O cenach 40D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jotes25
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3609

Co nie zmienia faktu, że na razie ceny 40d będą spadać. Dopóki ktoś nie stwierdzi, że złotówka jest za mocna

Komentarz

• Rhans
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 25

Ależ to ,że ceny nowości sprzętowych spadają jest tak jasne jak 2x2=4 Tylko antyki w miarę upływu czasu stają się droższe Ja nie będę czekał na spadek cen i mam zamiar kupić 40d już za tydzień
      Pozdr.

Komentarz

• jotes25
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3609

Zamieszczone przez Rhans
        Ja nie będę czekał na spadek cen i mam zamiar kupić 40d już za tydzień
        Pozdr.
        Do tego czasu może jeszcze trochę spadnie

Komentarz

• Rhans
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 25

Chciałbym

Komentarz

• mxw
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2315

Zamieszczone przez alx_80
            koledze zapewne chodzilo o mozliwosc odliczenia 22% VAT jesli ktos jest platnikiem
            oraz zapewne dodatkowo o możliwość odliczenia 19% podatku dochodowego.

czyli na FV można łącznie odliczyć ~33,6% ceny brutto.

to tak, jakby za kosztujący 3900,00 brutto FV aparat EOD 40D zapłacić 2590,- zł i jeszcze odliczyć caschback 270,- czyli ostatecznie masz 40D za 2320,- :wink:
            pozdro.,
            m.

Komentarz

• Atryda
              Coś już napisał
              • 2006
              • 84

To akurat nie jest takie proste. Przede wszystkim trzeba miec dzialalnosc gospodarcza a po drugie musi ona przynosic odpowiedni dochod Jednak dobrze, jest popytac znajomych z firma czy nie potrzebuja dodatkowych kosztow dzialalnosci
              40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS

Komentarz

• JiNN
                Zablokowany
                • 2007
                • 220

Witam, a moim skromnym zdaniem -do lutego cena spadnie do okolo 3k. Obserwujac ceny zauważyłem,ze w ciagu ostatniego miesiaca cena spadła o okolo 250 zloty =/- zależy gdzie.
                Ostatnio edytowany przez JiNN; 13479.

Komentarz

• Atryda
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 84

Chodzi ci o nowe czy uzywane? Uzywane to juz teraz mozna kupic za 3-3,3kzl. Natomiast jezeli chodzi o nowe spadek na pewno nie bedzie taki szybki.

Komentarz

• JiNN
                    Zablokowany
                    • 2007
                    • 220

Chodzi mi o nowe - hehe a żeby niedowiarkowie nie mówili pozniej,a miałes racje. Atryda zobaczysz luty i okolo 3K za nowego 40D.(uwierz mi cos na ten temat wiem) chociazby to,ze zmienialem kompa 8 razy + inne pierdołki.I bedzie tak świeta...promocje...a wiadomo cena po promocji nigdy nie poszła w góre, wiec co sie moze zdazyc? Cena znowu w dół.Cos takie mam przeczucie.No ale w koncu człowiek omylny jest - nie zawsze ma racje.Chociaz mam nadzieje,ze w tym przypadq moje przeczucie po raz kolejny mnie nie zawiedzie Pozdrawiam
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    A ps. zauważyć należy,że miesiac temu 40D nie kosztował mniej niż 4K A tu mamy juz ceny w granicach 3750...
                    Ostatnio edytowany przez JiNN; 13479. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Atryda
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 84

Oczywiscie zagdzam sie, ze ceny beda spadaly ale chyba nie az tak szybko. Aparaty to nie komputery, nie ma az tak szybkiego postepu technologicznego wymuszajacego obnizke starszych rzeczy. W przypadku 40d ceny beda zalezaly glownie od polityki Canona. A po co ma obnizac cene nowowprowadzonego aparatu skoro i tak dobrze sie sprzedaje? Tu nie ma tak duzej konkurencji jak w przypadku komputerow (niestety). Natomiast uzywane w lutym za 2,5kzl? Calkiem mozliwe
                      Ostatnio edytowany przez Atryda; 8268.

Komentarz

• JotBe
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 15

A co o sądzicie o tym sklepie:

Komentarz

• JiNN
                          Zablokowany
                          • 2007
                          • 220

Ja obstawiam przy swoim i luty - okolo 3K za 40d.A co do polityki Canona hmm jeżeli ceny konkurencyjne idą w dół to Canon tutaj za dużo do powiedzenia nie ma.Jest zmuszony obniżyc ceny. Nie wiem czy zauważono - podczas gdy Canon zrobił promocje z Cashback'iem inne firmy poszły też tym krokiem.

Komentarz

• root
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 146

Zamieszczone przez asdfasfd
                            Właśnie przeglądam allegro i patrzę na ceny EOSa 40D. Znalazłem korpus za 3550zł nowy z dwuletnią gwarancją i do tego canon zwraca 270zł. Cena ostatecznie wychodzi na 3280 zł czyli tyle ile 3 miesiące temu kosztował EOS 30D... Jestem w szoku.

http://allegro.pl/item275509194_apar...ja_2_lata.html
                            kontaktowałem się z tym allegrowiczem. okazuje się, że sprzęt można odebrać osobiście w foto sklepie na ul. karmelickiej 8 lub umówić się na zakup gdzieś w okolicy.

ci co mieszkają w krakowie i noszą się z takim zamiarem mogą spróbować szczęścia. cash back + 24 miesiące gwarancji.
                            :}

Komentarz

• knoxville

Canon 40D za 450$

Dziś w poszukiwaniu sprzętu natrafiłem na sklep w USA w którym nowy canon 40D kosztuje... 450$. Rozpiętość cenowa jest spora i nie wiem z czego to wynika. Ceny się wahają od wspomnianych 450$ do 1300$ - samo body.

Tu załączam link do sklepu http://www.expresscameras.com/prodet...919974&start=1

Mam koleżankę w USA która wraca za miesiąc i może mi przywieźć, ale cena o tyle fajna i tak samo podejrzana. Sklep ma dużo dobrych opinii, to fakt, ale skąd taka rozbieżność w cenach? Ktoś mi wyjaśni?

Komentarz

• Krzychu
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3611

Compare prices and read store reviews by real customers, compare products

Już wiesz skąd ?
                                Pozdrowienia,
                                KZ
                                KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...