50 1.0l

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz
    wszyscy chyba mają zdjęcia z Anastazją
    tak daleko to bym moze sie nie posuwal, ale faktem jest, ze dziewcze ostatnio bardzo popularne. co w sumie nie dziwi, bo twarz bardzo charakterystyczna
    www albo tez flickr

Komentarz

• brylas
      Bywalec
      • 2006
      • 127

Zamieszczone przez Skipper
      eee F1.0 to i tak lipa co powiecie na obiektyw Leica 50mm f/0.7 to dopiero onanizm
      a własnie ma ktoś jakies informacje na temat tego obiektywu bo nigdzie nie mogę o nim nic wylukać

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

eee F1.0 to i tak lipa co powiecie na obiektyw Leica 50mm f/0.7 to dopiero onanizm
        ? Był (a w zasadzie chyba cały czas jest) Noctilux 50 mm f/1.0 (tylko że to szkło dalmierzowe, taki drobny szczegół) ale o 0.7 to nie słyszałem...
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez Krzychu
          ? Był (a w zasadzie chyba cały czas jest) Noctilux 50 mm f/1.0 (tylko że to szkło dalmierzowe, taki drobny szczegół) ale o 0.7 to nie słyszałem...
          Wpisz w google "zeiss gigantar" ;-)
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Zamieszczone przez muflon
            Wpisz w google "zeiss gigantar" ;-)
            Ten wynalazek to kojarzę, ale to miał być Leitz...
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• chavez
              Początki nałogu
              • 2006
              • 337

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...ype=osi_widget
              Co to za cudo?

Komentarz

• gwozdzt
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 5780

Zamieszczone przez chavez

Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

cóż... jesli juz chcesz błyszczec to przynajniej sprawdz nim cos napiszesz... Lejki serii M sa aparatami dalmierzowymi a nie dalmierzami i zdecydowanie nie słuza do mierzenia odległosci tylko robienia zdjęc... ale to taki drobny szczegół

co do szkła 0.7... ja go osobiscie nie używałęm, ale raz wiedziałem u jednego goscia i możliwe ze je Zeiss robił dla Lejki tu sie spierał nie bede bo nie wiem, ale byłęm w szoku jak zobaczyłęm jakie ma światło
                  Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

cóż... jesli juz chcesz błyszczec to przynajniej sprawdz nim cos napiszesz... Lejki serii M sa aparatami dalmierzowymi a nie dalmierzami i zdecydowanie nie słuza do mierzenia odległosci tylko robienia zdjęc... ale to taki drobny szczegół
                    Dzięki za informacje, do dziś byłem w 100% przekonany że służą do mierzenia odległości...

co do szkła 0.7... ja go osobiscie nie używałęm, ale raz wiedziałem u jednego goscia i możliwe ze je Zeiss robił dla Lejki tu sie spierał nie bede bo nie wiem, ale byłęm w szoku jak zobaczyłęm jakie ma światło
                    Pogooglowałeś za tym Zeissem o którym pisał Muflon ? Z Twojej wypowiedzi wynika że nie specjalnie
                    Popatrz sobie tutaj : http://www.cameraquest.com/mlenses.htm
                    A to szkło to Ci się przywidziało chyba...
                    Ostatnio edytowany przez Krzychu; 475.
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• Skipper
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1112

Dzięki za informacje, do dziś byłem w 100% przekonany że służą do mierzenia odległości...
                      hmm ja mam Leice M2 i robie przy jej pomocy zdjęcia a wspomniany przez ciebie obiektyw mialem do niej podpiety ale moze ktos uzywa jej jako dalmierza

Komentarz

• Arek Piekarz
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 334

Zamieszczone przez ionek
                        ciekawe jaką puchę i szkła ma ten pan www.tomasz-gudzowaty.pl
                        O kurde, nie wiedziałem, że Polak zdobył tyle nagród World Press Photo! :-):-):-) A już zupełnej ekstazy dostanę, jak się dowiem, że robi Canonem (sorry za offtop)
                        40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
                        Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
                        Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
                        Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Komentarz

• Skipper
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1112

Zamieszczone przez Arek Piekarz
                          O kurde, nie wiedziałem, że Polak zdobył tyle nagród World Press Photo! :-):-):-) A już zupełnej ekstazy dostanę, jak się dowiem, że robi Canonem (sorry za offtop)
                          wiec nie bedzie orgazmu... robi Nikonem F5

Komentarz

• Arek Piekarz
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 334

wiec nie bedzie orgazmu... robi Nikonem F5
                            Łoł, teraz to jestem w szoku!!! Fotograf światowej klasy, a robi zdjęcia analogiem! Mój światopogląd właśnie padł w gruzach. W dodatku gość nie jest onanistą sprzętowym, bo przynajmniej kupiłby nowszego Nikona F6! Chylę czoła przed Panem Tomaszem i jego pracami, naprawdę mi zaimponował.
                            40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
                            Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
                            Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
                            Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Komentarz

• Skipper
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1112

Zamieszczone przez Arek Piekarz
                              Łoł, teraz to jestem w szoku!!! Fotograf światowej klasy, a robi zdjęcia analogiem! Mój światopogląd właśnie padł w gruzach. W dodatku gość nie jest onanistą sprzętowym, bo przynajmniej kupiłby nowszego Nikona F6! Chylę czoła przed Panem Tomaszem i jego pracami, naprawdę mi zaimponował.
                              na upartego to mogłby sobie kupic poł fabryki Nikona
                              pamietaj ze zbierznosc nazwisk nie jest przypadkowa Tomasz jest synem Aleksandra... kiedys nr 2 najbogatszych w Polsce do dzis w pierwszej 5

a co do swiatopoglądu... ci najwięksi dalej robią analogami

Komentarz

• theremin

Witam!

Zamieszczone przez akustyk
                                zdaje sie, ze chodzilo o jakas toksyczna domieszke olowiu w soczewkach.

co poniekad tez nie jest ewenementem. slynne "zolte" Takumary 1.4/50 mialy w szkle soczewek jakis pierwiastek radioaktywny ale chyba niegrozny, bo po 2 miesiach kontaktu z nimi jeszcze w nocy nie swiece
                                Dawniej, w produkcji szkła optycznego stosowano pierwiastki ziem rzadkich,
                                między innymi lantan i tor. Nie tylko w Takumarach, znanych z "zażółcenia" tylnej soczewki (rozkład izotopów niektórych z tych pierwiastków), ale też np.: w Idustarach (do Feda bodajże).

...a z tą żywicą do klejenia soczewek to (u Ruskich) też całkiem możliwe....

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...