problem z serwisem canona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rev
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 41

sorry ale co róznica czy płaszczyzna fotografowana bedzie pod katem 45 do osi pionowej czy poziomej? dla mnie jeden pies...

... równie dobrze mógłbym to wyczaic na klawiaturze kompa czy innym zywym modelu, nie ostrzy tam gdzie powinno/ostrzy dalej niz powinno na wszytskich szkłach i dla mnie to jasne i wystarczy...
    www.sztybel.pl

Komentarz

• Cychol
      Początki nałogu
      • 2005
      • 398

Kiedy czytam te skargi przychodzi mi tylko jedno do głowy: nie wiem jaka jest struktura przedstawicielstw Canona, ale pewnie jest jakiś Canon Europa. Proponuję poszukać i napisać jakąś skargę, jak przyjdzie takich kilkadziesiąt to może kogoś na tej Żytniej opierniczą, raz drugi, trzeci i może coś się zmieni. Najważniejsze, żeby nie popuszczać tylko pisać do przełożonych. Bo takie skargi na forum mogą nic nie pomóc.
      pozdrawiam

Komentarz

• king_nothing
        Bywalec
        • 2005
        • 111

Ja dzisiaj tam zanioslem moja 20d z zacinajacym sie spustem, ktora odebralem pare dni wczesniej. To moja czwarta (!) wizyta tam z tym samym problemem. Serwisant - pan Krzysio - jest bardzo mily i wszystko byloby OK gdyby umial naprawic usterke w moim aparacie... Raz juz nawet doszedl do tego co sie stalo ale nie mial czesci, jak przyszedlem po swietach to juz nie pamietal o co chodzilo... Obsluga ujdzie, jest mily brodaty pan, wszystko zalatwia bezproblemowo, gorzej jak sie trafi na wasatego babochlopa - ta juz robi problemy i sprawia wrazenie jakby sie jej nie chcialo... Generalnie nie umywa sie do serwisu np. Della. Jak ktos mial przyjemnosc to wie o co chodzi :wink:
        "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Komentarz

• L

Cześć, właśnie odwiedziłam główna centralę w Warszawie na Mołdawskiej w sprawie canona 20D, o który pytał rev. Uważam, że to wszystko są żarty pomijając chamskie uwagi, jakie można usłyszeć na żytniej pod tytułem "może sobie Pani nareperować usterkę odpłatnie, lub do redukcji takich błędów są programy graficzne, lub, co spowodowało, że zamarłam 'jak sie Pani nie podoba może Pani kupić sobie inny lepszy sprzęt". Jak by to usłyszeli producenci canona to chyba, od jutra, Panowie wygłaszający rady i opinie tam by już nie pracowali. Jestem oburzona, wściekła, i oczywiście z nienaprawionym aparatem.
          Cóż począć,Panowie na żytniej chyba czuja się monopolistami w Polsce i mogą mówić wszystko, co im ślina na język przyniesie. Jestem tylko ciekawa, co na to góra? Zgodnie z prośba złoże pismo i będę czekała z niecierpliwością .... nie mając, na czym pracować........

Komentarz

• Cychol
            Początki nałogu
            • 2005
            • 398

Nie wiem, czy to najlepsza rada, ale ja bym próbował tu:
            Rüdiger März GmbH                                
            Kurfürstendamm 102
            10711 Berlin
            Tel.: 0 30 / 3 41 69 93
            Fax: 0 30 / 34 70 98 18
            to autoryzowany serwis w Berlinie, wiem, że Tobie to nie po drodze. Serwis masz w Warszawie i jesteś z Warszawy. Ale do Berlina jechać nie musisz (kurierzy), a pewnie obsługa tam na zdecydowanie wyższym poziomie
            pozdrawiam

Komentarz

• fi5h
              Coś już napisał
              • 2005
              • 51

Tych na zytniej to ja znam od baaardzo dawna W tygodniu wysylam srednio 10 aparatow do nich
              Nie zawsze jest tak zle jak by sie wydawalo czesto naprawili mi nawet sprzet porzadnie rozjechany i to na gwarancji Tak wiec ogolnie powiedzmy ze za kilka baboli jakie im sie trafialo zrobic nie bylo tak zle (czasem przeciagaja troche z naprawami ale to robia wszystkie serwisy).

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez fi5h
                W tygodniu wysylam srednio 10 aparatow do nich
                Moze dlatego masz lepsze doswiadczenia niz niehurtowi uzytkownicy?

Komentarz

• fi5h
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 51

Sam nei wiem, wydaje mi sie ze lepiej powinni wlasnei szanowac takiego malego detaliste/usera ktory przyjdzie z problemem.
                  Jak ja im wysle w ciagu miesiaca 35 aparatow to jak maja poslizg w naprawie 10 to mnie to nie zrobi specjalnie bo wiem o tym ze oni tak pracuja i z tym sie licze. Jak uzytkownik jakis pojdzie z aparatem do serwisu i nie zrobia na czas lub zrobia jakos go "zaocznie" nie zagladajac naprawde do niego, to ma wielki zal i zadaje sobie pytanie "czemu mnie to spotyka" dla takiej osoby wali sie swiat nagle Moze dlatego ze mam inne podejscie to widze ten serwis inaczej

Na pocieszenie powiem ze z innymi serwisami jest jeszcze gorzej, a z niektorymi to jest tragicznie tak wiec w swetle innych serwisow i nas w Polsce to canon wypada nawet niezlem, powiedzialbym ze w czolowce tych lepszych

Komentarz

• andy28

Panowie jastem przerażony tym co piszecie Po waszych wypowiedziach wygląda na to że każdy ma jakis problem ze sprzetem Canona !! Co to może znaczyć ? Ja mam od nie dawna D20 i jestem pełen obaw ze tez spotkają mnie takie kłopoty ! czy to jest reguła że trzeba naprawiać nasze Canony ? Przecież ten sprzet nie jest taki tani i jest najwyszszej klasy do cholery! A po waszych wypowiedziach wyglada na to ze czesto co s nie działa tak jak powinno !!! Napiszcie czy taka jest prawdziwa rzeczywistość z Canonami czyli problemy problemy problemy !!!

Komentarz

• rev
                      Dopiero zaczyna
                      • 2004
                      • 41

wiesz co, mysle ze nie ma reguły, wszystko sie psuje...

canon dość czesto wypuszcza do sprzedazy nowe modele, na tyle czesto ze tak naprawde nie ma dosc czasu na nalezyte przetestowanie, stąd moze coraz więcej problemów z nowymi konstrukcjami,

kiedys apart był urzadzeniem strikte mechanicznym, dzis coraz wiekszy procent konstrukcji opanowuje elektonika a znią i nowe problemy typu np. nieszcesne błedy w oprogramowniu...

reasumując,myslę ze nie ma co demonizowac, ot postęp
                      www.sztybel.pl

Komentarz

• Cychol
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 398

Zamieszczone przez andy28
                        ...wygląda na to że każdy ma jakis problem ze sprzetem Canona !! Co to może znaczyć ?
                        ... to znaczy, że czytasz tylko tych co mają problemy, ja o problemach nie piszę (jak i wielu, wielu innych) bo ich nie mam.

Pozatym to wysoko zaawansowane technicznie urządzenia i więcej kłopotów sprawia ich prawidłowa obsługa, czytanie i stosowanie sie do instrukcji itd, a że czasem się psują? Takie jest życie, a im urządzenie ma więcej elementów tym jest większe prawdopodobieństwo, że coś nie zadziała...
                        pozdrawiam

Komentarz

• andy28

To sie ciesze ze nie wszyscy maja problemy No bo czytając o tym servisie Canona to sie przeraziłem. he he

Ja jestem początkujacym na lustrzance cyfrowej i dopiero poznaje jej mozliwosci !

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez andy28
                            Po waszych wypowiedziach wygląda na to że każdy ma jakis problem ze sprzetem Canona !
                            Nie kazdy. Ja ze swoim zestawem nie mam zadnych problemow - wszystko smiga 8) .

Komentarz

• jadeit
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 466

jest taka firma w Warszawie: http://www.fotoservice.pl/www/index.php

jest tam napisane ze od 1989 są autoryzowanym serwisem canona
                              miesci sie na ul. Nowogrodzkiej
                              widziałem pracownika tej firmy który naprawiał aparaciki
                              we Wrocławiu podczas targów pod koniec zeszego roku

pozdrawiam
                              un point c'est toi
                              fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• fi5h
                                Coś już napisał
                                • 2005
                                • 51

coz moge powiedziec z reka na sercu ze sprzet canona psuje sie o wiel wiel wiel wiel razy rzadziej niz innych firm. Znam to z doswiadczenia. Zebyscie wiedzieli jak sypia sie aparaty HP czy Kodaka O olympusach nie wspomne bo to standard chyba

Pod tym wzgledem Canon wypada naprawde BDB

Komentarz

Pracuję...