostu konkretnie sie umawiac na zasadzie :Potrzeba mi na ten i na ten dzien - jesli nie bierzesz gdzie indziej.
            W fotoplusie ktos mi mowil, ze nawet po 4150 moga sprzedac - tylko wtedy nie wiem czy fakture Ci dadza,
            fotopanorama mowi ze nie ma obecnie 24-70, i "coś ma przyjść w następnym tyg. " ale nie wiedzą czy w tym "coś" będzie 24-70... ehhh

Komentarz

• BigTom
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 49

W fotopanoramie nie dosc ze maja rozsadne ceny to obsluga bardzo mila - polecam!!!
              W fotoplus kupilem kika rzeczy i zawsze nie bylem zadowolony z obslugi
              Pozdr
              T.

Komentarz

• 777
                Uzależniony
                • 2006
                • 536

fotopanorame polecam
                tez zakupilem u nich troche zabawek i wszystko fajnie
                oblsuga bardzo mila i fachowa
                mozna potestowac lens od razu na miejscu na tablicy
                6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• Yoshitaka
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 585

Zamieszczone przez marekb
                  Dobrze, że nie ma komitetu kolejkowego
                  Komitetu nie ma, ale jak coś będę u nich kupował następnym razem to od razu będą wymagał wszystkich papierów. Więcej na telefony wydam niż instrukcja do 580EX II jest warta, a ciągle słyszę tylko "za parę dni" "zadzwonimy" :/

Z tym to mnie ^&*$(**%(& - poza tym Fotopanoramę polecam !!
                  Canon 50D + dodatki

Komentarz

• MateuszZ.
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 276

Dzisiaj dostałem info, że " obiektyw będzie we wtorek" no ... zobaczymy ...

Komentarz

• tomek1906
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 217

będę oryginalny fotopanorama

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

Zamieszczone przez tomek1906
                        będę oryginalny fotopanorama
                        no i w sumie racja... Miałem do czynienia z resztą i jak narazie to nie ma alternatywy. chyba że za gotówkę chcesz to jeszcze foto-tip (ceny troche lepsze), ale raz jak przyjechałem z Wadowic 10 minut przed zamknieciem i chciałem szkiełko podpiąc to musiałem słono tłumaczyc że zdążę i ze specjalnie z Wadowic przyjechałem bo pan nie za bardzo chciał...:neutral:

Komentarz

• tomek1906
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 217

marekb, to normalne doceniają swoją wartość, jedyna krakowska alternatywa z dużym przeglądem na miejscu. kupując pierwsze szkło w hurtowni poprzez znajmka z krakowa miałem taniej, ale nie pomacasz, nie porównasz. Jakby nie patrzeć to się gablotka ze szkłami canona aż ugina ,mimo tego że w moim mniemaniu fotopanorama jest lekko pronikonowska . Dla mnie nie ma innego rozwiązania. Kupiłem miesiąc temu szarą połówką B+W w sklepie internetowym w sopocie, przyszła sztrzelona, odesłałem i do dziś czekam na wymianę - więcej nie będę ryzykował, zawsze tylko odbiór osobisty

Komentarz

• MateuszZ.
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 276

Niestyty, to że szkło kosztuje 6 tys zł to nieznaczy, że dealer ma z tego kokosy... My z tego robimy pompę no bo to dla nas kupę kasy, dla sprzedawcy jesteś tylko np 80 zł i to przed opodatkowaniem...

Komentarz

• tomek1906
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 217

MateuszZ. jeśli myślisz że dealer ma z tego 1,33% jak podajesz, to obawiam się że jesteś w błędzie. Nie twierdze że to mega dochodowy biznes ale na pewno marża detaliczna jest wyższa.

Komentarz

Pracuję...