Wiosenne promocje Canona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

kuna ludzie ... w Elektro World sprzedają 30D z Kitem po 3999 z legalnej dystrybucji i bez najmniejsszych problemów ... odpuście firmy które KRADNĄ VAT ... a taki foto it z tego co piszecie 100% obraca towarem NIELEGALNIE....
    Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Zbig
      Bywalec
      • 2007
      • 101

No niestety już się stało i wielu kupiło w fotoit. Niedługo robimy na nich wyprawę krzyżową i będzie po sprawie

Komentarz

• energia_ki
        Początki nałogu
        • 2007
        • 291

Zamieszczone przez popmart
        kuna ludzie ... w Elektro World sprzedają 30D po 3999 z legalnej dystrybucji i bez najmniejsszych problemów ... odpuście firmy które KRADNĄ VAT ... a taki foto it z tego co piszecie 100% obraca towarem NIELEGALNIE....
        kupilam w fotoit, bo nie dalej jak w styczniu
        polecono mi ich w serwisie na zytniej!

szlag mnie trafia na mysl, ze byc moze wsparlam
        jakas nielegalna dzialnosc

Komentarz

• Zbig
          Bywalec
          • 2007
          • 101

Nie przejmuj się. Jak coś, to się do nich za tydzień wybierzemy i zrobimy borutę. Dzwoniłem chyba w poniedziałek i usłyszałem hasło, które powtarzają jak mantrę - po 20. kwietnia. Tak więc po 20 możemy się wybrać, przy czym przekręcę jeszcze do nich w piątek aby się zapytać czy można Wg mnie możemy być spokojni - jak nie dadzą po dobroci, to ich przyciśniemy. A jak to nic nie da, to odwołamy się do wyższych instancji :razz:

Komentarz

• Katinka

Zamieszczone przez Zbig

... TIP... nie wystawia Tobie rachunku, ale może dać co najwyżej ten oryginalny, nie masz cashbacku. Sprzęt kupujesz w normalnym sklepie i masz zwrot (a przynajmniej powinieneś mieć ) lub u TIPa, który kupił np. w Niemczech 1. kwietnia lub później.

to TIP wystawia rachunek czy nie? Domyślam się, że jak wystawia to cena jest z VAT-em?

K.

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

Fotopanorama w Krakowie tez dala mi na obiektywy wydruki z komputera na 30D oraz 70-200L jako dowody zakupu. (Ale przy zakupie Tamrona dostalem paragon dopiety do gwarancji) Do tego wszystkie gwarancje mam Canon Polska ale numer wpisywany jest recznie oraz co to za szklo. (Na Tamronie numer obiektywu wybity jest na gwarancji) . Jak zawozilem na Zytnia sprzet i pokazywalem te dowody zakupu to nie robili zadnych problemow ze to nie jest wydruk z kasy. Do Canona po promocje 30D tez wysylalem ksero tego wydruku o zakupie. Pieniadze otrzymalem. Wiem ze masa sklepow i sprzedawcow prowadzi strategie ze przy zakupie z faktura doliczaja sobie 200 zl albo cos w tych granicach. Na razie nie mialem zapotrzebowania na fakture, ale moze cos jest nie w porzadku?

----------------------------------------
              Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Pavlik
                Coś już napisał
                • 2007
                • 86

ja kupiłem u fotobasi 400D z kitem nieświadomy wogole cashbacku. chcę wypełnić formularz na stronie canona ale podczas wyboru produktu występuje tylko 400D korpus i ani śladu zestawu ani nawet kita osobno, anybody ma podobny problem czy powinno pójść gładko ??
                still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

Za takie szkla jak 24-105 czy 70-200 oddaja jakies marne grosze.. a za syf jak EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ktory i tak kosztuje nawet 1600 zl oddaja az 580 zł. NIedlugo to beda do tego doplacac zeby im z magazynow zeszlo!
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Zamieszczone przez Pavlik
                  ja kupiłem u fotobasi 400D z kitem nieświadomy wogole cashbacku. chcę wypełnić formularz na stronie canona ale podczas wyboru produktu występuje tylko 400D korpus i ani śladu zestawu ani nawet kita osobno, anybody ma podobny problem czy powinno pójść gładko ??

z kodu na pudelku bedzie chyba wynikalo z tego ze to byl zestaw KIT. Z drugiej strony to by bylo glupie jakby sie okazalo ze za oddzielnie kupione body oddadza kase a za KIT zestaw juz nie. Ale jaki problem napisac maila do Irlandii? Jak ktos ma tlenofon czy inne Koncety mozna zadzwonic i wyjasnic. Jak mnioe nurtowala promocja 30D i watpliwosci mialem to zadzwonilem do zrodla. Bo nawet w Canon Polska ciagle co innego mowili.
                  Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940. Powód: Automerged Doublepost

----------------------------------------
                  Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• energia_ki
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 291

Zamieszczone przez Pavlik
                    ja kupiłem u fotobasi 400D z kitem nieświadomy wogole cashbacku. chcę wypełnić formularz na stronie canona ale podczas wyboru produktu występuje tylko 400D korpus i ani śladu zestawu ani nawet kita osobno czy powinno pójść gładko ??
                    Pavlik, na pewno pojdzie gladko, przeciez nie jest wymogiem promocji, zeby czlowiek kupil samo body z zaslepka
                    80 euro za 400D Ci sie nalezy i juz :-D

Zamieszczone przez Zbig
                    Nie przejmuj się. Jak coś, to się do nich za tydzień wybierzemy i zrobimy borutę. Dzwoniłem chyba w poniedziałek i usłyszałem hasło, które powtarzają jak mantrę - po 20. kwietnia. Tak więc po 20 możemy się wybrać, przy czym przekręcę jeszcze do nich w piątek aby się zapytać czy można Wg mnie możemy być spokojni - jak nie dadzą po dobroci, to ich przyciśniemy. A jak to nic nie da, to odwołamy się do wyższych instancji :razz:
                    Zbig, ja akurat bylam u nich w poniedzialek, bo zadzwonilam, proszac o wystawienie paragonu, powiedzieli, zebym przyjechala, wiec przyjechalam - i tu stary numer: przez telefon wszystko spoko, a na miejscu juz nie tak pieknie. Ale pomoglo mi, ze Ty pokazales tu na forum paragon od nich - wydrukowalam go i pokazalam, mowiac, ze kolega nabyl u nich sprzet dwa dni wczesniej i paragon otrzymal, wiec ja tez grzecznie prosze. Panowie odbyli szeptana kunsultacje, w wyniku ktorej otrzymalam paragon na obiektyw kupiony po cenie sklepowej i odmowe wystawienia paragonu na body kupione po cenie z allegro. "Sama pani sie zgodzila, ze bez papierow" - powiedzieli. No, to nie do konca tak, bo kupujac body, zgadzalam sie na brak gwarancji producenta, ale nie na brak papierow w ogole... Coz, okazalam sie losiem, na drugi raz bede uwazac.
                    W kazdym razie dzieki Tobie mam paragon na obiektyw i moge sie ubiegac o cashback, bo z postu JaBlama wynika, ze taki wydruk do niego uprawnia:

Zamieszczone przez JaBlam
                    Fotopanorama w Krakowie tez dala mi na obiektywy wydruki z komputera na 30D oraz 70-200L jako dowody zakupu.
                    Jak zawozilem na Zytnia sprzet i pokazywalem te dowody zakupu to nie robili zadnych problemow ze to nie jest wydruk z kasy. Do Canona po promocje 30D tez wysylalem ksero tego wydruku o zakupie. Pieniadze otrzymalem.
                    no to mam nadzieje, ze ja tez otrzymam :-D

Za takie szkla jak 24-105 czy 70-200 oddaja jakies marne grosze.. a za syf jak EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ktory i tak kosztuje nawet 1600 zl oddaja az 580 zł. NIedlugo to beda do tego doplacac zeby im z magazynow zeszlo!
                    az sprawdzilam, bo myslalam, ze sie pomyliles - ale rzeczywiscie!
                    taki sam zwrot za to badziewie jak za 5D...

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

(....).. a za syf jak EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ktory i tak kosztuje nawet 1600 zl oddaja az 580 zł. NIedlugo to beda do tego doplacac zeby im z magazynow zeszlo!
                      IMO przesadzasz i to dość mocno .
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• arturs
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4196

Zamieszczone przez energia_ki
                        Ale pomoglo mi, ze Ty pokazales tu na forum paragon od nich - wydrukowalam go i pokazalam, mowiac, ze kolega nabyl u nich sprzet dwa dni wczesniej i paragon otrzymal, wiec ja tez grzecznie prosze. Panowie odbyli szeptana kunsultacje, w wyniku ktorej otrzymalam paragon na obiektyw kupiony po cenie sklepowej i odmowe wystawienia paragonu na body kupione po cenie z allegro. "Sama pani sie zgodzila, ze bez papierow" - powiedzieli. No, to nie do konca tak, bo kupujac body, zgadzalam sie na brak gwarancji producenta, ale nie na brak papierow w ogole... Coz, okazalam sie losiem, na drugi raz bede uwazac.
                        A masz taki wydrukowany paragon ale nie fiskalny?? O ile pamiętam to tak, więc trzeba było z niewinną miną zapytać czy masz pogadac o tym z bratem co przypadkiem w Urzędzie Skarbowym pracuje czy coś w tym stylu.. oni drukując takie coś sami się podkładają - jakbyś nic nie miała to wtedy powiedzą że to nie u nich kupowane ale jak masz taki "nibyparagon" to jest to dowód na to że u nich kupiłaś... Skoro odbyli "szeptane konsultacje" to znaczy że nie jest tak pięknie i zgodnie z prawem jak to niektórzy próbują przedstawić.. A jakie są tego efekty można przeczytać w np. tym wątku..

Pozdr
                        Artur
                        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Zbig
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 101

Zamieszczone przez energia_ki
                          Zbig, ja akurat bylam u nich w poniedzialek, bo zadzwonilam, proszac o wystawienie paragonu, powiedzieli, zebym przyjechala, wiec przyjechalam - i tu stary numer: przez telefon wszystko spoko, a na miejscu juz nie tak pieknie. Ale pomoglo mi, ze Ty pokazales tu na forum paragon od nich - wydrukowalam go i pokazalam, mowiac, ze kolega nabyl u nich sprzet dwa dni wczesniej i paragon otrzymal, wiec ja tez grzecznie prosze. Panowie odbyli szeptana kunsultacje, w wyniku ktorej otrzymalam paragon na obiektyw kupiony po cenie sklepowej i odmowe wystawienia paragonu na body kupione po cenie z allegro. "Sama pani sie zgodzila, ze bez papierow" - powiedzieli. No, to nie do konca tak, bo kupujac body, zgadzalam sie na brak gwarancji producenta, ale nie na brak papierow w ogole... Coz, okazalam sie losiem, na drugi raz bede uwazac.
                          W kazdym razie dzieki Tobie mam paragon na obiektyw i moge sie ubiegac o cashback, bo z postu JaBlama wynika, ze taki wydruk do niego uprawnia:
                          Kurde, aż się nie mogę jak się do nich wybiorę po fakturę. Pewnie usłyszę - fakturę można dostać do 7 dni po zakupie ... Jeżeli będzie taka akcja to zrobię dym, bo muszę mieć ten papierek. OK, ogólnie wstrzymuję się z bluzganiem do przyszłego tygodnia.

PS.: Wczoraj szwagier był w Fotorimex i chciał kupić 30D. Puszka była za 4200, w tym była karta 1GB. I wszystko pięknie, fakturę dają, już prawie kupował, a tymczasem na pudle nie było naklejki z numerem body, a więc chyba koniecznym do uzyskania zwrotu kasy. Jeżeli rzeczywiście coś było nie tak, to jest to kolejny przykład na to w jakim państwie żyjemy.

Komentarz

• krzysp
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 133

Zamieszczone przez Zbig
                            ... a tymczasem na pudle nie było naklejki z numerem body, a więc chyba koniecznym do uzyskania zwrotu kasy.
                            O jakiej naklejce mowa? Przecież już tyle razy na forum pojawiała się informacja, że podstawą zwrotu kasy jest wycięcie i wysłanie kodu paskowego z pudełka. Co wprost oznacza, że chodzi o kod stanowiący integralną część pudełka, a nie jakieś tam dodatkowe naklejki. Wiele sklepów zakleja wspomniany kod własnym.
                            link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• zjawa
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 67

Witam, mam pytanie, czy ktos juz dostał zwrot z wiosennej promocji?
                              Widziałem kartony ze specjalnymi naklejkami rocznicowymi Canona, i z ladnie wypisanymi produktami objetymi promocją, np 400D KIT. Niestety na 400D Body juz takiej naklejki nie było, zadnej wzmianki o cashbacku, a sprzedawca w sklepie powiedział, że to body juz nie jest objete promocją (brak naklejki). Co wy na to? jest czy nie jest? bedzie zwrot?

Komentarz

• ixi
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 49

żadne naklejki nie są wymagane - to tylko reklama te naklejki.
                                Wymagany jest dowód zakupu (faktura/paragon) oraz wycięty kod paskowy z pudła (lub z dwu pudeł w przypadku zestawów gdzie obiektyw jest równiez objęty promocją) no i oczywiście wypełniony formularz ze strony:

:smile:
                                Zenit TTL :-D

Komentarz

Pracuję...