Jakie szkło sprowadzić ze stanów ??????

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomygun
    Bywalec
    • 2006
    • 204

Zamieszczone przez Novaro
    Orientacyjne ceny mógłbyś podać na forum wiesz skąd szklarnie bierzesz ile kosztuje i ile chcesz zarobić proponuje podać te najbardziej chodliwe Ele
    Ciężko coś takiego zrobić, po pierwsze jeszcze sam nie do końca wiem, zresztą kurs dolara jest dość płynny, co może powodować wahania cen.
    Ale tak generalnie można by przyjąć zasadę

Jeśli szkło kosztuje w stanach załóżmy 10 w Polsce 14 to ja chciałbym koło 12
    GALERIA CB <========> GALERIA

Komentarz

• JaBlam
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1304

70-200 4 IS jest po ok. 1000 $ a to = ciut wiecej co w Polsce kosztuje wersja bez IS. Na tym szkle mozesz sobie niezle zarobic bo w Polsce nadal okolo 4000 zl, sprzedaj nawet po 3000-3200 a ci ktorzy maja dylemat 70-400 4 za 2600 a 4IS za 3000 szybko sie pozbeda dylematu. Oczywiscie zakladam ze nie mowisz o cenie US + clo + podatek.

----------------------------------------
      Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• tomygun
        Bywalec
        • 2006
        • 204

Zamieszczone przez JaBlam
        Oczywiscie zakladam ze nie mowisz o cenie US + clo + podatek.
        też zakładam że nie mówię o tej cenie, gdyż wtedy było by smutno...

Komentarz

• Pikczer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2578

Oczywiscie zakladam ze nie mowisz o cenie US + clo + podatek.
          Czyli przemyt?

Komentarz

• tomygun
            Bywalec
            • 2006
            • 204

zresztą wolał bym sprzedać takie 300 2,8 które w stanach jest za 10 a w Polsce po 16, tutaj zysk byłby większy
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez Pikczer
            Czyli przemyt?
            yyyyy jaki przemyt wiozę na swój użytek
            Ostatnio edytowany przez tomygun; 8031. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

Zamieszczone przez tomygun
              zresztą wolał bym sprzedać takie 300 2,8 które w stanach jest za 10 a w Polsce po 16, tutaj zysk byłby większy
              Pytanie tylko ilu znajdziesz chetnych na 70-200 4IS a ilu na 1 obiektyw za 10 tys... no pewnie 13 jak to obliczylem wedlug Twoich oczekiwan. Na Allegro tez masa takich szkiel a jakos ofert nie widze.

Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• tomygun
                Bywalec
                • 2006
                • 204

tyle że raczej nie przywiozę 10szt 70-200, zresztą takie obiektywy sprzedaje się raczej poza allegro...
                poza tym, mówię co było by najlepiej, ale ten wątek to rozeznanie tematu, więc może być tak że przywiozę i 70-200

Komentarz

• chyrek
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 209

Gdybys tak dodal do ankiety 70-200 f/4 IS to ja bym sie dopisal i to powaznie. Nie spieszy mi sie z zakupem a roznica cen z polska jest bardzo atrakcyjna. Podejrzewam, ze kilka osob dostaloby chrapki na to szkielko. A potem jeszcze Tobie by sie oberwalo, ze szum zrobiles a za malo sztuk przywiozles

pozdrawiam,
                  Łukasz Chyrek
                  canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Komentarz

• JaBlam
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1304

Ja bym sie obawial wpakowac 10 kawalkow w JEDNO szklo w ktore nie mam gwarancji , ze sprzedam. Moze zamiast tego przywiez 70-200 2.8 IS ktore za 1500$ teraz mozna dostac (czyli okolo 3900) u nas nadal 6700+ (podejrzewam ze i za 5k by ci poszlo) , do tego 70-200 4 IS, do tego pewnie jeszcze 580 II i 50 1.2 czy 85 1.8 ktore sa prawie o polowe tansze.
                    Chyba ze po prostu chodzi Ci o to jakie szklo sprowdzic zeby sprowadzic jedno i zarobic na tym kupe kasy niz kilka roznych i troche mniej

Komentarz

• tomygun
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 204

Początkowo myślałem o jednym, choć coraz bardziej skłaniam się w stronę kilku drobniejszych np 70-200 2.8 is, 85 1.2, 35 1.4 czyli jedno "duże" i dwa mniejsze poręczniejsze, wolał bym nie przesadzić... no i do tego mogła by być jakaś lampa ewentulanie

Komentarz

• chyrek
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 209

Chyba ze po prostu chodzi Ci o to jakie szklo sprowdzic zeby sprowadzic jedno i zarobic na tym kupe kasy niz kilka roznych i troche mniej
                        No wlasnie... wszystko zalezy od tego na czym najbardziej tommy'emu zalezy. Ale lepiej chyba by bylo przywiezc kilka tanszych szkielek i uszczesliwic kilku forumowiczow niz jedno i miec jednego szczesliwego kolege

A tak na powaznie, JaBlam dobrze mowi, polac mu... (w slupsku mu poleja jak przyjedzie) lepiej chyba nie ryzykowac przywozu drogiego szkla (nawet pewniak moze sie wycofac z kupna, zycie roznie sie uklada) i zamiast jednego wziac kilka rzeczy na ktore jest u nas popyt i ktore z pewnoscia zejda.
                        Łukasz Chyrek
                        canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Komentarz

• aves57

70-200 4 IS jest po ok. 1000 $ a to = ciut wiecej co w Polsce kosztuje wersja bez IS. Na tym szkle mozesz sobie niezle zarobic bo w Polsce nadal okolo 4000 zl, sprzedaj nawet po 3000-3200 a ci ktorzy maja dylemat 70-400 4 za 2600 a 4IS za 3000 szybko sie pozbeda dylematu. Oczywiscie zakladam ze nie mowisz o cenie US + clo + podatek.
                          Skad ta cena 2600 za 70-200/4.Ostatnio na Allegro jest duzo taniej??:

Komentarz

• icik
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 159

Ja piszę się na 70-200/2.8 IS - jak będziesz się decydował ile tego czegoś przywieźć to koniecznie skontaktuj się za mną. Biorę!!!!
                            Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Komentarz

• tomygun
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 204

Zamieszczone przez icik
                              Ja piszę się na 70-200/2.8 IS - jak będziesz się decydował ile tego czegoś przywieźć to koniecznie skontaktuj się za mną. Biorę!!!!
                              Patrząc po postach i po ankiecie to jest duża szansa że wezmę właśnie to szkło

Komentarz

• JaBlam
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1304

Zamieszczone przez aves57
                                Skad ta cena 2600 za 70-200/4.Ostatnio na Allegro jest duzo taniej??:
                                Nie zagladalem ostatnio na allegro po 70-200 a wzialem cene z pierwszych lepszych sklepow. No faktycznie mozna kupic i za 2200-2300. Mimo wszystko nawet za 800-900 zl roznicy wolalbym z IS . Juz od 3 osob slyszalem tutaj na forum ze tez sie wahaly po czytaniu moich postow odnosnie 4 IS czy maja brac bez IS czy ze stabilizacja, a teraz maja 4IS i nie zaluja ani jednej wydanej zlotowki. (Is w tym szkle to nie wszystko porownujac do zwyklej 4ki) za cene 3000 -3100 znajdziesz tu mase osob chetnych. Tylko oczywiscie zarobek nie bedzie juz taki wielki dla sprzedajacego.

Komentarz

Pracuję...