Jakie szkło sprowadzić ze stanów ??????

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Redemptor

zakupy USA

WItam

Chętnie skorzystam z możliwości zakupu szkła lub szkieł. Ile kosztowałoby:
    17-40 4L
    24-105 4L IS
    70-200 4L

pzdr
    Mike

Zamieszczone przez azgar
    No to i ja się wpisze.

Na święta Bożego Narodzenia wraca mój kumpel z USA - chętnyh na sprzęt foto (najlepiej Sandomierz i okolice) zapraszam na priv.

Podobno ma miec dore ceny - ja juz zaklepałem 24-105 i 580 EXII

Komentarz

• JaBlam
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1304

Zamieszczone przez tomygun
      Wiele się zastanawiałem jakie szkło kupić, tyle że czasem właśnie lepiej zapytać, co inni sądzą, mają inny pkt widzenia, i czasami rzucają na temat zupełnie inne światło, i dzięki temu tematowi zdecydowałem się nie na jedno drogie szkło lecz na 4 tańsze, choćby to już w jakiś sposób pomogło mi w wyborze.
      Nie pozwalam decydować innym o swoich finansach, po prostu zapytałem o radę, jak inni sądzą, jedne opinie odrzucałem z góry, nad innymi się zastanawiałem, więc to nie tak że pozwalam, po prostu słucham rad.
      Chyba obydwojgu nam trochę puściły nerwy

Wiesz, mnie sie po prostu wydaje ze Vitezowi chodzi dokladnie o to co i mnie jak pisalem wczesniej. Sprowadzasz 4 szkielka, a wyglada jakbys calego Tira mial przywiezc i zastanawiasz sie jakim szklem go wypchac. Moze po prostu czas zakonczyc ankiete, wybrac 4 z najwieksza iloscia glosow i teraz szukac od razu chetnych na to szklo. A Ty tak zwlekasz i zwlekasz. Mnie sie wydaje ze prosciej Ci bedzie ustalic cene konkretna za ile jakie szklo sprzedasz i zamiast tracic czas na kolejne glosy w malo wiarygodnej ankiecie, moze po prostu poszukac pewnych osob. No chyba ze planujesz dac na Allegro.

Troche to tak faktycznie wyglada jakbys prosil ludzi - Powiedzcie co mam kupic zeby dobrze sprzedac i duzo zarobic. Nie rozumiem takiego podejscia ale jak to mowia - twoj cyrk - twoje malpy. Dlaczego pytasz ludzi czy jesli cena =14 to ty chcesz za 12 i czy to bedzie ok. Co z ciebie za "biznesmen" skoro nie wiesz co przywiezc a tym bardziej za ile sprzedac. Jak juz polecisz do US, to skad np. JA mam wiedziec za ile kupisz szklo i na ile byc nastawionym. Jak ja sprowadzalem szklo dla sebie to sasiad mi powiedzial - szklo jakie chcesz sprowadze Ci za tyle i tyle, jesli pasuje to ok, jak nie to szukaj dalej. I jest sprawa klarowna. Ja sie godze na cene , on zobowiazuje sie za taka sprowadzic.

----------------------------------------
      Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• tomygun
        Bywalec
        • 2006
        • 204

Zamieszczone przez JaBlam
        Wiesz, mnie sie po prostu wydaje ze Vitezowi chodzi dokladnie o to co i mnie jak pisalem wczesniej. Sprowadzasz 4 szkielka, a wyglada jakbys calego Tira mial przywiezc i zastanawiasz sie jakim szklem go wypchac. Moze po prostu czas zakonczyc ankiete, wybrac 4 z najwieksza iloscia glosow i teraz szukac od razu chetnych na to szklo. A Ty tak zwlekasz i zwlekasz. Mnie sie wydaje ze prosciej Ci bedzie ustalic cene konkretna za ile jakie szklo sprzedasz i zamiast tracic czas na kolejne glosy w malo wiarygodnej ankiecie, moze po prostu poszukac pewnych osob. No chyba ze planujesz dac na Allegro.

Troche to tak faktycznie wyglada jakbys prosil ludzi - Powiedzcie co mam kupic zeby dobrze sprzedac i duzo zarobic. Nie rozumiem takiego podejscia ale jak to mowia - twoj cyrk - twoje malpy. Dlaczego pytasz ludzi czy jesli cena =14 to ty chcesz za 12 i czy to bedzie ok. Co z ciebie za "biznesmen" skoro nie wiesz co przywiezc a tym bardziej za ile sprzedac. Jak juz polecisz do US, to skad np. JA mam wiedziec za ile kupisz szklo i na ile byc nastawionym. Jak ja sprowadzalem szklo dla sebie to sasiad mi powiedzial - szklo jakie chcesz sprowadze Ci za tyle i tyle, jesli pasuje to ok, jak nie to szukaj dalej. I jest sprawa klarowna. Ja sie godze na cene , on zobowiazuje sie za taka sprowadzic.

Jak to zwlekam i zwlekam, napisałem przecież że zamówienie poszło do sklepu, czytaj dokładniej.
        Niestety nie wiem jak zamyka się ankietę ale jeśli może zrobić to któryś z moderatorów, to proszę o zamknięcie.
        Ceny podam za jakiś czas gdy już będę miał szkła w ręce, zresztą jest jeszcze 2 miesiące do przylotu...
        Nigdy nie mówiłem o sobie biznesmen, ani znawca sprzętu foto, po prostu nadarza się okazja, by może coś zarobić, więc pytałem bardziej doświadczonych, co by proponowali.
        Jeśli komuś podskakuje ciśnienie przy czytaniu wątku, i później musi sobie pofolgować, to radził bym dla dobra wszystkich nie czytać ich po prostu.
        GALERIA CB <========> GALERIA

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez tomygun
          Niestety nie wiem jak zamyka się ankietę ale jeśli może zrobić to któryś z moderatorów, to proszę o zamknięcie.
          1. Zmienić typ ankiety na czasową. To chyba tylko Jac i Hazan mogą (nie wiem czemu).
          2. Zamknięcie całego wątku zamyka ankietę.

Ceny podam za jakiś czas gdy już będę miał szkła w ręce
          To już na podforum Giełdy lub prywatnie do zainteresowanych bym poprosił.

Jeśli komuś podskakuje ciśnienie przy czytaniu wątku, i później musi sobie pofolgować, to radził bym dla dobra wszystkich nie czytać ich po prostu.
          Jeśli pijesz do mnie to po pierwsze - nie skacze ciśnienie tylko krytykuję twoje podejście. Jak widać... nie potrafisz przyjmować krytyki. Po drugie - czytam wszystkie wątki... takie zło konieczne .

Komentarz

• m_o_b_y
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1095

Zamieszczone przez JaBlam
            70-200 4 IS jest po ok. 1000 $ a to = ciut wiecej co w Polsce kosztuje wersja bez IS. Na tym szkle mozesz sobie niezle zarobic bo w Polsce nadal okolo 4000 zl, sprzedaj nawet po 3000-3200 a ci ktorzy maja dylemat 70-400 4 za 2600 a 4IS za 3000 szybko sie pozbeda dylematu. Oczywiscie zakladam ze nie mowisz o cenie US + clo + podatek.

Chyba dałeś mu dobrą radę, bo IMHO 70-200 IS i bez IS, to pewniaki, które sprzedadzą się z łatwością. Sam bym jedno takie szkiełko kupił.
            Pozdrówka
            m_o_b_y
            --------------------------------------------------------

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

wiesz co - teraz jak patrze na ceny to do konca nie jestem pewny - liczac ze szklo kosztuje 1000 $ = ok. 2600 i sprzedawca pewnie bedzie chcial dla siebie z 500 zl zarobic to juz wychodzi 3100 (mniej wiecej z Jego kalkulacji wynika - ceny pomiedzy). Na dzisiaj w PL szklo 70-200 4 IS potanialo i mozna je dostac za 4100 i mniej. Na Allegro za 3800 i mniej

http://www.allegro.pl/item267255983_...ilizacja_.html

a po odliczeniu tego nowego Cashbacku wychodzi cena okolo 3200 RAZEM Z GWARANCJA PL, mozliwoscia odeslania jesli ze szklem cos nie tak. Podejrzewam ze gdyby nie daj cie cos bylo nie tak ze sprowadzonym szklem to czy mialbys mozliwosc zwrotu bo to tez trzeba ustalic ze sprzedajacym. W tym momencie 70-200 4 IS okaze sie atrakcyjny do sprowadzenia ale po zakonczeniu promocji Cashback pod koniec grudnia..

----------------------------------------
              Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• prezes81
                Coś już napisał
                • 2007
                • 89

sprzęt z usa do sprzedaży

Wiem że zaraz mi tu podacie linki bo te tematy juz były, ale.... Mój znajomy wraca z USA i mógłby mi przywieź troche sprzętu foto. Zastanawiam się czy nie zainwestować by troche (pożyczka) i nie kupic np Canon 5d i 40d i później sprzedać na allegro, bo przebicie cenowe jest kolosalne takeigo 5d można miec z różnymi dodatkami juz za 6 tyś. Mam obawę tylko do jednej rzeczy, mianowićie gwarancja czy ktoś bedzie chciał kupić sprzęt w sumie bez gwarancji w Europie. Nie chce wtopic kasy. ma ktoś jakieś doświadczenia z tym związane i w ogóle co myślicie o tym pomysle? Ja osobiście juz kupiłem dla siebie Canona s2 (po roku sprzedałem) i lampe sigme ef-500 i nie było problemu. dzięki!!!!:-D

Komentarz

• tombas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2194

a co szkodzi zawalczyć z tematem, może uzbiera się trochę zamówień,
                  jak ściągniesz w rozsądnej cenie canona 10-22 to ja jestem zainteresowany
                  Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                  (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• stratus
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 398

... oczekujesz recepty na dobry interes? W biznesie czasem trzeba zaryzykować żeby coś zarobić.
                    Moje zabawki
                    Moje zdjęcia

Komentarz

• chifre
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 22

dasz dobrą cenę to pójdzie, nikt nie będzie wtedy patrzył na gwarancje.
                      30D+Grip | 50e+Grip | 17-40 f4L | 24-70 f/2.8L | 80-200/4.5-5.6 II | 550EX | 055MF3 M/F + 322RC2 | 680B | 650 AW | 75 AW

Komentarz

• ecki74
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 289

Zamieszczone przez chifre
                        dasz dobrą cenę to pójdzie, nikt nie będzie wtedy patrzył na gwarancje.
                        Zgadzam sie z kolegą. Ja chętny jestem na 17-55 2.8 IS
                        -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

• prezes81
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 89

Dzieki za zainteresowanie. To raczej bedzie "wyskok" jednorazowy (jeżeli w ogóle) i chciałbym na tym wyciągnąć ile jak sie da najwięcej wiec raczej skłaniałbym sie do tego 5d a z obiektywów może jakiś tele 100-400 L i powiedzmy 24-105 L. Nie wiem jeżeli juz to wypali w ogóle to najwczesniej w lutym.

Komentarz

• stratus
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 398

Zamieszczone przez prezes81
                            Dzieki za zainteresowanie - chciałbym na tym wyciągnąć ile jak sie da najwięcej
                            ... a każdy z nas chciałby jak najmniej dać jesli zejdziesz sporo poniżej 4000 za 100-400 i wczesniej będę mógł je sprawdzić to chętnie wezmę
                            Moje zabawki
                            Moje zdjęcia

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez prezes81
                              Wiem że zaraz mi tu podacie linki bo te tematy juz były, ale....
                              E tam linki. Po prostu na bezczelnego skleiłem cię z tematem traktującym o tym samym 8) .

Komentarz

• prezes81
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 89

spoko nie ma problemu

Komentarz

Pracuję...