u tommiego

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

a ja wtrącę tylko swoją historię z BEA BŁYSK z allegro

Zamawiałem 70-200 f4 L, dzwoniąc do nich. Odebrała sympatyczna uśmiechnięta pani, która zaraz posmutniała (była godzina 16:07 bodajże) i powiedziała niemal ze łzami w oczach, ze obiektyw wyślą dopiero jutro rano () bo kurier przyjmuje tylko do 16...
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• enter
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1201

Zamieszczone przez mattnick
      a ja wtrącę tylko swoją historię z BEA BŁYSK z allegro
      [...]
      Beata Suska dokładnie
      bardzo uprzejmi i słowni ludzie sporo rzeczy już u nich kupiłem. ale to chyba offtop się zrobił

akiś czas temu tommy mnie nie przekonał przez telefon do zakupu i niego [moze miał zły dzień] kupiłem na giełdzie foto.

Komentarz

• matzone
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 46

Ja dziś zakupiłem u Pana Tomka obiektyw i pozostaje mi tylko polecić sprzedawcę innym. Kolejne obiektywy też kupię od niego. Jestem pod wrażeniem
        Pozdrawiam

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Do mnie dzisiaj dotarł 135/2L od Tomka . Bez uwag superszybka wysyłka i wszystko co miało być w komplecie . Tylko polecać takiego sprzedawcę

Komentarz

• Dorn
            Bywalec
            • 2005
            • 131

A ja właśnie 3 godziny temu odebrałem 17-40 przesłanego od Pana Tomasza Wszystko przebiegło super, bez najmniejszych problemów, w dobrej cenie i szybko. Też jestem baardzo zadowolony.
            40D | 17-40/4 | 70-200/4 | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
            ---------------------
            Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
            Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• dentharg
              Uzależniony
              • 2005
              • 867

Takie same ceny jak tommy_j i spore podobieństwo fot i aukcji ma michalmag. Tyle, że aukcje są KupTeraz co daje możliwość zwrotu w ciągu 10 dni. Ktoś kupował?

W razie czego odp. na priv, żeby tu nie śmiecić. Słyszałem tylko pogłoski, że tommy_j to teść michalmaga
              Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• bundy
                Uzależniony
                • 2006
                • 760

Dołączę się do pochwał pod adresem Pana Tomka :-) Kupiłem u niego trochę sprzętu i ZAWSZE byłem w 100% zadowolony. Jak kupowałem o Tommy'ego pierwsze szkło - 'tego' Tamrona ;-), to zaproponowałem wymianę za dopłatą z EF 24-85 i Tommy (rozmawiając ze mną pierwszy raz w życiu) powiedział: To ja panu dzisiaj wyślę szkiełko, pan podeśle swoje przy okazji i jakieś tam pieniążki'. Normalnie szok wtedy przeżyłem ;-) I faktycznie szkło było u mnie na drugi dzień, a ja dopiero swoje pakowałem do wysyłki Jak kupowałem lampę, to Tommy mówił 'Nie kupuj panie Metz'a - wspomnisz moje słowa' :-) Kupiłem Metza, nie chciał dobrze trybić z D60 i faktycznie wspomniałem słowa I kupiłem 550ex (oczywiście wiadomo od kogo). 24-105, 70-200, 30D - też przyszły od Tommy'ego. Jak miałem wątpliwości co do działania AF w 70-200, to Tomek przysłał mi zaraz po rozmowie tel. drugi egzemplarz, co bym sobie porównał, pofocił cegły, niebo, itd...
                Są kupujący, którym nie do końca pasuje styl prowadzenie rozmowy i korespondencji, jaki uskutecznia Tommy, bo jest mocno specyficzny i kiedyś mi jeden znajomy powiedział, że nie kupi nic od gościa, który gada 'jak nachlany' ;-) Mnie to akurat nie przeszkadza, więc każdemu rekomenduję Tommy'ego

Zamieszczone przez dentharg
                Takie same ceny jak tommy_j i spore podobieństwo fot i aukcji ma michalmag. Tyle, że aukcje są KupTeraz co daje możliwość zwrotu w ciągu 10 dni. Ktoś kupował?
                http://www.allegro.pl/item204264071_...warancja_.html - fota w tej aukcji to jest na bank od Tommy'ego - chyba każdy poznaje te roślinki w tle (znak rozpoznawczy fotek na aukcjach Tomka). A co do zwrotu w 10 dni to mimo, że Tommy nie daje 'Kup teraz' to i tak można u niego wybierać, przebierać i zwracać
                Ostatnio edytowany przez bundy; 4697.
                1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• arra
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1023

Bralem od michalmag i od tommy_j i nie bylo nigdy problemu. U Tommy_j, bylem osobiscie (do dzis mam fotki testowe z Jego balkonu, kwietnik tez mam zrobiony )

www.pbase.com/arra
                  R1+5D2
                  Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• 777
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 536

a nie wiecie jak jest z faktura u tommy_j?
                    bo wlasnie planuje wieksze zakupy i czytajac jakie zbieranie opinie ten sprzedawca zastanawiam sie czy nie zrobic u niego zakupow
                    glownie chodzi mi czy nie ma takiego problemu ze jak chce z faktura to jest drozej czy cos
                    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• JurekGR
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 245

Ja kupowałem do Michała (michalmag) 17-85. Bardzo fajny i konkretny gość przed 30-stką.
                      Nex :cool:

Pozdrawiam,
                      Jurek.

Komentarz

• 777
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 536

Zamieszczone przez JurekGR
                        Również kupiłem od "Michalmag" 17-85. Super gościu, konkretny.
                        chyba to juz napisales
                        no ale dobrze przypomniec...hehe
                        6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• grebog
                          • 2006
                          • 11

to ja też pozytywny "kamyk do ogródka". Piewrszy kontakt to drżenie rąk przy odbiorze pierwszych zakupów u p. Tomka : 20d i 17-40L i niepewność czy zapewnienia iż lekko używana 20d ma napewno na liczniku 8k i czy nowa elka nie jest z tych "gorszych" egzemplarzy. Po ponad roku użytkowania i ponad 20 tyś. fotek uśmiecham się tylko pod nosem z tych "początkowych nieufności". potem u Tommy'ego była 580 Ex i to troche na raty, bo potrzeba była pilna, a kasy brakowało na całość ( i tu potwierdza się legendarna już ufność Tomka do kontrahentów), potem EF 100/2,8 macro i to tylko na kilka miesięcy, bo po zrealizowaniu specyficznych zamówień wymieniłem go u Tomka na 70-200/4 L (rewelacja) i znów gotówka jakoś dziwnie i wbrew logice była na dzlszym planie....
                          Teraz znów myślę o kolejnych "manewrach finansowo-sprzętowych" - oczywiście u Tommy'ego, bo apetyt rośnie w miarę jedzenia...

Podsumowując gość szczególnie godny polecenia, o szczególnej osobowości co jeszcze urozmaica zakupy (trzeba pamiętać, by nie nawiedzać go lub dzwonić przed 11 rano :grin: ). pozwala wszystko przetestować, zastanowić się, obfotografować całą swoją chałpę (oczywiście z charakterystycznymi kwiatkami jako tło) i jeszcze kusi takimi rzeczami jak 1ds z podpiętym 28-300L, które potem śnią się miesiącami po nocach

Komentarz

• dj_zibi
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 541

Chciałem u pana Tomka zakupić 70-200 4L na hasło CB powiedział zę wysyłka free. Po czym jednak moze spotkamy się w połowie drogi. Chciał podjechać do mnie 100km. Za sam ten fakt polecam pana Tomasza.
                            Moja strona

Komentarz

• McKane
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2015

Zamieszczone przez dentharg

W razie czego odp. na priv, żeby tu nie śmiecić. Słyszałem tylko pogłoski, że tommy_j to teść michalmaga
                              Ja bralem ostatnio 30D od michalmaga. Wszystko super zakup z dnia na dzien wlasciwie. Wzialem poza allegro wiec opuscil mi jeszcze 50 zl od ceny kup teraz. Odbieralem osobiscie nie mial zadnych oporow przed tym zebym podpial najwazniejsze swoje szkla i lampe i zrobil kilka fot testowych.
                              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Hellfire
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 414

Ja też u Michała kupiłem ostatnio dwa obiektywy i jeszcze za nie nawet nie zapłaciłem, bo miałem daleko do banku. Jednego obiektywu nie miał u siebie, ale powiedział, że załatwi. Jak mówił, tak zrobił. Wszystko poszło szybko, sprawnie i do tego pełne zaufanie do klienta (bo jakby nie było 4000zł piechotą nie chodzi) i wysyłka za darmo. Jutro dopiero idę zapłacić za te szkiełka, a mam je już od środy. Polecam go z całej siły!

Komentarz

Pracuję...