u tommiego

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dickory dare
    Bywalec
    • 2007
    • 189

Zamieszczone przez scooter
    skorzystaj z usług Tommiego to będziesz mógł wybierać
    jeśli już to będę mogła wybierać :wink:

1 449,99 a 1 350,00... w jaki sposób mogę wybrać, jeśli ja jestem z Trójmiasta a Tommy z Łodzi?

Komentarz

• McKane
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2015

Zamieszczone przez dentharg
      Tja, a potem ktoś kupuje już używki bo tommy_j daje do przebierania.. I takie przebrane body ma wypstrykane 1000 fotek a obiektyw był już na foceniu na bagnach..

No, ale każdy może przebierać
      Ah no tak bo jak sie obiektywem pstryknie 100 fotek to juz sie nie nadaje do kupna. Body z 1000 klatek przebiegu z migawka ktora wytrzymuje 100-200k klapniec to wlasciwie dyskwalifikacja. A to ze paredziesiat-set pstrykniec jest w stanie wylapac wade produkcyjna jest zupelnie bez znaczenia
      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• dentharg
        Uzależniony
        • 2005
        • 867

Zamieszczone przez McKane
        Ah no tak bo jak sie obiektywem pstryknie 100 fotek to juz sie nie nadaje do kupna. Body z 1000 klatek przebiegu z migawka ktora wytrzymuje 100-200k klapniec to wlasciwie dyskwalifikacja. A to ze paredziesiat-set pstrykniec jest w stanie wylapac wade produkcyjna jest zupelnie bez znaczenia
        Eee no.. 400D ma 100K kłapnięć??
        Poza tym nie chodzi o pstryknięcie 100 fotek szkłem tylko gdzie Ja napisałem, ze ktoś może na bagnisko zabrać
        Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Zigi
          Uzależniony
          • 2005
          • 532

i ze dwa razy utopić i wylać wodę ze środka
          40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
          Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• dentharg
            Uzależniony
            • 2005
            • 867

Być może; chodzi raczej o to, że gdzieś się nagle ryska na szkle pojawi albo co..

Poza tym pytanie (do MCKane): czy tommy_j powie faktycznie, ze w jakimś body została wykryta wada, czy pchnie to następnemu klientowi? Krótko: czy wciśnie używany i odrzucony kit jako nówkę.
            Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

Być może; chodzi raczej o to, że gdzieś się nagle ryska na szkle pojawi albo co..

Poza tym pytanie (do MCKane): czy tommy_j powie faktycznie, ze w jakimś body została wykryta wada, czy pchnie to następnemu klientowi? Krótko: czy wciśnie używany i odrzucony kit jako nówkę.
              Nie no jak wyjdzie ze sprzet jest uszkodzony to wysyla do wymiany. Przeciez nie sprzeda aparatu z uszkodzonym lustrem, migawka czy szkla z zacinajaca sie przyslona bo i tak mu zaraz ktos to zwroci i zrobi awanture do tego.

Co do przebierania to kazdy oczekuje czegos innego. Dla jednego pewna ostrosc jest wystarczajaca dla innych nie. Poza tym co innego pojsc do sklepu i kupic jedno jedyne szklo a co innego pojsc i wybrac sobie z 3-4 sztuk.

Nie bronie tommiego, co o nim sadze napisalem wyzej, natomiast troche realizmu chlopaki wykazcie.
              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• MendiX
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 44

ja też miałem zamiar kupić cały sprzęt u niego ale niestety przy fakturze ceny przekraczają inne sklepy o jakieś 200 zł wiec nie ma sensu natomiast gdy ktoś bierze bez faktury to polecam jak najbardziej
                400D24-70/2.8 70-200/4 85/1.8Speedlite 580EX II

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

ja od Tommy'ego dostalem karte z poleceniem, zeby nie wypisywac.

natomiast kiedy przyszlo do naprawy, to kazal przyslac do siebie. wyslalem a potem dostalem zrobiony lens. tanie g* jak na to czym Tommy handluje, ale mimo to zalatwil sprawe bezproblemowo, bodajze przez serwis polski
                  www albo tez flickr

Komentarz

• minek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1386

Mnie tam poganiali ("bierzesz Pan, czy nie?), a na pytanie czy można przypiąć obiektyw i przestrzelić parę fotek zostałem na Odrzańskiej wyśmiany..
                    Hie hie.
                    Ale wątek o Tommym_J, to napiszę. Jakieś półtora roku temu kupowałem u niego sigmę 20mm. Do domu podjechałem jak się wcześniej umówiłem, chwilkę oglądałem, przypiąłem do aparatu, troche pstryknąłem, oglądam z lewej, z prawej, z boku i z podskoku, zniecierpliwiony Tomek mówi do mnie wreszcie: ,,Spytam wprost - długo się jeszcze będziesz z tą dwudziestką *******ił?''
                    Obiektyw kupiłem a jakże, nawet bywa zaskakująco ostra przy f/4 i to również na brzegach (-:

Komentarz

• Adam Kasprzak
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 278

zawsze mnie intrygowały te realfoto tommiego. Opłaca się*u niego kupować, jednak, jak piszecie - bez faktury vat. Ja swoje lki kupiłem w techmarkecie - przez internet. Jestem bardzo zadowolony - i z obiektywów i z obsługi
                      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Wrocław i Odrzańska wyciete tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=25872

Komentarz

• WereWolf
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 96

no to i ja się dopiszę do grona zadowolonych klientów tommiego

kupiłem u niego Tamrona 17-50/2.8, niestety nie mogłem odebrać osobiście, bo trochę mi się spieszyło... po rozmowie telefonicznej powiedział, że za ekspresową przesyłkę kurierem będzie jakieś 30-40 PLN, po chwili rozmowy powiedziałem, że nie spieszy mi się aż tak bardzo, bo potrzebuję obiektyw na następny weekend... to stwierdził, że może wysłać zwykłym priorytetem, wyjdzie jakieś 10 zł...

jak przyszło co do czego, po podaniu danych już w mailu prosił o wpłatę tylko ceny obiektywu... który przyszedł do mnie następnego dnia
                          moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
                          Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• scooter
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 857

kolega właśnie kupił u Tommyego Canona 24-105, gość ma własną sieć dystrybucyjną (zadowolonych, sprawdzonych klientów). Opuścił kumplowi z ceny 100 zł, bez proszenia, tak po prostu

Komentarz

• JurekGR
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 245

I ja z przyjemnością dołączam do osób zadowolonych z zakupów u Tomka. :-)
                              Co prawda u mnie wyglądało to nieco inaczej. Zadzwonilem do Tomka z pytaniem czy nie ma 30D w extra stanie i dobrych pieniążkach. Akurat nie miał, ale polecił mi swojego znajomego który coś takiego ma i ręczy za mniego. Zdzwoniłem się z panem Sławkiem z Gdyni i zakupilem 30-stkę w naprawdę dobrej cenie i extra stanie, w 100% zgodną z opisem jaki uzyskałem w trakcie rozmowy telefonicznej.
                              Reasumując profesjonalizm i pośrednictwo na medal ! :-) :-) :-)
                              Ostatnio edytowany przez JurekGR; 2070.
                              Nex :cool:

Pozdrawiam,
                              Jurek.

Komentarz

• tespis
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 65

No dobra widze ze wszyscy chwala, ale ja mam jedno pytanie. Jak to jest z cashbackiem na sprzet od niego? Z tego co rozumiem to jakikolwiek dowod zakupu jest na specjalne zyczenie a wtedy cena robi sie "sklepowa". No a zeby dostac cashaback potrzebny jest paragon + nazwa sklepu/sprzedawcy?
                                Czy ktos uzyskal zwrot kasy na sprzet zakupiony od Tommiego ?
                                Ostatnio edytowany przez tespis; 12329.
                                Canon eos 6D
                                - EF 24-105mm f/4 IS L
                                - EF 50mm f/1.4
                                - Speedlight 430ex II

Komentarz

Pracuję...